Alla inlägg under juni 2008

Av Åsa - 22 juni 2008 23:08


... fick valparna testa i dag. Det var mycket uppskattat och inte alls ett sådant petande och trugande som det kan vara med kattvalpar. De slafsade gladeligen i sig hela fatet och somnade sedan stenhårt övervakade av pappa Frost!ANNONS
Av Åsa - 21 juni 2008 23:31


Idag när vi skulle göra rent i valplådan så lyfte vi ut alla busarna på en madrass mitt på golvet. De startade med att stärka sig med ett mål mat och sedan snokade de runt över allt. Både spännande och lite läskigt! Yla som aldrig förnekar sig kom på att man kunde hoppa och sedan kana en bit på tassarna så det roade hon sig med en lång stund. Övriga tog det lite lugnare men alla provade golvet åtminstone.

  


ANNONS
Av Åsa - 20 juni 2008 16:37


Föräldrarna var inte intresserade av att posera i krans, i synnerhet inte Frost! Med valpisarna gick det lite bättre.

Ha det bäst alla!Av Åsa - 19 juni 2008 17:27


Regnet strilar som sig brukar vi denna tid och himlen är jämntjock av moln, det lär väl hålla på likadant i morgon. Tack och lov så ska vi ingenstans och plaska runt en midsommarstång eller så, barnen tycker att de är lite för stora för små grodorna. Håller det upp så vrider vi väl ihop en egen liten stång här på tomten. Inte för att det finns så mycket kvar av blommor som är i blom, lupinerna som brukar vara ett säkert kort är överblommade, liksom midsommarblomstern. Finns väl en del hundkex, smörblommor och rödklöver som vi får göra det bästa av i så fall.

     I natt tog sig första valpisen över den nya höga kanten på valplådan! Dags att höja ytterligare eller att titta på en annan lösning. Det börjar bli ganska fullt i lådan som de växer. Vi köpte avmaskningsmedel till hela menageriet i dag så nu ska alla 26 (haha) djuren avmaskas!! Utom Maxis ungar förstås, det blir bara 22, för vi har ju inte hittat dem ännu. Vid matdags i valplådan så smaskar de och suger så att man tror att Varga ska falla ihop och bara vara pälsen kvar. Hon är lite less på dem, det blir väl bättre om vädret tillåter att alla kan vara ute och ha bättre plats. Så här ser det ut vid matdags i alla fall:    

Av Åsa - 17 juni 2008 22:19


Idag blev jag riktigt glad! Vargas gamla matte var här i söndags och tittade på valparna och jag såg ju att hon var extra förtjust i lilla Vinter. Idag fick jag ett mail där hon undrar om hon kan få ta hand om honom och det får hon så klart! Det är väl ärligt talat lite vad vi hoppades på med.

     Maxis kattbäbbar är fortfarande ute någonstans, vi försöker att hålla koll och tycker att vi letat överallt. Men de är väl här någonstans... tycker att de borde vara så stora nu att de ska börja våga sig ut. Så kan vi kanske äntligen få syn på dem. Jag är rädd att de ska bli skygga och svåra att få tag på och vänja vid människor igen. Jag saknar också att ha dem springande i köket så man får gå fram mycket försiktigt och hålla koll på var man sätter fötterna!

     Bellas och Lizzies bäbbar växer och är jättefina. De har alla öppnat ögonen nu och är så ljuvliga med sina små pepparkornsögon. Jag är nog lite extra svag för Lizzies bäbbar för att de är så annorlunda i typ mot de kattungar jag brukar få. De två vita ser ut som små änglar eller älvkatter kanske, så underbart söta.

     Jag var på min favoritloppis idag och fyndade lite roliga grejor. Bland annat en massa Spanish Rings, sådana man sätter på husfasaden, stuprören och balkongkanter så att man får sådana där härliga blomsterväggar som de har utomlands. Jag måste erkänna att jag alltid undrat hur sjutton de bär sig åt för att vattna dem... Det enda abret är väl att jag gjorde mig av med hela min pelargonsamling i fjol. Nu har jag bara två favoriter kvar och det blir kanske lite enahanda. Nåja, det är ett projekt till nästa år så, kommer tid kommer råd.

Av Åsa - 16 juni 2008 16:49


Idag har Lizzies bäbbar öppnat ögonen helt och de är så söta att det inte är sant. De är så annorlunda mot Maxis och  Bellas bäbisar, långa och slanka precis som mor! Jag måste försöka att flytta ut dem i köket för Frost är alldeles för intresserad av dem. Även om han inte vill dem något ont så är han så flamsig och vild att risken är att han skulle skada dem i alla fall. Hoppas att Lizzie inte får för sig att börja bära runt på dem bara. Vi får låsa kattluckan så att man bara kan gå in ett tag tror jag.

     Hundungarna blir bara större och kavatare dag för dag. De är så söta när de tränar på att morra och göra utfall mot varandra. I bland sitter de i små grupper om 3-4 stycken och ylar åt varandra med! Vargas gamla matte var här i går och hon blev bra förtjust i lilla Vinter, han kommer troligen att bli väldigt lik sin mor. Han har till och med fått samma svarta fläck på svansen som hon har. Men de är ju underbara på sitt sätt allihop.Av Åsa - 15 juni 2008 10:51


Vår vän Bilbo älskar verkligen att ha flyttat från lägenheten i Göteborg. Han fascineras synbart av en massa företeelser utomhus. Efter idogt tränande så har lärt sig att fånga trollsländor och han hoppar hejvilt efter diverse andra flygfän. Trots att han fick sig ett riktigt kallbad i vintras när vi eldade nere vid sjön och han hoppade efter en glödande flaga, som blåste ur över vattnet, så har han inte riktigt dragit några slutsatser om det där med katter och vatten. I natt kom han indrypande, nysande vatten efter kallsupen och blöt ända in i öronen efter att ha hoppat från bryggan efter en nattfjäril... (ursäkta bildkvaliteten).

Av Åsa - 14 juni 2008 23:16


Idag har vi byggt på ett varv till med plank på valplådan. De små raringarna har blivit så händiga att de häver sig över och vrålar i vild panik över att de plötsligt är på ett annat ställe! Utom lilla Storm han susade runt där utanför och undersökte och kissade ner hela golvet. Ska ta nya bilder i morgon på valpisarna och deras nya låda.

     Maxis ungar har vi fortfarande inte hittat, hon måtte ha lärt dem att vara knäpp tysta när hon inte är där. När hon är med oss beter hon sig som om hon aldrig i hela världen haft några ungar, vi kan försöka att smyga efter hur länge som helst. Hon är lite för listig för sitt eget bästa den där damen!

     Barnen har haft en kompis här i helgen, eller rättare sagt tösen har. Kompisen beter sig som om hon gick på amfetamin eller något sådant, hon pratar så fort att hon låter som farmor Anka och skickar in en massa hårda hehehehehehehe mitt i meningarna. Antagligen är det synd om henne men åhhh vad skönt det ska bli när hon åker hem i morgon! Jag har ju bara en son, men om töser håller på som dessa två så är det nog mitt förstånds smala lycka att jag fick en grabb. Men nu har damerna krupit i säng och lugnet lägrat sig. I morgon ska de med sambon till Götet och titta på Volvomuseumet (stavas det så?) så jag och alla djuren får en skön dag.

     Regnet dröjer, i dag skulle det regna mellan 18-24.00, men det är klar himmel och har inte kommit en endaste droppe. Hoppas att det utlovade regnet i morgon och på måndag mellan 06-18.00 verkligen kommer nu då! Det är så lågt vatten i sjön att det skiljer säkert en meter jämfört med vintervattennivån. Ungarna kan staka långt ut med flotten, till deras stora glädje! Ett par stakningsbilder från i fjol:Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se