Direktlänk till inlägg 26 juli 2008

Vilken värme

Av Åsa - 26 juli 2008 19:06


29 grader i skuggan, tack och lov så blåser det lite då och då. Var tvungen att köra in husse till tåget, för han ska se Iron Maiden i Göteborg i kväll. Lilla Engla och Varga fick lov att följa med, inte för att det är så lång väg, men oj vad lilla bäbban mådde illa av det. Hon ylade och drack vatten som en tok när vi kom hem. Nu har hon och mamma legat i skuggan i gräset i flera timmar och sovit.

     Det är så hett att det inte ens är någon större fart på kattungarna. De har legat inne i köket och sovit mest hela dagen! Maxis lilla svarta luddpucko som är modigast har varit inne flera gånger i dag med, de andra tre ser vi inte mycket av. Utom att köttfärsen jag ställer ner under huset försvinner rätt fort och att det går åt en massa torrfoder i skålen som står ute.

     Har plockat en liter hallon i dag med och hällt sprit över så att det ska bli likör. Det blir faktiskt en del hallon, trots att vi inte gjort något alls åt de stackats buskarna som är planterade bakom grannens granhäck. De röda krusbären börjar vara mogna, några dagar till så går de att plocka. Dem gör jag saft av, ingen av oss är särskilt förtjust i  dem.

     Snart är det dags attt vattna växthuset, bara solen går ner lite mer och temeraturen sjunker några grader. Det går åt närmare 200 liter vatten varje kväll, tur att vi bor vid en sjö! På tisdag ska det regna säger SMHI, vi får se...

 
ANNONS
 
Sigge

Sigge

27 juli 2008 19:30

Jo jag orkade busa en stund.
Det är bättre luft och lite svalare nu eftersom det åskat.

http://svamphunden.bloggagratis.se

 
Filifjonkan

Filifjonkan

27 juli 2008 19:45

Hej,,, oj då blev den bilsjuk stackars lilla bebben då hoppas det gick fort över.
Ja det är tur att du har en sjö som depå till vattningen,,kommunalt blir det dyrt att vattna har en brunn på tomten men den sinar när det är torka så den räcker ungefär en vecka sen är det kört,,Jaha sa de regn törs man tro dem då?

http://filifjonkan-se

 
 Anna med Tim

Anna med Tim

27 juli 2008 20:48

Jag är lite i valet och kvalet när det gäller Tim om vi ska hålla oss till personspår eller köra både det och vilt/blodspår.

Trist att lilla Engla blen åksjuk...inte lätt i värmen. Hoppas ni inte smälter bort :)

http://timsevimse.blogg.se

 
camilla

camilla

28 juli 2008 08:48

Åhhåå minsann. Iron Maiden....var han salig när han kom hem ;-)

http://www.bentley.dinstudio.se

 
Christa

Christa

28 juli 2008 13:33

Inte ens min stolliga voffe orkar något i denna värme. Han letar upp de svalaste hörnen och där stannar han.
Jag var ute tidigt på min runda innan hettan var för jobbig.

Trist när djuren blir åksjuka.
Hade en Golden förrut hon blev det när hon var liten men växte ifrån det sen.
När det var över kunde man inte säga BIL utan att hon stod och hoppade vid dörren o ville med.
Ha det gott
Christa o Ozzy

http://hissen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 20 juni 2010 15:25

  ... mitt växthus! Jag har sått en del i år förstås men milde moses vad sakta det växer och vad små och ämliga plantorna är! Mycket av det jag ställt ut har blåst sönder och ser ganska anskrämligt ut. Annat gulnar och ser inte alls ut att må bra. ...

Av Åsa - 14 juni 2010 21:37

  ...är en av de aktiviteter vi brukar roa hundarna med. Vi strör ut i hundgården och så får de nosa runt och leta. Idag blev vi lite förvånade när det dök upp en sakletarkatt också! Melvin, vår ragdoll, deltog med stort intresse och käkade hundgod...

Av Åsa - 11 juni 2010 15:56

  Nu har det regnat i tre hela dagar här, 10-12 grader och grått och grått och grått. Så trist att man bara vill dra täcket över huvudet och sova till vädret blir bättre. Hundar och katter ligger i drivor och sover överallt, klokt av dem.      I ...

Av Åsa - 4 juni 2010 21:58

  Inte för att klaga men vi har haft flera riktigt varma sommardagar nu. Hundar, katter och vi med vilar gärna i skuggan. Det är så varmt ännu att linne och shorts är de enda kläder som behövs!      Här om dagen hade vi närkontakt med vår granne ...

Av Åsa - 30 maj 2010 23:16

  ... att Sockan ska få stanna här som fastboende! Vi tycker ju så mycket om honom att det känns riktigt bra. Han är ute nu så jag har inte kunnat delge den glada nyheten. Men jag tror att han blir lika nöjd som vi är.      Det har varit en stora...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se