Direktlänk till inlägg 23 juni 2008

Sommarstorm

Av Åsa - 23 juni 2008 20:10


Nu känns det höstlikt, vinden piskar runt knutarna och det går vita gäss ute på sjön. Gråväder på det allra värsta sättet. Det regnar något mindre i alla fall! Har tänt i kaminen för att få fukten ur huset, det är såg lågt tryck ute att det inte alls ville brinna från början. Men nu sprakar det hemtrevligt och det känns genast lite mysigare.

     Nattsömnen har varit störd mest varje natt sista tiden. Valpisarna sätter sig och ylar eller leker och tränar på morra. Någon ramlar över kanten på lådan och man får rusa upp och livrädda den lilla kraken. Vyssja som en bäbis tills den lugnat ner sig och kan krypa ihop och sova igen. I natt började Lizzie att flytta sina ungar (jag tror att alla katter är vansinniga i år). Så det vara att störta upp och leta fram en ficklampa och så ner i källaren och lysa bland alla kartonger, smala små prång och gångar. Jag lyckasde följa henne när hon släpade ner unge två och så fick jag upp alla igen och stängde in dem i en av de stora transportburarna. Tokfian verkade mycket nöjd med detta och spann så det stod härligan till.

     Vädret gör att jag har värk överallt och känner mig vig som en flodhäst i gyttja ungefär. Skulle kunna sova dygnet runt om jag bara kunde med det. Nu ska jag gå ner i växthuset och se om tomaterna vill ha lite vatten trots att det är svalt och sollöst.

 
ANNONS
 
Sigge

Sigge

23 juni 2008 21:42

Hälsa dina hundar att det lönar sej mycket bättre att leta efter svampen.
Jag får ju alltid gott godis typ korv eller köttbuller. Fast just nu går det lika bra med seller... menar smultron, såna är supergoda och bra belöning.
Har hört att jag ska få kolla ett superbra kantarellställe imorgon. Kanske har det kommit en del där.........

http://svamphunden.bloggagratis.se

 
Ingen bild

pejori

23 juni 2008 23:29

Att katterna flyttar sina ungar, beror på valparna.
Katterna hör dom, och uppfattar dom som ett "hot" mot sina ungar.
Försök att hålla isär dom.

 
 Anna med Tim

Anna med Tim

24 juni 2008 23:58

Låter som du har fullt upp :) Hoppas du får sova lite inatt iallafall.

http://timsevimse.blogg.se

 
Hanneles paradis

Hanneles paradis

25 juni 2008 19:18

Man reser nog inte långt med så många djur :)

http://hannelesparadis.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 20 juni 2010 15:25

  ... mitt växthus! Jag har sått en del i år förstås men milde moses vad sakta det växer och vad små och ämliga plantorna är! Mycket av det jag ställt ut har blåst sönder och ser ganska anskrämligt ut. Annat gulnar och ser inte alls ut att må bra. ...

Av Åsa - 14 juni 2010 21:37

  ...är en av de aktiviteter vi brukar roa hundarna med. Vi strör ut i hundgården och så får de nosa runt och leta. Idag blev vi lite förvånade när det dök upp en sakletarkatt också! Melvin, vår ragdoll, deltog med stort intresse och käkade hundgod...

Av Åsa - 11 juni 2010 15:56

  Nu har det regnat i tre hela dagar här, 10-12 grader och grått och grått och grått. Så trist att man bara vill dra täcket över huvudet och sova till vädret blir bättre. Hundar och katter ligger i drivor och sover överallt, klokt av dem.      I ...

Av Åsa - 4 juni 2010 21:58

  Inte för att klaga men vi har haft flera riktigt varma sommardagar nu. Hundar, katter och vi med vilar gärna i skuggan. Det är så varmt ännu att linne och shorts är de enda kläder som behövs!      Här om dagen hade vi närkontakt med vår granne ...

Av Åsa - 30 maj 2010 23:16

  ... att Sockan ska få stanna här som fastboende! Vi tycker ju så mycket om honom att det känns riktigt bra. Han är ute nu så jag har inte kunnat delge den glada nyheten. Men jag tror att han blir lika nöjd som vi är.      Det har varit en stora...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se