Direktlänk till inlägg 26 juni 2008

Frost

Av Åsa - 26 juni 2008 18:42


Frost köptes ju som present till en 11 årig tös, familjen hade inte haft hund innan. Han går inte i koppel, han försöker helt enkelt att rycka av en armen. Gissningsvis har det fått tösen att släppa, ramla om kull eller kanske släpas med. Föräldrarna tog omsider över rastningen, modern orkade inte gå långt med honom av förklarliga skäl. Så det var fadern i familjen som förrättade långpromenaderna. Han lekte också med Frost (han visade oss...) genom att slita, rycka och dra i kopplet och springa runt hunden som en fullkomlig vettvilling så att de nästan krockade och ramlade båda två.

      Frost gillade inte att bli kammad, så detta har man gjort genom att ta ett tag nu och då, företrädesvis på ryggen där man lättast kommer åt. Frost gillade inte att få klorna klippta så det löstes på samma vis som med borstningen, en klo nu och då. Mat och vatten serverades i valpservisen, av samma storlek som jag matar mina katter i. Det har gjort att han dricker oerhörda mängder vatten ur vår 8 liters rostfria skål och han är riktigt tetig i maten. Eftersom han inte gillade torrfoder hade han fått lite av familjens middagsrester iblandat så nu står han och petar i torrfodret här. Dock växte han säkert 15 cm på höjden och ökade 5-6 kilo i vikt första månaden när han kom hit och fick om än äckligt, men näringsriktigt torrfoder. Allt detta har självklart präglat Frost på ett rätt bestående sätt.

     Frost har givetvis varit höggradigt understimulerad vilket lett till att han utvecklat en djupt destruktiv ådra. Han äter saker eller snarare pulveriserar dem. Alla hundmadrasser innehållande skumgummi har han bitit upp i molekyler, tror att vi har försökt med fem olika. Dessa har efterhand försetts med allt mer svårtuggade överdrag, till ingen nytta alls. Han lyckades, ljudlöst, vi var i rummet bredvid med öppen dörr, tugga sig in i tre oöppnade lådor innehållande salvburkarna jag häller min hemkokta salva i. Han tog ut alla burkar, 552 stycken, försökte bita sönder tre av dem och när det inte gick så hällde han ut alla burkarna över den söndertuggade madrassen som han började med.

     Ungarna här ville sova i tält en natt. Olyckligtvis så satte de upp tältet så att en tältpinne var kanske 50 cm från hundgårdsnätet. Dagen efter hade de plockat in allt i tältet och dragit igen det och gått in för att spela lite datorspel. Frost lyckades gå tag i tältlinan. Han drog in så mycket han kunde av tältet, merparten faktiskt och rev allt i bitar. När tältsängen inte gick att få igenom armeringsnätet (rutorna är 20 x 20 cm) så gnagde han upp dynan - som var av skumgummi. Han separerade sonens jeans från skärpet, strödde ut innehållet i kuddar och revade upp örngotten. Det såg ut som ett bombnedslag! Mitt i all denna förödelse ligger förövaren nöjd och stolt över sitt verk.

     Men på morgonen när han kommer och lägger sitt huvud på kudden och vill gosa så han man ju redan förlåtit honom allt så klart. När han kryper ihop intill en i soffan och bara är en liten ettårig slyngel så är han så lätt att älska!


 
ANNONS
 
Sigges matte

Sigges matte

26 juni 2008 19:25

Läste om salvburkar............
Var köper du dom?
Jag gör ju salva och ännu har min kompis ett lager kvar men mste hitta nytt ställe när hennes tar slut.
Mailadress till mej hittar du på min hemsida.

http://www.geocities.com/skogsraets

 
Sigge

Sigge

26 juni 2008 21:05

mIN MATTE HAR SKICKAT MAIL NU!

http://svamphunden.bloggagratis.se

 
Christa

Christa

27 juni 2008 00:14

Tack för att du besökte min blogg.
Jag har nu kikat runt hos dig lite också.
Jag lägger helt fräckt en länk till dig så jag lättare hittar tillbaka. Hoppas det är ok?
Måste säga att kissebäbbarna får mig att smälta.
Voffebäggar är osså söta men kattungar tar nog priset iaf. Saknar katt ibland men tror inte det funkar med Ozzyvoffen här hemma.
Han har nog varit för mkt Ensam Kung på djurfronten. Men sukta får man ju...

Ha det gott
Christa o Ozzy

http://hissen.blogg.se

 
Gunilla

Gunilla

28 juni 2008 23:58

Ja, men blir lite förvånad när "snälla" mammor och pappor köper "leksaker" till sina barn....Att det sedan är en levande varelse som inhandlats verkar det som de inte förstod förrän långt senare. Kanske införa nåt sorts körkort för hund, katt och andra LEVANDE varelser eller helt enkelt kort för dumma vuxna......
Gunilla, och Bella nickar instämmande.....

http://orvegard.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 20 juni 2010 15:25

  ... mitt växthus! Jag har sått en del i år förstås men milde moses vad sakta det växer och vad små och ämliga plantorna är! Mycket av det jag ställt ut har blåst sönder och ser ganska anskrämligt ut. Annat gulnar och ser inte alls ut att må bra. ...

Av Åsa - 14 juni 2010 21:37

  ...är en av de aktiviteter vi brukar roa hundarna med. Vi strör ut i hundgården och så får de nosa runt och leta. Idag blev vi lite förvånade när det dök upp en sakletarkatt också! Melvin, vår ragdoll, deltog med stort intresse och käkade hundgod...

Av Åsa - 11 juni 2010 15:56

  Nu har det regnat i tre hela dagar här, 10-12 grader och grått och grått och grått. Så trist att man bara vill dra täcket över huvudet och sova till vädret blir bättre. Hundar och katter ligger i drivor och sover överallt, klokt av dem.      I ...

Av Åsa - 4 juni 2010 21:58

  Inte för att klaga men vi har haft flera riktigt varma sommardagar nu. Hundar, katter och vi med vilar gärna i skuggan. Det är så varmt ännu att linne och shorts är de enda kläder som behövs!      Här om dagen hade vi närkontakt med vår granne ...

Av Åsa - 30 maj 2010 23:16

  ... att Sockan ska få stanna här som fastboende! Vi tycker ju så mycket om honom att det känns riktigt bra. Han är ute nu så jag har inte kunnat delge den glada nyheten. Men jag tror att han blir lika nöjd som vi är.      Det har varit en stora...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se