Alla inlägg under maj 2008

Av Åsa - 23 maj 2008 12:20


Magen känns tom och Varga ligger och vilar i godan ro. Det är en trött men stolt liten mamma! Inte blev det mycket sovit i natt inte,  just när vi bäddat ner oss så kom det två till! Så det är sex fina småbusar!  Vill inte böka runt med dem så mycket så här första dygnet, men fem grabbar och en tös tror jag att det är.

     Medan Varga var ute och kissade så passade jag på att fota lite och så bytte jag så att det är rent i valplådan och nu ligger dem med ett fast grepp om varsin spene och sover.

     Jag är tacksam att det gick så smidigt, det var nervöst! En av ungarna fick jag slunga så att det kom en massa slem ur lungorna, men i övrigt så klarade hon allt själv. Tur att jag är van vid kattförlossningar, det är rätt lika, men större bäbbar med hund. Alla verkar friska och vid gott mod.

     Har ni sett att Rudolf med röda mulen är här?!!

ANNONS
Av Åsa - 23 maj 2008 05:18


Varga har fått fyra fina hundungar mellan klockan 02.27 och 03.29 Allt har gått smidigt och bra, hon har varit jätteduktig. Skriver mera när vi sovit några timmar ;)ANNONS
Av Åsa - 22 maj 2008 22:47


... har lilla Varga fått! Jag hittade dessa två, husse och Varga, i valplådan för en stund sedan:Av Åsa - 21 maj 2008 13:15


I går ville Varga äta krossad ananas! Undrar om hundar får matnojor som vi? Ananas är väl e-vitaminrikt om jag inte missminner mig, hon kanske behöver det. Annars ska väl Royal Canins valpfoder innehålla allt. Hon tröttnade ju på att äta en hel säck Hill's så vi testar med RC nu.

     Egentligen var ananasen till Sanja, hon har börjat att äta bajs ute och krossad ananas brukar råda bot på det. I går fick hon två burkar som hon åt med god aptit, delade lite med Varga. Men nog åt hon bajs i morse i alla fall... Domaren som lärde mig detta med krossad ananas sa att det funkar på alla hundar som inte har det som en ful, inärd vana eller besatthet. Jag ska testa med några burkar till i alla fall, hon gillar det mycket!! Någon som har ett bättre råd?

     Idag har de börjat måla om huset här, var just och hämtade sonen som ska hjälpa till. Han ska passa Varga sedan också när vi ska åka och titta på torpet igen, förhoppningsvis kan jag följa med! Vore kul att se det på riktigt med. Även om jag tycker mycket om det jag sett på foton, men man får en bättre känsla liksom när man är på plats.Av Åsa - 20 maj 2008 20:33


Egentligen så kan man väl bara vara dräktig och inte jättedräktig, väldigt gravid eller andra omskrivningar som kommer för mig. Det syns att valpisarna ramlat ner ordentligt nu i alla fall, stackars Varga går som cowboy med skavsår. Utåt med fötterna och hjulbent som bara den - haha! Just nu ligger hon och de andra hundarna och gnager på råhudsben och är ganska nöjda för stunden.

     Det finns väl ingen katt eller hund med hedern i behåll som har fått sina telningar under dagtid?  Mina katter brukar föda någon gång mellan 01.00 och 07.00 i alla fall. Visst är det både nervöst och spännande och både jag och husse tittar till Varga så ofta att hon inte ens bevärdigar oss med en blick längre. Ett slag med svansen får vi och kanske vänder hon upp magen så att vi kan klia och massera den. Jag lovar i alla fall att rapportera här så fort det händer något och fota om allt går lungt till så det hinns med!

Av Åsa - 20 maj 2008 00:26


Ett nattligt litet inlägg, tog just ett par bilder på de blivande föräldrarna. De är så rörande, Varga är den mest väna, mjuka och vänligaste varelse som finns. Frost är en riktig flåbuse, en slyngel i värsta åldern och ändå är de kära på ett sätt jag aldrig upplevt bland djur innan. Så måna om varandra, söker sig till varandra som frusna katter.
Av Åsa - 19 maj 2008 21:38


... en dag kvar till beräknad valpning, baserat på första parningen. Jag har nog klappat Varga på magen och kollat under svansen irriterande många gånger idag. I morse väcktes jag av att husse ropade: Kolla bakom Varga! Han hade inte glasögonen på sig så det var bara en hundleksak, men upp kom jag ju i ilfart!

     Är glad idag, det är en kvinna som svarat på omplaceringsannonsen på Sanja, hon lät så klockren i telefonen, att jag hoppas att det kan gå vägen. Vi ska träffas på torsdag eftermiddag, det ska bli spännande! Verkar vara en sådan där kolugn och kunnig hundägare som Sanja behöver, hennes förra hund gick bort för ungefär ett år sedan och hon saknar vovve förstås.

     Maxi-katten har börjat gosa och äta ostmaskar, man skär dem med hyveln på kanten på osten så att de blir lite tjockare och smala. Det är ett säkert tecken på att hon är dräktig, annars är hon ju en eremit som inte tar emot något man erbjuder, utom torrfoder. Jag längtar så efter kattbäbbar!! Lizzy får jag väl ta till veterinären och kolla om hon inte får ungar eller slutar vara skendräktig snart - hihi. Ena dagen tycker jag att jag känner fosterrörelser och nästa dag så är jag inte säker alls. Det känns inte ens som hon har något i magen då. Skum kisse!

     Börjar bli dags att tända kaminen i växthuset igen, det har klarnat upp så risken är väl att det blir riktigt kallt i natt. Kaminen fungerar mycket bra nu när det inte blåser så förbenat längre. I morse var det 17 grader när jag stängde av den! Tack och lov, jag skulle nog bli skogstokig om alla sådder, plantor, lökar, knölar och sticklingar frös ihjäl.

Av Åsa - 18 maj 2008 12:40


... har sina sidor, hur vackert den än kan vara. Inatt har nordan piskat över vattnet och det kändes som en mindre storm. Ut i växthuset, där det bara var 5 plus vid 22-tiden, med fotogenlampor och fotogenkaminen. Det blev snabbt 10 plus tack och lov, det har hållit runt 15 grader såg jag nu på morgonen, tack och lov

     Helt vindstilla var det, 50 meter upp i skogen när vi tog kvällspromenden, man tror inte att det är samma planet man går på! Men jag ska väl vara glad, tidigare somrar har det bara varit regn och kyla efter en underbart vacker maj. Så det kanske kan bli lite riktig sommar nu i alla fall! Det vore på tiden.

     Varga ligger i valplådan idag, Frost är där och tittar till henne eller ligger bredvid. Verkar nästan som om hon har förvärkar och att slemproppen är på gång. Har stängt ut de andra hundarna ut valprummet så får hon vara ifred. Går jag in dit så vill ju alla följa med, till och Lizzy lade sig valplådan med henne. Nervöst och spännande!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se