Direktlänk till inlägg 24 maj 2008

Som att ha en bäbis igen!

Av Åsa - 24 maj 2008 18:51


Plötsligt så tvärvaknar man av minsta lilla gny och far upp och kollar så att allt är väl. Oftast är det ju bara någon som rullat av valphögen och hamnat nedanför. Lilla sjuan har våldsamma röstresurser!!

     Vi fick flytta valplådan till ett hörn som Varga talade om att hon ville ligga i. Så nu har hon tre väggar runt lådan och jag har ställt en gungstol framför så mycket mer skyddat än så kan det ju inte bli. Men hon är nöjd och belåten.

     Hera är så till sig över valparna att hon ligger en halvmeter från valplådan på klorna liksom, redo vid minsta pip. Hon vägrar att vara ute i hundgården, skäller oavbrutet tills vi tar in henne igen! Hon som brukar gilla att vara där hela dagarna.

     Frost är också allert, tittar förundrat på de små krypen, husse höll fram en av dem så att han fick kolla riktigt ordentligt. I går kröp han ner och låg med Varga i valplådan en stund, men när det började pipa alldeles förfärligt så reste han sig och gick.

     Sanja är ute på prov hos en tjej som verkar underbart bra som hundmatte. André levererade henne i går och det är lite tomt. Vi hoppas verkligen att det fungerar så att hon får ett bra hem. Hennes nya matte har lång erfarenhet av hundar och även problemhundar. Hon är kolugn och verkar insatt i allt som vi berättat om. Hon har en dotter i övre tonåren så bättre kan det knappast bli. Frost och Hera försöker ta över vaktandet när det kommer någon i dörren här, innan var det Sanja som stod för det. Gäller att hänga med här så de inte får för sig att det är ok att tokskälla.

     Idag har jag kollar könet på alla valpisarna ordentligt, det är fyra pojkar och tre töser. Alla är goa och runda och har mjölkmagar. Jag skulle kunna bli sittande i valplådan i timmar med en av dem sovande i famnen så man känner den där lilla andedräkten virvla mot armen! De är underbara. Det är en ren glädje att få uppleva en valpkull också, även om det säkert blir en massa mera jobb än med kattungar...

 
ANNONS
 
Ingen bild

molle

24 maj 2008 21:34

men va gosigt !!
Ta nu hand om de små liven ,, snart springer de runt i hela huset och bajsar!!!!

 
Ingen bild

Tanten

24 maj 2008 22:47

*vill inte tänka på just det*

 
Ingen bild

Moya

25 maj 2008 18:25

ÅÅÅÅhhh så goa dom ser ut att vara... om några veckor kommer jag å magpussar på dom allihopa :)

 
Ingen bild

Blomstertanten

26 maj 2008 19:57

Men jisses sickna raringar ! =)

 
Bella o Bellas matte

Bella o Bellas matte

26 maj 2008 20:24

Oh vilken god bäbishög. Vill stoppa nosen och näsan i och snusa bäbis ett långt tag.....

http://orvegard.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 20 juni 2010 15:25

  ... mitt växthus! Jag har sått en del i år förstås men milde moses vad sakta det växer och vad små och ämliga plantorna är! Mycket av det jag ställt ut har blåst sönder och ser ganska anskrämligt ut. Annat gulnar och ser inte alls ut att må bra. ...

Av Åsa - 14 juni 2010 21:37

  ...är en av de aktiviteter vi brukar roa hundarna med. Vi strör ut i hundgården och så får de nosa runt och leta. Idag blev vi lite förvånade när det dök upp en sakletarkatt också! Melvin, vår ragdoll, deltog med stort intresse och käkade hundgod...

Av Åsa - 11 juni 2010 15:56

  Nu har det regnat i tre hela dagar här, 10-12 grader och grått och grått och grått. Så trist att man bara vill dra täcket över huvudet och sova till vädret blir bättre. Hundar och katter ligger i drivor och sover överallt, klokt av dem.      I ...

Av Åsa - 4 juni 2010 21:58

  Inte för att klaga men vi har haft flera riktigt varma sommardagar nu. Hundar, katter och vi med vilar gärna i skuggan. Det är så varmt ännu att linne och shorts är de enda kläder som behövs!      Här om dagen hade vi närkontakt med vår granne ...

Av Åsa - 30 maj 2010 23:16

  ... att Sockan ska få stanna här som fastboende! Vi tycker ju så mycket om honom att det känns riktigt bra. Han är ute nu så jag har inte kunnat delge den glada nyheten. Men jag tror att han blir lika nöjd som vi är.      Det har varit en stora...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se