Alla inlägg under mars 2008

Av Åsa - 19 mars 2008 19:32


I morgon kommer min svägerska och deras yngsta tös för att stanna över påsken och åka in och kolla konståkningsvm i Götet. Tösen åker själv och håller på att bli riktigt duktig så det här är hennes födelsdagspresent. Det ska bli roligt att träffa dem! Eventuellt så kommer bror också någon av dagarna. Därför storstädas det i dag, det blir sådana ottofantiska mängder hundhår på nolltid nu när det är fällningstider. Katterna fäller med, men det blir av naturliga skäl mindre mängder. Päls överallt!!

     Provade att klippa lite tovor på Bonny i dag, det är en bestämd liten dam vill jag lova! Mycket kattrakande och några rivsår senare så är hon relativt tovfri i alla fall. Tar det lite försiktigt så att hon inte börjar tycka illa om mig. Hon är i alla fall inte långsint den raringen.

     Sambon skar upp varmkorv i bitar i dag och lade i tomma och diskade mjölkpaket så att hundarna skulle sysselsätta sig ett tag - haha! Frost satte i sig tre, varken Sanja eller Varga tyckte att det var roligt. Hera fick efter många om och men ut sina korvar på egen hand. Jag köpte en godiskub till dem i går med, men den intresserar dem inte ett endaste dugg. Får nog skaffa något smakligare godis till dem om det ska bli något av det! Frolic brukar ju gå hem för det mesta. De är väl lite trötta på sina levergodisar nu.


    

Av Åsa - 18 mars 2008 18:52


Idag hämtade vi hem lilla katten som vi döpt till Bonny. Hon är blåsköldpaddochvit, 8 månader och perser/skogiskorsning. Barnen hon bott hos har inte varit snälla för hon anfaller händerna ibland, men varken biter eller klöser särskilt hårt, så det ska nog ordna sig. Söt som socker är hon i alla fall. Nu håller hon på att acklimatisera sig i badrummet efter resan och i morgon eller så ska jag öppna så hon kan utforska hela huset.




Vi tittade in på Biltema när vi ändå var i Jönköping och hittade lite bra att ha saker, plus att sambon köpte det han behöver för att tvätta av huset och altaner och så innan det ska målas om i sommar. Sedan stannade vi till vi Erikshjälpens Second Hand och det fanns en massa roliga grejor men till mindre roliga priser. Jag fyndade en stor, ren och välhållen röllakansmatta till vardasrummet. Men alla hundar så får vi byta ganska ofta.

     På vägen hem slank vi in en snabbis och kollade loppisen här och jag var in på Granngården och köpte kattsand. De sålde ut en massa halsband och koppel för 10 kronor styck, så jag lyckades få ihop fyra set som passar till de kommande valparna. Så kan vi skicka med dem till valpköparna!

     Nu håller det på att bli riktigt kallt ute igen, kyler av snabbt när solen går ner. Men det är ljust och fint med all snö åtminstone. Skulle visst bli -10 grader framåt helgen... efter denna blaskiga, varma och snöfria vinter?!!

Av Åsa - 17 mars 2008 19:17


Nu ligger det säkert 7-8 cm snö ute och jag kollade på smhi.se och de förutspår -10 grader här framgent. Men de har ju haft fel förr förvisso.

     Frost har parat Varga två gånger nu så vi får väl se vad det blir av det. Läste lite på nätet men av informationen där att dömma så dör 75 % av både valpar och tikar, så fan tro att det är värt att hålla på med - hihi! Varga är i alla fall så korkad att hon lägger sig ner när han fastnar och så skriker hon i högan sky tills vi hinner dit och sätta ner Frost. Tydligen är det inte värre än att det tål att göras om i alla fall!

     Håller på att jaga den där människan i Jönköping som har en vacker blåpadda på blocket, men tyvärr kan jag just nu inte nå det önskade numret. Hoppades ju på att kunna åka dit i morgon och hämta henne.

     Har fått något skit på datorn igen. Addade en kompis jag haft addad innan, men tappat bort och tydligen skickar hennes dator skumma länkar som jag min idiot både öppnade och loggade in på förstås. Nu har jag tagit bort både hotmail och messenger och nu skiter jag i det där. Folk får ringa om de vill något, basta! *mutter, mutter, mutter*

     Fick tag på henne med blåpaddan så i morgon klockan två ska vi hämta lilla Ester (om hon nu ska heta så). Det ska bli så roligt för med henne så har jag alla färger som jag vill ha! Visst är hon en raring?


Söta Ester!


Av Åsa - 14 mars 2008 11:10


Nyss tittade solen fram ett kort tag, men nu har molnen åter slutit sig till en jämngrå massa. Vaknade nitt i en sömncykel i dag tror jag, får inte riktigt upp ögonen och jag huttrar och fryser. Lite hett och starkt kaffe kanske råda bot på detta, det fräser i kaffebryggen just nu.

     Hittade en annons på en vit hankatt i dag, får ringa igen efter klockan 13.00, hoppas att det verkar bra så att vi äntligen får tag på en fertil hane. Nu var han bara 6 månader så det kanske dröjer innan han kommer på hur man gör, men det kan väl vara värt att vänta på. Lite riskabelt med Lizzy kanske, det kan ju bli döva bäbbar, så jag kanske får ha henne på piller.

     Lizzy har förresten flyttat in under huset, hon ville gå ut häromdagen och sedan har hon vägrat att komma in. Hon kommer inte ens så att jag får klappa henne utan backar undan så jag inte kan nå henne. Kanske har Tudor lyckats trots allt och hon har flyttat in dit för att föda ungarna i trygghet... Jag har ställt dit en bra kartong med filtar i, där jag matar henne också en gång per dag så får vi se. Man vet ju inte vad den kraken varit med om, det kanske finns skäl att hon vill gömma bäbbarna. Synd bara för risken är ju att ungarna blir "vilda" liksom. Om jag har tur så vågar hon använda lådan till ungarna och då kan jag kanske få in dem åtminstone.

     Några timmar efter att jag skrivit det här ovan kom sambon i och berättade att Hera jagat upp Lizzy i en björk. Så jag fick ge mig upp flera meter i luften på en stege och rädda henne. Liten fet tant vinglande på darrande knän - haha. Nu är hon åter inne och jag har ett antal nya klössår. Hon for raka vägen ner i källaren här och har inte synts till sedan dess. Jag ska försöka krypa in under huset och lyssna om jag kan höra några pip där sedan. Eller om jag kan fånga Lizzy och få besiktiga hennes mage...

     Har kollat magen nu och den verkar fortfarande stor så OM det är bäbbar där så finns de nog kvar. Hon vill inte låta sig klappas och än mindre lyftas upp och klämmas på!

     Har hittat en söt, vit liten perserblandad kille på sex månader som ska hämtas i Göteborg på tosdag nästa veckan. Glömde givetvis att spara bilden och nu är annonsen borttagen. Får hålla tummarna nu att han är fertilare än Tudor. Han passar perfekt i färg till Maxi och Bella, vete sjutton om jag vågar para Lizzy, för ungarna kan ju bli döva...

Av Åsa - 12 mars 2008 13:30


Idag ringde min vän Ina, jag satt just och tyckte synd om min själv och att livet mest förtjänade att dras under ett täcke och sovas bort. Vi pratade lite om allt möjligt och nu är jag glad igen, hon är så trevlig och klok och precis vad jag behövde just nu! Tänk så lite det behövs ibland...

     Kollade på blocket.se och mailade ett svar på en strax under året gammal perser/skogis hane i Gislaved, som är till salu. Tyvärr är han svart, men men... Sedan kollade jag eniro.se och där fanns en stålgråhane som vill pöka så jag mailade den med, hoppas att det inte är alltför långt här ifrån bara. Han skulle passa mycket bättre färgmässigt. Ingen av dem hade telefonnummer i annonserna så nu är det bara att hålla tummarna!

     Idag ska jag så lite perennfröer. Jag storfuskar i år och sår i plastpåsar och lite jord som får stå framme i ett dygn och sedan åker de in i frysen 2-3 veckor! Hoppas att det funkar, för det känns som om det är enda chansen att hinna i kapp. Jag tänker plantera dem när de tinat och ställa ut i växthuset så får vi se.

     Har lagt ut lite saintpauliablad på tradera och de fick bud direkt så jag kanske tar mig i kragen och börjar dela på småplantorna i dag med! Det verkar finnas en massa som tagit sig fint och det är alltid lite mer betalt för plantorna. Det är en del pyssel med traderandet, men det är så goa extrapengar att det är värt att hålla på med! I fjol betalade det både växthuset och hundgården.

     Husse tog lite nya bilder på vår vackra slyngel och dessa får avsluta dagens skrivande:


Sovande Frost


Av Åsa - 11 mars 2008 19:52


Den gode Frost tog sig en lång tur i går, tvärs över skogen kanske en mil och där hittade han en vit älghundstik som just slutat löpa. Ägarna till denna hörde att tiken skällde och gick ut för att titta, det rasslade i taggtrådsstängslet och där får de syn på en varg! Hustrun tvärvänder och rusar in efter kamerorna och de ska just börja fotografera när någon av dem upptäcker att vargen har ett halsband... Till saken hör att det faktiskt strukit varg här om kring för ett tag sedan, så det kan kanske förklara intresset lite. Husse fick ta bilvägen cirka tre mil för att få hem lymmeln.

      Det är ju såtider. Idag hittade jag en liten påse med små, små kritvita runda fröer i och det stod något lätt oläsligt på påsen, typ Ferrium Metallicum. Jag bar ut den i köket och planerade att ta mig an dessa lite senare i dag. Till min stora förvåning så tar sambon påsen och utbrister: Där är mina järntabletter...

     Katten Lizzy ville bestämt gå ut idag så jag släppte ut henne och sedan dess har hon inte synts till. Jag är lite orolig att Maxi och Bella jagar undan och skrämmer henne, för de är inte helt kontanta damerna. Har lockat en massa men inte kommer Lizzy. Är ju lite bekymrad över att hon inte vågar sin in, hon är ju så rädd för allt lilla gumman. Hoppas att hon kommer in snart nu.

Av Åsa - 10 mars 2008 18:50


Frost lärde sig ju snabbt att öppna gallerdörren mellan hallen och vardagsrummet så när vi satt ute och rökte så öppnade han ytterdörren (det kan han sedan innan) och försvann som en avlöning... Vi satt just och diskuterade att sätta på honom reflexselen och släppa honom lite senare i kväll så att han får springa av sig.

     Tack och lov att töserna är lätthanterligare! Vi släppte ut dem med en vag förhoppning att få in Frost, men han höll sig undan och tjejerna kom in så snällt när jag lockade.

     Frost har ju visat ett stort intresse för grannens hönshus, så André har tagit bilen och är där och kollar nu. Vi brukar promenera förbi där när vi är ute och går med dem. Hönsägaren skulle ju kunna ta honom för vargen som stukit omkring här och ta fram bössan... gud förbjude.

     Vår vän kanadensaren Shane tittade förbi här lite tidigare i dag och han hade nog kunnat tänka sig att ta med sig Frost! Precis en sådan som han vill ha, så med lite tur kan vi placera en valp där om det blir några här längre fram.


Blivande föräldrar sen kanske! Varga och Frost.


Bara vädret kunde bli bättre så man kan vara ute och träna Frost på dagarna, idag har det regnat ända till eftermiddagen då temperaturen steg kraftigt och det blev alldeles vårlikt. Hade bara solen tittar fram så hade det varit perfekt!

     Har suttit på nätet och försökt att hitta en fertil hankatt i dag men det verkar vara som förgjort. Är de inte kastrerade så kostar de 1000-tals kronor och det är jag inte beredd att ge. Jag behöver ingen raskatt, bara en vanlig långhårig bondkattshane. Kände på Maxi idag och hon är definitivt inte dräktig. Verkar dessutom som om hon ska till att löpa igen, så det är ju lite bråttom...

     Förresten så fick vi reda på att Bellas pappa Gustav kommit hem och verkar vara i god kondition, tack och lov! De är så gulliga de som köpte honom så det är skönt att han är hemma igen!


Av Åsa - 9 mars 2008 17:12


Jag är glad att vi upptäckte polarhundarna. Jag har i alla fall alltid varit intresserad av dem för att de är så pass mycket urhund i dem att de fortfarande har bra exteriör och är friska i kropp och själ. Jag hade kanske inte tänkt mig att de skulle vara så sociala och goa som de två vi har faktiskt är. Utan mer vildaktiga och självständiga kanske. Det har gått fort att upptäcka att de är intelligenta i alla fall, inte mycket som går dem förbi! Både på gott och ont förstås, haha, det är en riktig utmaning att försöka att ligga steget för uppfostringsmässigt. Det gäller förstås främst slyngeln Frost, lilla Varga är nästan överjordiskt perfekt som hund faktiskt. Idag lärde han sig på en gång hur man öppnar grinden ut till köket och hallen för att vi tog den vägen när vi skulle ut. Jag ville slippa brottas med damerna i altandörren som vi oftast använder. Så nu får vi försöka att hitta en annan låsanordning till den hihi.

     Vi får gå ensamma turer med honom, dels för att få honom att göra ifrån sig ordentligt - det har han inte tid med när tjejerna är med. Dels för att träna linförighet, mest går det just nu ut på att inte bli släpad runt av honom. Jag begriper inte hur folk kan låta en liten valp att lära sig att släpa runt ägaren på det här viset?!?!! Han sliter så att jag har fått en inflammation i vänster axel och får vara lite försiktig nu ett tag. Man märker att han lyssnar mer och mer, men minnet är kort...

     Satte ut annons i går på eniro.se för att försöka få tag på en bra hankatt. Missade precis en annons på en kritvit odd eyed hane med någon minut nyvärr... Hoppas att det går att hitta en vuxen hane så att det blir några kattbäbbar i år med. Höstkullarna är alltid lite svårsåldare.

     I dag rök Hera och Varga ihop för första gången. Tror att Hera var för våldsam så att Varga blev förbannad. Fegtunnan Sanja skulle förstås genast dit och lägga sig i, men jag lyckades att ropa in henne i alla fall. Frost var helt häpen och bara stod still och kollade. Undrar just hur det kommer att gå med den uppgörelsen... Varga är tuffare än man tror när man umgås med henne. Det hela slutade i alla fall med att Hera nafsade Varga i bakbenen så att de började att leka igen och sprang ner och tog ytterligare ett iskallt bad i sjön.

Skapa flashcards