Alla inlägg under augusti 2008

Av Åsa - 21 augusti 2008 18:15


Efter orolig väntan och nu lättnad över att smärta och oro är över, så börjar vardagen åter igen att återgå till det normala.

     Husse har sysselsatt sig med att bygga ett fint hundhus i hundgården. Det blir stort och välbyggt som vanligt och det är tänkt att fungera som vind-, snö- och regnskydd. Ingen av våra vovvar bor ju där, utan det är en rastgård. Det blir skönt när det är klart, så slipper man rusa ut och samla in alla hundarna så fort det regnar. Lite bilder på bushundarna som väntar på att få testa hundhuset!ANNONS
Av Åsa - 19 augusti 2008 20:24


... går idag till min sambos far som i morse vandrade vidare till andra sidan. Så sorgligt och plötsligt, trots att vi egentligen visste vad som skulle komma. En sådan lättnad att slippa smärtor och vanmakt. Vi är med dig i själ och tanke Rudolf.ANNONS
Av Åsa - 13 augusti 2008 16:34


Idag har vi haft besök av valpen Loke och hans trevliga matte och en av döttrarna! Valparna busat och bråkat och rymt flera gånger, så jag fått hämta dem på grannens tomt. Grannen har bättre badstrand än vi så lymlarna smyger ner dit och badar. Alla fick till fina lerinpackningar som till och med skulle göra Sigge stolt! Mamma Varga såg rätt desillusionerad till slut - hihi! Jag fick till en bra bild på Bellas och Lizzies kattungar med.


    

Av Åsa - 12 augusti 2008 22:17


Det var uppehåll på förmiddagen och precis när jag bestämt mig för att ta med Frost ut och kolla svamptillgången så började det regna igen. Har hållit på oavbrutet sedan dess.

     Det fungerar så där med Warg. Han är livrädd för att bli ensam utan människor i närheten så jag gissar att de lämnat honom utan att träna och att han blivit rädd. Han är inte rumsren alls, inte ett endaste dugg tyvärr. Tyvärr så inspirierar han lilla Engla en del och det kommer flera pölar och någon hög med jämna mellanrum. Han verkar inte ha fått så mycket vatten som han behöver för han tokdrack i går och i natt (mera kiss så klart). Han hetsåt maten två gånger i går och spydde upp allt. I dag har han fått fil och riktigt bäbisfoder och det har fungerat bättre! Det ska nog ordna sig men det är en del merjobb så klart.

     I morgon så kommer Loke hit och det ska bli roligt. Så får de busa av sig allihop allt vad de orkar.

Av Åsa - 11 augusti 2008 16:55


Idag fick vi tillbaka Warg från Angered, tydligen hade fadern i familjen drabbats av allergi. Warg bodde där i exakt tjugio dagar. Uppenbarligen har han fått bestämma en hel del och biter ganska hårt i händerna. Det är kanske lite tidigt att säga något om, men han verkar ha blivit bra behandlad i alla fall och det är ju huvudsaken. Han är betydligt mindre än både Silver Fang och Loke, inte mycket större än vad vår Engla är faktiskt, lite i tunnaste laget kanske. Engla är mycket mera musklad och har bättre ork, hon har ju fått leka med stora hundar hela tiden. Nu håller hon på att köra helt slut på stackars Warg! Jag har fått säga till på skarpen för att få dem att sluta leka inomhus åtminstone. Lustigt nog så blir inte en plus en hund två, utan de växer i kubik liksom ;) För att inte tala om vad de fem vi har nu uppnår för kvot...

     Vi ska avvakta ett tag och bilda oss en uppfattning om Warg. Sedan ska han och Engla få sin andra vaccinationsspruta till och Warg ska veterinärbesiktigas igen. Därefter är det dags att fundera på att hitta ett bra hem till honom igen. Det var kanske lite i grevens tid han kom tillbaka, innan han fått lära sig alltför mycket olater. Jag har fotat en del, men min mobiltelefon vägrar att sända sms just nu så jag kan inte köpa mer bildutrymme, men det kommer!

NU kommer det bilder :DAv Åsa - 10 augusti 2008 15:07


Regnet hänger som ett draperi utanför fönstret och har gjort så hela dagen. När jag var ute med hundarna så kände jag att skogen börjar dofta höst, multnande löv och väta. Jag tycker att sommaren varit så kort, även om den varit mycket bättre i år än den var i fjol. Allt bara exploderade i maj och mycket har blommat avsevärt tidigare än det brukar på grund av värmen. Nu är det inte varmt i alla fall, 12 grader och ruggigt värre.

     Maxis lilla vildkatt Diezel har blivit så pass van vid oss att han ligger i kökssoffan och sover med de andra kattungarna, har gjort det hela dagen! Jag önskar att flera av dem ville komma in, men de blir mindre och mindre skygga för dag så det kommer väl. En av dem, ser ut att vara Denver, ligger tillsammans med Frigg i lådan på kattställningen som står ute på farstubron och myser. Jag sydde små madrasser till lådorna tidigare så de har det nog rätt gott där! De är så underbart vackra Maxis bäbbar och jag längtar såååå efter att få ta en av dem i famnen och gosa! Appropå det så klappade sambon Denzel och han tyckte att det var så skönt och liksom tryckte tillbaka. Både sambon och jag gapade, vi röker där ute, så därför satt vi båda där. Men så vänder han sig om och får syn på husses hand och flyr i vild panik! Till och med lilla skygga Dixie närmar sig mer och mer och hon stannar kvar och tittar på oss allt längre stunder. Gäller bara att utrusta sig med tålamod här!

     Blev plötsligt sugen på att sticka, det är nog vädrets fel, så nu har jag startat årets raggsockstillverkning! Jag använder nästan bara raggsockar den kallare delen av året. Eftersom jag har högt blodtryck så stasar vanliga strumpor benen. Jag fryser nästan alltid om fötterna med så det är perfekt med raggisar för mig ;) Tjocka sköna ylle- eller mohairsockar är favoriterna. Sen blir det förstås ett antal till vänner och bekanta som inte stickar själv, sambon gör åt några par med. Raggsockar är bra för de går fort att sticka.

     Tygförrådet lockar med, jag måste erkänna att jag samlar på mig stora högar av tyger - haha! På något vis så känner jag mig rik av att ha dem! Var ute och fyndade en hel rulle med blått tyg så i år ska vardagsrummet få ett annat utseende. Det går ju i terracotta *ryser* och blått och sist jag bytte gardiner så hittade jag ett tyg åt terracottahållet. Det bästa med att bo mitt i tygriket är att man kan göra riktiga vansinnesfynd på tyg! Det är tre stora fönster, ett litet fönster och en altandörr i vardagsrummet så det går ju åt några meter. Då är det extra kul att sätta upp designtyg från Strömma som man köpt för under 10 kronor metern!! Har hittat en massa flanell på 150 cm bredd med så i år ska vi ha sådana påslakan hela vintern! Det är så varmt och gosigt.Av Åsa - 9 augusti 2008 19:24


... i trädgården har det blivit i dag. Klippa bort en massa överblommade växtdelar. Stötta upp bland annat alla stockrosor som blåst omkull. Frisera krukorna så att de ser så bra ut som det går. Jag klippte ner busktomaten i dag med, den hade vänt i taket och börjat växa neråt igen! Någon måtta får det väl vara. Hittade en handfull små söta och goda, gula körsbärstomater under allt och det finns mera kart så det bådar gott. Om den nu inte blir så ledsen på mig över kapningen att den dör... Gula pärontomater mognar allt eftersom, men man får vara snabb att ta hand om dem för de spricker fort. Den ryska tomaten som jag inte minns namnet på, får stora runda tomater som är röda och grönspräckliga håller på att börja mogna med. Jag kapade topparna på alla tomater så nu får de ägna sig åt att mogna istället för att växa.

     Gyllenbären har fungerat utmärkt i år, plantorna är över 150 cm, välgrenade och det håller på att mogna en massa bär på alla tre! Jag ska fota sedan när det finns lite mogna bär på. Måste ta nya fröer i år också eftersom det är de sista jag sådde nu. Men de är lätta att ta frö i från och det brukar vara bra grobarhet på dem med.

     Morotspallkragarna är knökfulla med morötter! Det fungerade över alla förväntningar med alla sorterna jag sådde. Enda stället det är tomt på är där Frost grävde efter att jag sått. Den lymmeln!! :D

     Vi håller på att bereda en ny rabatt där jag ska övervintra alla perenner som såddes i vår och som ska vara kvar. Det blir alltid mycket mera än man tror! Sådde Erinus Alpinus, en trevlig ny bekantskap, googla så får ni se de underbara bilderna när den blommar. Jag bestämde mig i dag för att vara snål och behålla alla 24 plantorna själv! De ska få bli kantväxt i nya rabatten.

     Såg att det börjar bli mogna lingon här i skogarna när jag var ute med hundarna. Finns väl inget som går upp mot hemgjorda, rårörda lingon? Det ska bli lite lingongelé med, det passar utmärkt till vinterns stekar. Såg att det blir en massa rönnbär med, så jag kanske gör lite sådan gelé med. Blandar man med söta äpplen så blir det riktigt gott!  

Av Åsa - 9 augusti 2008 01:27


... har febern visst fått grepp igen och jag sitter här och svettas så det skulle säkert gå att vrida ur mig! Tog lite bilder tidigare idag på min rosa änglatrumpet ;) Den är ju som synes rätt gul nu när den slagit ut, doftar bedövande och har hur många trumpeter och knoppar som helst. Jag vill minnas att det är någon lite ovanligare sort som jag fick som stickling av en blomstervän för ett par år sedan.

     Gårdagens storm blev det visst inte så mycket av, tack o lov, men en av solrosorna hade förolyckats, så jag tog in den läckert mörka blomman och satte i vas. Så får vi njuta av den där i stället.

     Säger godnatt nu med en bild på våran lilla ängel som nannar tryggt lutad mot mamsen!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se