Direktlänk till inlägg 25 juni 2008

Är sommaren över nu?

Av Åsa - 25 juni 2008 13:48


Efter att ha klagat över värme och torka i slutet av maj så börjar man nu undra var sommaren tagit vägen. I dag blåser det tack och lov inte men det är jämntjockt och grått på himlen. Temperaturen runt 13 grader och kallare ändå på nätterna. Tillväxten i växthuset står lite stilla för tillfället och det är så trist med allt som tokblommade innan under värmeböljan och nu finns det knappt någon färg alls. Men man slipper vattna hela tiden i alla fall!

    Vi har ju inte kunnat ha valpisarna ute ännu på grund av vädret, men håller det sig så här så kan vi nog ta ut dem en stund. De är helt underbara nu, kommer hoppandes när man pratar med dem, och slickar och provtuggar på fingrarna. Det går att urskilja särdrag bland deras personligheter och till min stora förvåning så har öronen rest sig på flera av dem. På schäfer som jag känner till bäst kan det ju dröja med öronen tills de är en 3-4 månader. Inte sällan fick man klistra i axelvaddar i öronen på dem får att få upp dem ordentligt. De är ursöta med sina små stående öron!

     Lizzie fick flytta ut i köket i går, för säkerhetsskull bor hon i en bur av kompostgaller. Jag vill absolut inte ha fler kattungar på vift. Hon verkar nöjd med arragemanget och kattvalparna kravlar ut och testgår på kattsanden som står i en låda precis utanför valplådans öppning. Det här med sanden direkt utanför fick jag lära mig av en gammal perseruppfödare, de blir rumsrena direkt när det är det första de får kontakt med utanför boet. Det är så lustigt att se Lizzies långa, högbenta ungar med sina jättesvansar, de är så annorlunda mot de små tennisbollar jag brukar få efter mina katter. Skulle vara intressant att veta vad det är bakåt i Lizzie. Jag så en bild på en turkisk van hane som skulle ha kunnat vara Lizzies bror, så det kanske är lite sådant i henne. Hon har ju en annorlunda päls än mina andra luddpuckon ;).

     Bellas bäbbar växer och blir allt modigare de med. De är tjocka och runda som mina kattungar brukar vara. Två av dem har dock problem med att få upp ena ögat. Jag tvättar med koksalt och ger lite kortisonsalva, veterinären sa att jag skulle prova så. Jag har aldrig varit med om detta innan. Såg att blinkhinnan är framme på en av dem, så jag ska ta och avmaska dem också för säkerhetsskull. Men de är så runda och fina att jag tror inte att det är så mycket som fattas dem.

     Vi tror att vi har hittat stället däe Maxi gömt sina bäbbar nu. Tyvärr är det under grannens vedsskjul och det är omöjligt att se något när man försöker lysa in med ficklampa. Men fåglarna sitter runt skjulet och snattrar som bara den och vi tror att kattungarna är ute och smyger då. Vi har också sett Maxi i närheten och sambons son såg små ögon under en gång. Den kullen är ju fyra veckor nu, så hon borde komma hem med dem för att de ska få mat och en eller två veckor nu. Hoppas bara att de inte blivit så vilda att det blir problem att hantera dem...

 
ANNONS
 
Sigge

Sigge

25 juni 2008 19:02

Se nu till att dina hundar läser ordentligt. Du som männsika måste fylla fickorna med en massa gott godis också. Det är det bästa med att leta svamp, man får så mycket gott.

http://svamphunden.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 20 juni 2010 15:25

  ... mitt växthus! Jag har sått en del i år förstås men milde moses vad sakta det växer och vad små och ämliga plantorna är! Mycket av det jag ställt ut har blåst sönder och ser ganska anskrämligt ut. Annat gulnar och ser inte alls ut att må bra. ...

Av Åsa - 14 juni 2010 21:37

  ...är en av de aktiviteter vi brukar roa hundarna med. Vi strör ut i hundgården och så får de nosa runt och leta. Idag blev vi lite förvånade när det dök upp en sakletarkatt också! Melvin, vår ragdoll, deltog med stort intresse och käkade hundgod...

Av Åsa - 11 juni 2010 15:56

  Nu har det regnat i tre hela dagar här, 10-12 grader och grått och grått och grått. Så trist att man bara vill dra täcket över huvudet och sova till vädret blir bättre. Hundar och katter ligger i drivor och sover överallt, klokt av dem.      I ...

Av Åsa - 4 juni 2010 21:58

  Inte för att klaga men vi har haft flera riktigt varma sommardagar nu. Hundar, katter och vi med vilar gärna i skuggan. Det är så varmt ännu att linne och shorts är de enda kläder som behövs!      Här om dagen hade vi närkontakt med vår granne ...

Av Åsa - 30 maj 2010 23:16

  ... att Sockan ska få stanna här som fastboende! Vi tycker ju så mycket om honom att det känns riktigt bra. Han är ute nu så jag har inte kunnat delge den glada nyheten. Men jag tror att han blir lika nöjd som vi är.      Det har varit en stora...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se