Alla inlägg under april 2008

Av Åsa - 8 april 2008 21:45



Jag är ju väldigt svag för loppisar och gamla ting, auktionsformen gillar jag inte utom på nätet. Jag hittade ett gammalt senapskrus för en tid sedan som jag fotade och skickade in en förfrågan till Rörstrandsmuséet om. Idag fick jag svar där de ber mig om flera bilder, särskilt på stämpeln som är både otydlig och svår att fotografera förstås. Jag gissade att det var från 50-talet, men de tror att det är från början av 1900-talet eller äldre!! Jag har försökt att lägga in en bild på kruset här men det fungerar plötsligt inte... fungerar inte med några bilder alls så det kanske är något vajsing på själva bloggen då. (Hmmm, nu är det ju en bild, där jag inte har placerat den...) Gissa om jag är nyfiken på vad de kommer att svara!!

     Jag blir idiot på msn, messenger och allt som har med det att göra. Har försökt att skapa ett nytt konto, för jag vågar inte använda mitt gamla, men det är som förgjort. Jag saknar mina chatvänner!  *hatar microsoft*

(Säkert deras fel att bilden spökar med... )

  

Av Åsa - 7 april 2008 23:10


... egentligen, sitter här och gäspar stort! Var inne i Borås i dag och drabbades av pollenexplosition så lungorna blev väldigt "korta". Har gått runt och kippat efter andan och svurit över att jag inte orkat något ända tills jag kom på att ta en extra allergitablett och astmaspray! Vilken gammal tok man är, glömmer allt - haha! Skönt att det är så pass enkelt att åtgärda i alla fall. Det verkar bli ett svårt allergiår, kände av hasseln tidigt i januari. Lite lustigt att det kan skilja så från år till år, i julas tålde jag faktiskt hyacinterna så jag kunde njuta av att ha dem inne för en gångs skull. Jag älskar de blå som doftar massor!

     Det verkar troligt att Varga är dräktig i alla fall, hon blir lite rundare för var dag och går omkring och småkräks emellanåt. Hon är klart oroad av vad som händer och behöver en massa tröst och gos och försäkringar om att hon är fin och älskad hund. Någon har börjat bädda på nätterna och gjort molekyler av ena hundmadrassen i ivriga försök att gräva i den. Vi har inte lyckats ertappa den skyldig ännu. Eller rättare sagt, mitt i nätterna när man vaknar av det så är inte motivationen att fara upp, tända lampor och kolla särskilt stor.

     Alla kattjejerna är ute och parar sig med den grå vita bondkatten som det ser ut, så det blir väl en massa korthår här framgent. Men jag måste erkänna att jag är så kattungesjuk nu att det inte gör så mycket, det kan ju bli en del långhår också *håller tummarna*. Bella är den som är i högform idag!

Av Åsa - 6 april 2008 22:59


Med en ängels tålamod har min sambo suttit och rensat och installerat om hela min dator. Viruset är helt väck och den funkar så där snällt och snabbt som den brukar göra! Gud hjälpe att jag inte klantar till det igen och får en massa skit på den...

     Lizzy har strukit runt huset i dag och pratat med mig och så. Det är så skönt att se att hon är okej i alla fall. Kanske är det så att hon börjar fundera på att komma in igen! Tyvärr är det lite väl kallt för att ställa upp kattluckan helt ännu, efter som hon inte verkar fatta hur den fungerar. Jag har ställt ut en stor skål med mat till henne och fästmannen så hoppas jag att de vågar sig hit och äter när vi lagt oss.

     Kanske kan vi få fart på messenger i morgon med, jag saknar mina nätvänner!


Av Åsa - 5 april 2008 23:16


Den är full med skit sedan senaste virusattacken tyvärr, verkar som om en massa väsentliga delar som minnen, hårddisk och kanske moderkort måste bytas ut, snyft. Sonen har härjat med den hela dagen och nu sitter sambon och svär över den, själv använder jag den ena av sambons datorer. Allt detta bara för att mitt klåfingriga pekfinger inte kan låta bli att klicka på länkar...

     Har varit helt ur form idag, troligen haft en släng feber och sovit en massa, som vänligt känner jag mig piggare nu lagom till natten. Verkar som om jag fått en släng av alla förkylningar som går nu.

     Bilbo blir bara mer och mer hundlik, han förföljer mig överallt! Är med ute och röker (ja, han röker förstås inte), petar i blomkrukorna när jag försöker att vattna, gör sitt bästa för att kolla vad jag har för frukost i skålen och så vidare. Han är så go och lätt att älska den lilla fulingen! Emellanåt kryper han in under soffan och attackerar Frost som stoppar in nosen och kollar vad han gör.

     Bella har låtit så konstigt på sistone, verkar som om hon börjar bli könsmogen. Jag var tvungen att kolla en gång extra så att hon verkligen är en hon, för hon går runt och muttrar på samma sätt som Tudor brukade göra. Lizzy den knäppkåpan håller sig undan med den nya pojkvännen, i natt verkar det kyla på ordentligt och i morgon ska det visst bli snöblandat regn. Jag har ställt ut en stor skål med torrfoder på trappan till dem, känns lite kymigt om hon både ska frysa och svälta. Min tanke var ju annars att hon skulle komma när hon blev hungrig men det har inte fungerat så bra.

     Kanske blir lite dåligt med bloggande ett tag nu tills min dator är i form igen, men det funkar ju att skriva härifrån med.

Av Åsa - 3 april 2008 21:57


...men nog är det svårt att vänja sig vid att det återigen blir mörkt så tidigt! Jag njöt verkligen av att det var ljust längre och längre på kvällarna.

     Lizzy har nu varit ute i två dygn utan att komma in och äta, om hon nu inte gör det i smyg när vi sover. Idag fick jag i alla fall syn på henne och hon pratade med mig om än på behörigt avstånd. Hon verkar ha släpat hit en ny kompis, en gråtabby med vit halklapp och tassar. Det är förstås en hane som vågat sig hit nu sedan Tudor inte finns kvar här hos oss. Hoppas att det inte blir en massa bondkattskullar nu bara, korthåren är alltid lite svårare att sälja. Bilbo är ju för ung ännu för att ha blivit könsmogen tyvärr. Men han är en katt som man bara tycker mer och mer om, så hundlik, vill alltid vara med och kolla vad man gör!


Så här stolt och glad blev han när han fått på sitt nya halsband!


Bonny kallas numera lika ofta för Bitchi och inte utan skäl, hon är en riktig liten argbigga. Här fräser hon åt Bella som kommit för nära.


Det bryr sig inte Bella om ett endaste dugg, för hon håller just på att stretcha ryggen!


För att verkligen markera hur ointresserad hon är så börjar hon tvätta sig också. Bella är världens coolaste brud!



Av Åsa - 2 april 2008 21:36


Idag har jag inventerat saintpauliabeståndet, efter en viss naturlig avgång i vinter så har jag fyrtioen sorter och ett tiotal utan namn. Det är en trevlig växt som blommar oförtrutet under större delen av året. De är förvånansvärt torktåliga och kräver ingen särskild jord eller något annat så länge man krukar om dem varje vår. Mina står till större delen i norrfönster och det fungerar utmärkt.


Buffalo Hunt


Okänd spräcklig blå med mycket vita blad


Namnlös troligen handelssort


Jag hade vissa förhoppningar om att hinna så en del i dag, men det får väl vänta till helgen. Jag tänker chansa på att så i växthuset, i mina småväxthus, täcka med fiberduk och hålla tummarna för att det inte ska bli smällkallt igen. Alla fröer som haft vinter i min frysbox ska tinas upp och sås också, troligen får de husera i växthuset med under ett par lager fiberduk. Borde ta en massa sticklingar med av hoyor, nässlor och begoniorna bland annat.

     Regnet kom i eftermiddags igen och håller i fortfarande, det är ganska varmt ute men ack så trist. Hundar och katter är dyvåta, Bonny hade till och med mittbena på svansen - haha!


Av Åsa - 1 april 2008 19:14


...vi haft i dag!! Solsken och så varmt att vi varit utan jackor hela dagen. Det har varit stora bajsplockar dagen, vi har fått spana av grannstugornas tomter nu när det börjar närma sig att sommargästerna vill komma hit. Gräset är ju alltid grönare på andra sidan... Gott att ha det gjort i alla fall så slipper vi bekymra oss över det!

     Det har varit så varmt och gott att jorden faktiskt börjar reda sig, jag blev väldigt sugen på att börja luckra rabatter! I växthuset, som jag låtit vädra ur hela dagen, så var det säkert närmare 25 grader varmt. Dags att sätta i gång med det nu också. En massa vårlökar blommar och lungört och vivorna börjar visa färg så smått. Tidigast som vanligt är den vanliga fläckiga lungörten.

     Jag är arg på Hera, vår schäfer/leonbergertös! Vi har tränat och tränat och lockat och pockat för att försöka lära henne att vara lös. Så länge ingen av grannarna eller någon annan är i närheten så funkar det för det mesta bra. Men idag kom de närmsta grannarna hit, det tittar till sin stuga nu och då och då beter sig Hera så illa att jag skulle kunna strypa henne rätt upp och ner! Hon går över på grannens tomt, i deras rabatter, lägger sig mitt på deras gräsmatta helt demonstrativt. Sedan drar hon ännu längre bort och stoppar bilarna på lilla grusvägen (man hör hur de plöstsligt bromsar in och står stilla ett tag innan de kan fortsätta igen). Hon har hållit sig minst 5 meter ifrån oss hela dagen och det finns inte en chans att kunna locka in henne. Hon skiter i både varmkorv, skinka och annat. Nu kommer hon att vara ute tills hon anser att hon är färdig och sedan så hoppar hon på altandörren och vill in. Det är SÅ irriterande!! Jag tycker att vi gett henne så många chanser och alltid tagit hänsyn till hennes bakgrund, vi har knappt sagt ett ont ord till henne. Varför måste hon hålla på så här just när det är någon här som stör sig på att hon lommar runt och är lös?!!! Men nu blir det koppel och herrans förmaning ända till i höst, för vi har inte råd att reta grannarna på oss så här.


Skapa flashcards