Alla inlägg under juni 2008

Av Åsa - 4 juni 2008 23:01


... rinner mellan fingrarna som sand! Idag har bara försvunnit och inte riktigt allt jag tänkt mig att göra har hunnits med. Vi är lite oroliga över att Bella inte synts till på tre dagar. Hon smög i väg efter att mamma Maxi fått ungar och nu undrar vi var hon är? Gick runt lite och ropade i dag, vi får fortsätta i morgon och gå runt och fråga i stugorna här om kring om någon har sett henne. Hon och Maxi har ju varit så täta att hon kanske känner sig bortstött nu när det finns nya bäbbar. Jag hoppas innerligt att inget har hänt henne.

     Lizzy kom hem idag med var rinnande ut slidan, hon har ju i princip hållit sig på avstånd och bott ute i två veckor. Kommit och ätit och så men inte velat gosa eller bli klappad. Idag fick jag fånga henne och då upptäckte jag hur det stod till. Hon var rätt slut och har nog feber. Penicillinet verkar dock fungera och hon verkar lite piggare nu i kväll. Tar snällt både det och homeopatmedicinen jag ger henne. Förstår kanske att hon är så dålig att hon behöver hjälp.

     Hundungarna har börjat få ögon! Två av dem kikar tillbaka på mig nu. De är så gosiga att jag skulle kunna sitta där med hela dagarna! En av dem som öppnat ögonen var fram och sniffade på Hera som gärna är och kollar i valplådan. Hera är så sugen på valpisar att hon börjat löpa igen, så nu måste vi snart sära på henne och Frost, för det ska inte bli någon mer kull här!

     Har fotat mina palettblad idag, har trots att jag försökt inte kunnat låta bli att samla på mig en del - hihi. Det är så härliga färger! Fick tag på ett underbart, solgult med grön fransig kant på Tradera här om dagen. Jättefina sticklingar som jag ska plantera i morgon efter att de fått vätska upp sig över natten. De blev sanslöst dyra men ibland så måste man bara ha!

ANNONS
Av Åsa - 3 juni 2008 18:17


Min mammas älskade luddpucko, en Soft Wheaten Terrier blev nästan ihjälbiten när de var ute och gick. Hon promenerar som alltid sin hund i koppel och de kom gående utefter villagatan hon bor på då plötsligt grannens sons American Staffordshire Terrier kastar sig ut och tar ett rejält grepp runt mammas hunds hals. Den vägrar givetvis att släppa taget trots att kvinnan i huset kommer rusande, gråtande och skrikande. När hon till sist bankar på amstaffen med bredsidan av en trädgårdsspade så vänder den sig om och anfaller henne i stället...

     Mammas hund ligger ner i en pöl av blod och hon lyckas få upp honom i famnen och bära hem honom. Hos veterinären får hon reda på att Rufus varit så nära döden, då en av amstaffens tand skulle ha nått halspulsådern om han skakat honom en gång till.

     Grannen som passar sonens amstaff är schyssta människor som betalar allt runt Rufus veterinärvård, resor, medicin och återbesök. Kvinnan i familjen skaffar samma eftermiddag en munkorg åt amstaffen och hon lovar min mamma att han aldrig mer ska vara lös. Utan alltid sitta i en kedja ute så att mor inte behöver vara rädd att gå förbi där. Så långt är ju allt väl och Rufus återhämtar sig.

     På ett av forumen jag vistas på ofta så diskuteras det hur förkastlig all blandrasavel är. Vilka fina människor det är som avlar fram rasrena katter och hundar och detta utan att tjäna en endaste krona på det för att det är så mycket kostnader runt uppfödningen. (Måste vara landets mest korkade näringsidkare... ) Jag kan inte låta bli att undra över hur det i dag, år 2008 tillåts att avlas fram rena missfoster, både fysiskt och mentalt under kennelklubbens- och sveraksmantel?!!

     Jag tänker på dig mamma och på Rufus.

ANNONS
Av Åsa - 2 juni 2008 23:12


Lizzie har haft en usel dag, kom hem med en ottofantiskt smutsig svans och fullt av tovor i byxorna. Halva skogen satt fast där bak! Så först fick vi klippa en massa och sedan fick vi tvaga där bak. Hon är inte van att hanteras på detta sätt så det blev ett himlans kattrakande. Men med framdelen intvinnad i en fleecefilt så lyckades jag utföra det!

     Rhododendron blommar överdådigt i år trots att den har någonsorts sjukdom. Får roströda fläckar på bladen och ser lite ledsen ut där under all blomsterprakt.

     Bilbo låg och myste i sin favoritkorg. Han ser hemsk ut i ögonen igen, rinner som sjutton och vi behandlar med salva. Trist att persrar ska vara så idiotiskt framavlade rent fysiskt, underligt att det är tillåtet ännu år 2008...

     Hundungarna är så ljuvliga, i dag när jag satt och gosade med dem började en snutta på min fot, det kittlades så in i vassen. Ska ta lite nya bilder på dem och kattvalparna i morgon.

Av Åsa - 1 juni 2008 16:54


Underbart varmt idag igen. Hundarna, utom Varga har fått bada och bli riktigt genomblöta och nu ligger de i hundgården och myser. Varga var ner och badade benen, precis som om hon fattar att kan få mjölkstockning av det kalla vattnet. Frost simmar och dyker nästan tokvovven, han jagar pinnar och stenar och tycker att det är skitskoj! Simmar runt hela bryggan och upp på andra sidan. Hera doppar sig lite under protest men mycket bättre än i fjol. Peppar man henne ordentligt så simmar hon till och med några tag. Tyvärr så var ju inte kameran med förstås.

     Tog lite nya bilder på kattvalparna i alla fall, hann med två av bäbbarna innan batterierna dog. Det är en jättecool kull, piper inte det minsta när man lyfter dem. Slår sig nästan till ro i handen! De är underbara i alla fall och luktar så gott.

     Håller på att ha krukat om och fått ut allt som ska ur växthuset nu efter tre dagar! Bara lite kvar, men nu väntar jag på att solen ska sjukna undan lite så att det går att gå in dit igen. Visserligen är det väl teoretiskt fortfarnade möjligt med nattfrost, men jag har svårt att tro det så varmt som det är nu.

     Det är knastertorrt överallt, skulle inte skada med en riktigt regnig dag. Vi har ju tur som kan ta allt vatten vi vill och behöver ur sjön. Enda abret är att pumpen inte orkar pumpa ända högst upp på tomten, det är alldeles för många meter tydligen. Men det lilla som behövs där kan vi bära. Pratade med en kompis som har grävd brunn och knappt törs borsta tänderna längre. Som vanligt har vi slarvat med gräsklippningen så vår är den enda som fortfarande är grön här! Vi klippte den ganska högt nu sist med, så att den inte torkar bort. Finns det något tristare än brunbrända gräsmattor?

     Ett annat nöje är tvätta genom allt och låta det torka utomhus. Doftar underbart och är så gott att klä på sig eller sova i. Alla täcken och kuddar utom de av dun hänger ute nu. Bonusbarnen ska snart komma för en längre sommarvistelse så jag byter gardiner och bäddar rent i deras rum. Känns lite fånigt att byta gardiner utan att kunna putsa fönstren, men det få vänta till målningen av huset är klar.

     Vi lutar åt att, i vart fall, behålla den lockiga tiken, det ska bli så spännande att se vad hon får för päls. De börjar bli så stora hundungarna, man ser från dag till dag hur de växer. Man kan bli sittande där i evigheter nu medans någon av dem tuttar på fingrarna. De känner igen vår lukt nu och vet att det är vi när vi stoppar ner händerna till dem. De reagerar direkt om det är en främmande doft/människa!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se