Alla inlägg under maj 2008

Av Åsa - 4 maj 2008 20:05


Hurra det börjar bli så varmt i växthuset nu att dörren får vara vidöppen! Jag har passat på att dela på lite plantor som vi ska flytta och det är så skönt att äntligen ha kommit gång med vårbruket på allvar!
     Idag letade vi fram skackeln och skrindan och lät Frost prova på att dra. Först var det lite läbbigt med det där som följde efter och skramlade, men det gick över otroligt fort och strax var det en mycket stolt kille som travade framför skrindan! Tyvärr var inte kameran på plats - förstås. Sambons dotter fick till och med åka med en liten bit och han jobbar helt rätt och intuitivt i selen. En ren glädje att se!! Efteråt så badade han och simmade en tur i sjön, det har han inte gjort innan, men han var väl både varm och lite upphetsad. Tog lite bilder efter att han torkat och jag kardat av en halv husky! Töserna var rätt nöjda med att vara in hundgården och slippa pälsvård...

     Det är så mycket pollen att det ligger som en hinna över sjön och virvlar lite över ytan med strömmarna. Som allergiker så får man vara tacksam att det är där i stället för i luften!

     Fick en bild på stollekatten nere vid sjön idag, inte alls avskräckt efter gårdagens bad!! Han jagade en trollslända och var inte långt i från att hoppa efter den... somliga lär sig aldrig. Eller också har vi en vattenperser!ANNONS
Av Åsa - 3 maj 2008 19:55


Det är underbart med det vackra vädret vi har, varmt och soligt och man kan vara ute hela dagarna. Dock gör det mig lite orolig eftersom alla fina majmånader sista åren följts av en riktigt usel sommar... I fjol växte det ju knappt ens inne i växthuset och regnade och regnade och regnade. Nu spirar det dock där inne, flera av frösådderna gror fint och jag hoppas bara att det inte ska bli någon mer riktigt knaskall natt. Förvisso är allt under två lager fiberduk men det är ju inte 100% skydd. Växthuset skyddar väl något också. Jag skulle nog känna mig lite tryggare om det regnade lite - haha!

     Vargas mage blir större och större för var dag! Hon verkar få lite större juver med, särskilt de två längst bak, precis som katterna mot slutet. Hon orkar inte gå lika långt som innan, utan vi har börjat ta henne på småturer. Men hon vill ju helst vara med demolition man Frost hela tiden. De är verkligen raskära huskyna. Frost ligger lite illa till i går slukade han husses bästa knäskydd till arbetsbyxorna och i dag har han tuggat sönder min mjuka lilla Ior som jag hade hängande på sängstolpen. Tror att jag får plocka fram skrindan och börja dra lite med odjuret så att han blir trött. Jag har fått lära mig att husky är så friska att man börjar både dragträna och cykla med dem innan de är ett år. Annat är det med vanliga brukshundar som inte ska göra just någon innan 18 månaders ålder...

     Inga kattvalpar får jag i vår heller som det verkar, Lizzy verkar gravid ena dagen och andra dagen är hon rätt smal igen... hon är väl skendräktig igen tokfian. Återstår bara att vänta på att Bilbo blir könsmogen och att han har bättre vett om hur man ska göra än vad Tudor hade. Jag vill ha kattvalpar till och med husse säger att det inte är någon riktig vår utan dem!

     Bilbo vår vita hankatt var med nu i kväll när vi eldade upp lite trädgårdsavfall tillsammans med sambons barn. Fira lite valborg i efterskott kan man väl säga. Bilbo var rysligt intresserad av både elden och i synnerhet glödflagorna som blåste ut över sjön... och tillslut så hoppade han ju efter en av dem. Hahahahahaha... så nu ligger en mycket vår katt i en handduk i dotterns famn och ser besvärad ut.

ANNONS
Av Åsa - 1 maj 2008 12:31


Vädret är ungefär som jag känner mig, genomgrått, trist och regnet hänger i luften. Enligt SMHI så regnar det här nu... Undrar vilken annan yrkesgrupp som skulle kunna utöva sitt arbete med samma felmarginal som dem och fortfarande ha kvar sitt arbete?

     Det står en massa plantor som jag var på den trevliga handelsträdgården Cramers och köpte. Fick tag på gula fyllda kabelekor och rött älgräs till sambons damm. Lila vitsippa, vit toppklocka, något som skulle ha varit rosa mjölkklocka men som blev rosa prickklocka i stället. Det gör inte så mycket de är fina de med och jag får köpa mjölkklockan sedan. Min gamla granne, en 70 åring kvinna, kom förbi i går och ville gärna åka till Cramers hon har aldirg varit där!

     Usch nu kom Bilbo och ville gosa, han hade flera små vidriga sniglar invirade i pälsen. Undrar var sjutton han är och smyger när det blir så? De är så sytliga att ta i *ryyyyyyyyser*.

     Frost börjar långsamt bli bättre att ha i koppel. Visst glömmer han sig ofta och drar men det går faktiskt bättre och bättre. Får nog börja att ta ut honom lite mera ensam så han lär sig snabbare. Det är alltid värre när de andra är med. Han har vuxit så otroligt mycket på höjden, är säkert en decimeter högre nu än när vi hämtade honom. Helt omöjlig att få ett vettigt hull på, men det verkar vara så med huskyna.

    Hittade ännu fler bitsår på Sanja i går, hon har verkligen fått sig en omgång som heter duga. Tack och lov verkar inget av dem inflammerat *peppar, peppar*. Jag tvättar flera gånger per dag och det tycks fungera.

     Lilla Varga blir rundare och rundare för var dag. Det börjar nog kännas tungt nu för hon flåsar ofta och ligger gärna så mycket hon kan. I övrigt så verkar allt vara bra med henne.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se