Alla inlägg under maj 2008

Av Åsa - 17 maj 2008 12:50


Jämngrå himmel, störtregn som avtar lika snabbt och en ihållande nordan har lagt locket på vårkänslorna för tillfället. Hoppas att det mulna håller i sig så det inte klarnar och blir riktigt kallt i stället! Tomater och annat i växthuset stannar väl i växten nu i kylan.

     I går var sambon och tittade på ett torp, vi kan ju inte åka båda två nu när Varga är valpningsklar när som helst. Han fotade en massa och det verkar kanonbra. Mycket att göra förstås, inget vatten eller avlopp och bara enfas el, men sådant går ju att åtgärda. Det ligger alldeles för sig själv mitt ute i ingenstans, precis som vi vill bo. Tomten är stor, 13 000 kvm, men en del verkar vara arrenderad av någon som plöjt upp den. Finns en liten ladugård och det är tillräckligt med betesmark för de djur jag skulle vilja hålla! Var ute på blocket i går och kollade lite, det finns de höns och kalkoner som jag vill ha tillsalu i närheten. Gäss och ankor får jag väl leta lite till efter och jag skulle kunna ha en häst =) Jag håller tummarna att budgivningen inte ska bli så sanslös att vi inte kan hänga med. Men jag tror att det mycket avskiljda läget är till vår favör där!

     Vi har gått och dragit på huvudvärk i flera dagar nu, den släpper inte mer än för stunden av värktabletter. Verkar som om flera här omkring dras med samma åkomma. I dag känner jag mig lite snuvig också. Har satt nya örter till svenskdroppar på burk, så om tre veckor så kan vi väl försöka att bota oss med dem.

     Morötterna jag sått i två pallkragar verkar tröggrodda trots att de är under fiberduk, kanske är jorden inte tillräckligt varm. Men det kan väl ta upptill tre veckor om jag inte missminner mig. Fröblandningarna av ettårig vallmo som jag strött ut här och var verkar gro fint i alla fall. De är sådana glada färgklickar och det är en salig blandning av enkla, pionblommande och krusbladiga!

     Valplådan är populär alla fall...    

    

ANNONS
Av Åsa - 15 maj 2008 16:16


Enligt väderleksrapporten så hällregnar det här nu, men i verkligenheten så skiner solen mellan en massa grå moln! Vilken annan yrkesgrupp skulle kunna utöva sitt yrke så bristfälligt ostraffat? Det känns lite åsklikt i luften och det skulle inte skada med en urladdning. Både sambon och jag har gått i flera dagar med huvudvärk nu.

     Varga blir tyngre och tyngre och tröttare och tröttare. Vi matar henne i småportioner flera gånger per dag nu för det får inte plats så mycket med alla valpisar i magen. Hon småkräks lite när det är riktigt varmt ute och jag lider med henne, minns ju själv hur det var när jag var i det tillståndet. Nu är magen så stor att hon har svårt att hitta bekväma ställningar att ligga i och hon når inte att hålla sig ren överallt heller. Frost hjälper henne kärvänligt, tvättar öron och i rumpan och ligger gärna tätt intill henne och tröstar. De är så goa mot varandra, jag aldrig varit med om maken innan. Men de älskar verkligen varandra!

     Frost, vår Demolition Man, pulveriserade en amaryllislök i natt! Det fanns inte en enda bit som var större än 2 cm. Allt det gröna var helt spårlös försvunnet och i dag bajsar har ut en massa bladdelar - haha!! Vi ska ta en tur med skirindan i dag så att han får motionera av sig ordentligt, han är verkligen i behov av det. Sedan simmar han ju en stund efteråt med så det tar riktigt bra.

ANNONS
Av Åsa - 13 maj 2008 23:45


Jag fått springa runt och bädda in känsliga växter i växthuset, temperaturen sjunker snabbt. Men jag hoppas att vi slipper frost i alla fall. Mina två små växthus som står på verandan till lilla stugan är i tryggt förvar under varsitt gammalt överkast nu! Blomsternässlorna har farit lite illa av nattkylan.

     Inget nytt på kattunge eller valpfronten än heller. Ska ta lite bilder på Varga i morgon, hon börjar se ut som en tunna.

Av Åsa - 12 maj 2008 22:13


Vargas mage växer och hon blir allt tröttare och lojare, snart är det den 20 (beräknat på första parningen)... Lizzys mage växter och jag undrar om den kommer att vara försvunnen *poff* i morgon igen för att hon är skendräktig... men det är en lång skendräktighet i så fall.

     Värmen har försvunnit här nu, det är runt 10 grader och har blåst kallt över sjön hela dagen. Jag som hade planer på att utnyttja värmen och skatta lite kåda från några granar häromkring. Men det kommer förhoppningsvis nya värmeböljor! Måste få ihop till årets kådsalvekok ju! Idag har jag slaktat stora aloe barbadensisen och choppat upp bladen i fina  skivor som nu ligger dränkta i olivolja, om cirka tre månader är det dags att sila och koka årets aloeverasalva.

     Tog en lite längre tur med Frost och skrindan i dag, han fick dra en halv säck jord. Han gillar det är så stolt, helst skulle han nog springa om han bara fick. Men det är ju viktigt att han inte tar ut sig helt, det ska ju vara roligt också. Han har kommit på att det är enklare att dra skrindan på vägen än i diket... Efteråt så simmade han länge i sjön och sedan dess har han sovit som en stock och inte hittat på ett endaste hyss!

     Fick ett tråkigt mail från en av fjolårets kattköpare, de tog två hanar och nu har den ena varit försvunnen i flera dagar. Båda är kastrerade så det är inte fråga om något friartåg. Finns inget värre än att gå och oroa sig och ropa och locka och inte veta om katten har det bra eller är skadad, kanske till och med avliden. Jag hoppas att han kommer tillbaka!

Av Åsa - 11 maj 2008 23:00


Tack för gratulationerna!!

     Idag kom Sanja tillbaka... hon har visst ylat som en besatt när de lämnat henne i lägenheten och det är ju ett problem när man jobbar förstås. Vi lämnar ju aldrig hundarna här utom ute i hundgården, men hon lär ha varit ensam inne där hon bodde innan vi tog över henne. En glad labbe är det i alla fall! Hon var ner och plaskade i sjön fler gånger idag. Så jakten på en ny matte fortsätter...

     Jag har planterat om en massa inomhus växter idag, till min stora glädje har Hottentottliljan ynglat av sig nio nya lökar. Den blommar så fint med i år och har haft flera stänglar. Avslutar dagens inlägg med en bild på den.

Av Åsa - 10 maj 2008 22:44


Idag har jag firat min födelsedag, sonen kom hit och vi har grillat bara ätit och haft det gott. Jag har varit ute hela dagen för min sambo och son fixade middagen! Har hunnit plantera en massa. Jag fick en massa jord, gödsel och torv i present, precis som jag önskat mig.

     En av mina två pelargoner, Royal Norfolk, har övervintrat och gick att plantera om, plus att jag fick en massa sticklingar. Den andra, min favorit, Greengold Petite Pierré, hade bara en levande gren som dessutom gick av när jag tog den ut krukan. Klippte till sticklingar av den och håller nu tummarna för att den ska ta sig. Har ställt alla sticklingarna ute i små växthusen, på skuggsidan av lillstugan. Hoppas nu att de tar sig bara! Det var ett elände att hitta någon som hade Greengold Petite Pierré sist den dog för mig.

     Alla djuren fäller något alldeles sagolikt, har kammat av en halv perser på Bilbo. Frost har fått sig en omgång med kammen han med, men han är så fjollig när jag ska kamma rumpan, svansen och byxorna så jag får be husse om hjälp med det sen. Det är alltid värre att försöka lära gamla hundar det de borde ha fått lära sig från början.

     Vargas mage växer och växer och man ser hur valpisarna tumlar runt och sparkar där inne. Hon har riktiga latmansdagar, går lös med oss och ligger på olika ställen i trädgården. Magen får sig flera dopp om dagen med! Åhh vad det ska bli roligt med valpar, jag hoppas bara att allt ska gå bra och utan problem nu.

Av Åsa - 9 maj 2008 19:15


Helt fantstiska, varma, soliga dagar efter varandra har vi nu. Jag och sambon är ute i trädgården så mycket vi bara kan. Det är en massa rensande, grävande och planterande. Idag sådde jag fyra olika sorters morötter när jag äntligen fick fingrarna ur... och gjorde i ordning två halvpallkargar. Egen fin mörk mylla från finkomposten, i med lite hönsgödsel och så såjord överst. 10-17 dagar ska de ta på sig att gro. Nu ligger fiberduken över och det gäller bara att komma ihåg att vattna! Jag har delat och krukat upp en del perenner som jag får försöka att dela ut till alla som hälsar på här. Som vanligt alltså och snart är det dessutom dags att skola om de första sådderna i växthuset. Det gror erbarmligt ojämt trots att jag faktiskt, för en gångs skull har sått i svindyr såjord... *mutter*.

     Sanja följde med de som tittade på henne på prov ett tag. Underhandsrapporter ger vid handen att det fungerar bra och att de trivs med varandra. Det är ett lugnt par som har henne och vi tror att hon kommer att stortrivas där. Två alldeles egna människor som hon kan rå om! Det är lite tomt förstås, men mycket mindre gruffande bland hundarna.

     I går lyckades Frost ta sig ur hundgården. Vi funderar om han lyckades krypa ut genom gallret eller om han klättrade över. Han var i alla fall jätteduktig och rymde inte utan lät mig fånga honom efter ett bad. Så vi tjudrade honom i kedjan på gården och då lyckas den lymmeln att tugga av den svindyra dressyrlänken jag köpte till honom och plötsligt så han lös igen?!!?!?! Mera bad och en massa kasta pinne tills han var trött och lät sig fångas. Vi är trots allt nöjda med att han inte rymmer, sist fick ju husse åka några mil och hämta honom. Idag har han bara tuggat söder en kratta (som var gjord av plast) och grävt i mina kryddland.

     Lilla Varga blir rundare och rundare, hon är sömning och tar det väldigt lugnt. Går ner i sjön och doppar magen, ligger i solen och sover och håller koll på vad husse och matte gör. Hon gillar sin valplåda och går dit och sover så fort vi är inomhus. Nu är det ju bara 11 dagar kvar, beräknat på första parningsdagen, så det kanske går över lite.

     Tjejen som vi fick ta över Varga från var här i går, Varga blev jätteglad och det var gammelmatte med. När hon sedan skulle åka så kom Varga och lade sig bredvid husse, så skönt att hon trivs med att bo här. Vad sjutton hade man gjort om hon följt med Sofia och hoppat in i bilen?Av Åsa - 7 maj 2008 00:15


Jag satte ut en annons på vår labbetös häromdagen och fick snabbt ett svar som verkade vara alldeles för bra... Det var det också, idag när hon skulle ha kommit och tittat på henne så fick jag ett mail istället där hon ändrat sig. Så trist med alla som svarar på annonser som det verkar bara för att få någon att prata med. Dessbättre så är det en kompis bror som ska komma i morgon och titta på henne, det skulle kännas bra för då kan vi ju följa upp allt och så.

     Lizzy verkar vara dräktig trots allt... *håller tummarna* i går for hon runt här och provlåg alla lådor och skrymslen i köket. Jag gjorde i ordning "valplådan" och hon låg där en lång stund och inspekterade den. Jag tror att den blev godkänd!

    

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se