Alla inlägg under augusti 2008

Av Åsa - 7 augusti 2008 17:25


Måste berätta att en till av våra valpar bloggar nu, titta i länken som heter Silver Fang! Så roligt att se honom, han är precis lika stor och fin som de andra. Vi ska fixa till en valpträff här framöver så vi får titta och jämföra alla. Engla är fortfarande liten, det såg vi tydligt när Loke var här och hälsade på!

     Idag har jag en hals som är som om den var körd i ett rivjärn, ett huvud som bultar och bankar och feber som gör att jag ömsom svettas och ömsom fryser. Hoppas att det inte blir så mycket mera än så här, jag har ätit huvudvärkstabletter och sovit mest i dag.

     Nyss kom lilla Engla farande som ett jehu, kastar sig in i vattenskålen och dricker så att det blir pölar runt om. Sedan svingar hon sig lätt upp i soffan (det lärde hon sig fort) och sover middag där. Egentligen har jag inte hundar i möblerna... men min nuvarande sambo kan inte ha dem nog nära så på den vägen är det ;)

     Nu kryper jag tillbaka in under täcket och vegeterar ett tag till *vinkelivink*

ANNONS
Av Åsa - 6 augusti 2008 13:04


Engla behöver inte sakna lekkompisar trots att hon är den enda hundungen! Med elva kattungar så har hon fullt upp i alla fall. Hon fick penicillin av veterinären i går och de har tagit odlingar för att kolla att det inte är något annat som är fel. Efter att ha sovit större delen av gårdagskvällen efter att ha busat med Loke så roar hon sig så här idag!ANNONS
Av Åsa - 5 augusti 2008 15:25


Idag har vi haft finfrämmande här, Englas bror Loke (före detta Gråben) har varit här med sin familj. Valparna har rusat runt och stojat och levt om så mycket de bara orkat! Varga var med på ett hörn och övervakade så att allt gick schysst till. Pappa Frost tyckte också att det var jätteroligt och låg på golvet och lekte med Loke.

     Tyvärr var Engla och husse tvungna att åka till veterinären mitt i allt i hop, för lilla gumman har kissat och småskvätt inne så mycket att vi misstänker en urinvägsinfektion. Husse ringde just från apoteket så antagligen fick hon en penicillinkur.

     Det blåser och stormar på ute, regnet hänger i luften eller duggar av och till. Det är bara 11 grader och känns riktigt hurvet, som på hösten. Såg till min stora förvåning att min rosa änglatrumpet blommar med stora fina och gula klockor... Jag måste väl blanda i hop det och ha gett bort den rosa antar jag, hihi! Stockrosorna har blåst omkull överallt så det blir till att stötta upp den när vädret lugnar sig igen. Men enligt väderleksrapporten så verkar det inte vara så mycket annorlunda väder än detta att vänta.

     För er som vill titta närmare på Loke, klicka på länken Lokes Lya här på min sida så har han en egen blogg! Han har blivit så stor och fin och duktig!

Av Åsa - 4 augusti 2008 14:18


... i detta oväder! I dag har det regnat oavbrutet och utan uppehåll precis hela dagen. Det är bara 12 grader och hutterkallt, rått och fuktigt. Närheten till en sjö gör verkligen sitt till när det är blötväder även om man inte tror det. Det blir nog till att tända i kaminen här på eftermiddagen.

     Frost grimagerade och hukade sig ut i regnet så att han ser ut som en tecknad figur, man kan inte annat än att skratta åt honom!! Den hundens mimik går inte av för hackor. Tillslut så gjorde han i från sig men under tydlig protest och jag hann knappt se hur han bänkade sig i soffan så fort vi kom in. Nu ligger han där utsträckt och väl skyddad från det läskiga blåsiga regnet.

     Jag har ju bundit upp kattluckan så att den är på vid gavel för att småkatterna ska lära sig att använda den. Maxis svarta Diezel och smokehanen kom in i köket och tiggde ost som de andra katterna när jag åt frukost! De vågar sig in allt oftare och bryr man sig inte om dem, som om man inte såg dem, så är de inte alls särskilt skygga. Diezel var så modig att han luktade på min hand i går när jag smög fram den till honom! De är så vackra Maxis ungar, jag hoppas verkligen att vi kan få dem tama. Lilla tösen Donna är blygast men även hon verkar tina upp lite allt eftersom. Vi har bestämt oss för att behålla henne här, så får hon ta den tid på sig som hon behöver för att acklimatisera sig. Killarna är mycket mera frammåt.

Av Åsa - 3 augusti 2008 16:23


Idag har det regnat av och till hela dagen, man kan nästan se hur alla växter som börjat hänga av torkan vaknar till, reser på sig och börjar växa! Vet inte hur mycket vi har fått så regnmätaren är sönder, men nog är det en massa i alla fall. Temperaturen är nere på 18 grader och det är så skönt att man inte behöver kämpa mot värmen längre! Men hela min kropp har gnisslat ihop av väderomslaget och jag har småont överallt och är bottenlöst trött.

     Lägger in lite bilder jag tog häromdagen på blomsterprakten här. Änglatrumpeten är på gång att slå ut och jag är så glad att den står ute eftersom doften nästan är kvävande. På önskemål är sista bilden på min ottofantiska busktomat, den är precis bakom hyllan och håller på att ta både allt ljus och all plats. Svårt att fota den på ett bra sätt. Funderar på att ställa ut den så får det bära eller brista.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se