Alla inlägg under september 2008

Av Åsa - 24 september 2008 19:57


... jag kan stå och beundra färgerna på träden så att lilla Engla blir otålig och börjar hoppa upp på mig! Försöker att träna linförigheten ofta nu. Hon är duktig och drar inte särskilt och slutar genast med det när jag säger till. De flesta valparna går ju valpkurs på brukshundsklubben och jag vill ju inte att hon ska ligga alltför långt efter dem ;) Hon är lite försiktig och blir lätt förskräckt så det gäller att gå sakta frammåt och se till att hon känner sig trygg hela tiden. Ska ta in henne till stan nästa vecka så hon får träna att röra sig bland många människor och trafik.

     Jag har dekorerat smörgåstårtan, den står i kylen öven natten. Den är gjord på fiberfralla och täckt med creme fraish istället för majonäs, mycket hälsosammare! Jag hoppas att ungen med arbetskamrater blir nöjd. Min snart exsambo ska levera den i morgon. Så här blev den:

ANNONS
Av Åsa - 23 september 2008 20:41


... och postat dem har vi gjort i dag. Jag drog ju upp en herrans massa fröer i våras och en del av dem säljer jag på tradera. Det är rätt mycket jobb med att kruka ur och packa, men ganska roligt med. Köparna är nöjda med plantorna i alla fall! Jag finansierar mina egna inköp på tradera på det här sättet ;) Jag får nästan spader så här på hösten och börjar samla på tyger och garn igen... som om jag inte hade så att det räcker. Det är så roligt när jag hittar gamla tyger från barndomen eller så, som man har en särskild relation till. Förra året fyndade jag en julgardin som jag inte hade råd att köpa på det glada 80-talet, så himla kul! Jag ville sååååå gärna ha den i köket då.

     I morgon ska jag göra en stor smörgåstårta åt sonen, han ska bjuda på den på sitt arbete. Jag gjorde en tidigare i våras och nu har de visst tjatat om en till så han föll till föga. Eller han, det är väl snarast mig det drabbar! Han ska ha den på torsdag så det blir lagom att den får stå och smaska till sig ett dygn innan.

     På torsdag ska vi åka och hälsa på mamsen, hon ska adoptera en massa buskar vi måste ta bort här på tomten. Blir till att gräva en massa, men det är ju bra att de kommer till användning hos henne. Min stora aronia som just börjat ge så mycket bär att man kan koka sylt. Hoppas att den inte blir alltför ledsen. Frost har ju tuggat sönder en del buskar med, så de är rätt behändiga att flytta nu. Han halverade forsythian, norrlandsschersminen och en daggros en dag när han hade tråkigt i löplinan. Vi kortade in kedjan så att han inte nådde buskarna, men då tog stollen sats så att han slängde sig i linan och precis fick grepp i någon gren och så hängde han där tills grenen gick av. Det är inget fel på energin eller uppfinningsrikedomen i alla fall!

    

ANNONS
Av Åsa - 22 september 2008 15:18


Tack för alla vänliga ord, det värmer! Självfallet så går ju graden av nattsvarthet upp och ner. Ibland så ser jag till och med fram emot att bo ensam med tillförsikt. Så skönt att rå sig själv och bara kunna göra vad man vill. Det som måste lösas snart är ju var jag ska flytta. Har kontakt med en mycket stressad man som har radhuslägenheter till uthyrning, som aldrig har tid att prata med mig. Ett underhandsbesked är i alla fall att de nog ska ha något ledigt till den 1 december. Det blir i en liten håla utanför Ulricehamn, de har som varje ort med självaktning numera en rondell. I detta fall är den stor som ett uppfällt paraply ungefär!

     Några av mina vänner har varit här och grävt upp halva tomten! Han vi hyr av vill att gräsmattan ska återställas, så därför måste allt bort. Det är 100-tals perenner och lökar! De sistnämnda är ju inte så lätta att hitta nu när de är överblommade, men han får väl köra över dem med gräsklipparen och de stör. En kompis har kört skytteltrafik för att ta hand om växter som jag får tillbaka bitar av sedan om jag skulle vilja. Det är himla smidigt att vi kan göra så! Hon får en massa växter och jag har kvar dem samtidigt liksom.

     Jag satte ju ut en annons på ett lokalt internettorg om att jag ville köpa svenska äpplen. En svarade som har underbart fin och god frukt. Jag fick tag på en massa plommon med på samma ställe. Nu har jag kokat upp mängder av äppelmos, -saft och -gele samt en massa burkar med plommonmarmelad med kanel.  Det står fortfarande närmare 40 kg äpplen ute på trappen som jag ska ta mig an snart. Jag gör mos som man gjorde innan man började passera det. Skalar och skär ner i bitar. Det blir ett tjockt, blankt, mos med lite bitar i som är så mycket godare! Vi ska åka till min mamma på torsdag så jag ska ta med en del dit. Tillsammans med alla vinbär så är det mängder med konserver i år. Men jag börjar ju bli så gammal att jag behöver allt konserveringsmedel jag kan få i mig så ;)

Av Åsa - 20 september 2008 18:39


Vinden mojnade här på eftermiddagen och molnen försvann. Som genom ett trollslag och plötsligt så badade allt i ett stålande solljus. Höstfärgerna glöder. Jag går ut på bryggan och fotar lite, för att inpränta vyerna, för att ta farväl kanske...  Min sambo har bestämt att vi inte ska leva tillsammans mera. Det vi var två om att starta och ta ansvar för gäller inte längre. Vad jag vill och tycker gills inte alls.

     Huset är uppsagt till den sista november. Det är ett tag sedan detta blev bestämt, men jag har väl hoppats eller något. Jag är så jävla arg att jag skulle kunna tänka mig att elda upp hus och bil och hela millivitten! Jag är så ledsen och förtvivlad att om jag bara kunde lägga mig ner och dö skulle jag nog göra det. Men livet måste ju gå vidare... och det gör det ju. Jag är ledsen att en del av mina vänner får veta det så här, men jag orkar inte riktigt med alla frågor och medlidande. Jag hoppas att ni förstår.

     Tog med Engla ut i koppel och kollade efter lite svamp. Snårskog och en massa ris att lära sig att kryssa emellan och undvika att fastna i. Efter ett tag fattade hon hur det funkade och det gick jättebra! Sedan var alla hundarna ute på tomten och busade och jag tränade lite inkallning, hon är jätteduktig! Engla följer med mig och Varga och Frost flyttar med husse. Katterna ska vi försöka att placera ut, så att de kan få fortsätta att vara ute. För oss blir det väl att övervintra i lägenhet till att börja med.

Av Åsa - 19 september 2008 23:33


Bestämde mig för att göra en svampsås i stället för vitlökssmör. Torkad Karl Johan som fick koka länge i vispgrädde med lite kryddor för att sedan toppredas en aning innan servering. Muuuuuuuuummmmmmsssss! Potatisgratängen blev ok trots att det var ganska färska potatisar, men lite vetemjöl fixar det mesta ;) Lagom frästa minutbiffar av utskuren kotlett och tillsammans blev det väldigt bra. Kom på NU att jag glömde salladen - haha! Gjorde en äppelpaj på en ny sorts äpplen som jag fått av en kompis, de var lite sura, men under ett tjockt täcke med marsansås så funkade det. En lyckad tillställning på det hela taget!

Av Åsa - 18 september 2008 22:49


I morgon kommer ett par kompisar hit så vi ska käka och dricka lite gott. Det ska bli trevligt. Hoppas att jag kan få tag på potatis som är så gammal att det blir en bra gratäng av dem. Det är så gott och känns riktigt höstigt nu efter sommarens allt grillat och potatissallad.

     Det känns lite som om jag bloggar med vänster hand senaste tiden, som om jag inte riktigt är närvarande. Men det har sina randiga och rutiga, jag ska återkomma till det någon dag här framgent.

     Engla är så duktig, det gick så fort för henne att förstå det här med rumsrenhet att det är fantastiskt! I morse så fick jag sova till klockan 10.00 och då var det telefonen och inte hon som väckte mig. Hon är verkligen en underbar litet hund!

Av Åsa - 17 september 2008 23:02


Maxis ungar sover mesta dels inne på nätterna nu sedan det blivit kallare. Men de flyr fortfarande om vi kommer för nära. Två av dem är lite modigare, men inte sjutton får vi krama och gosa med dem som man vill göra! De är så fina, så proportionerliga och bra i formen. Nu ligger de spridda i köket med Bellas och Lizzies kattungar och sover.

     Engla och jag har tränat kast med liten (tyg)katt idag. Hon tycker att det är så roligt att springa och hämta den. Hon har blivit en fena på att stjäla kattleksakerna, de är mycket roligare än de, ganska likadana som jag köper till henne. För drygt en vecka sedan så fick hon en fästing i pannan, jag tog bort den genast och fick med alla kroppsdelarna av de. Trots det har lilla bäbban en stor knöl än i dag som bara inte vill lägga sig. Jag har kollat flera gånger att den är helt borta och det är den. Ändå går hon omkring som en liten blivande enhörning. Knölen är inte röd eller varm eller öm eller något sådant. Någon som har en förklaring?

Av Åsa - 16 september 2008 19:52


... kan man säga att Engla är i dag! Vi har haft en kompis här som har en jämngammal labrador/golden retriverkorsning. Först var Engla väldigt fundersam på om de skulle leka, men sedan kom hon visst i håg att de haft roligt innan och så var det full fart igen. De har rasat runt i trädgården i flera timmar och nu ligger hon helt utslagen i soffan och sover. Så nyttigt för en liten hund. Hon är verkligen duktig, stannade när jag sa ett skarpt nej när hon försökte följa med Vixen och matte till bilen. Jag borde nog träna lite mer med henne, det blir så lätt att man bara ser hundarna som en grupp här. Särskilt linförighet borde vi ägna oss åt.

     Den här attans förkylningen vi haft, jag är inne på tredje veckan och husse på sin andra, ger sig bara inte. Den sitter så djupt ner i lungorna att vi har rena avgrundshostan och man är matt och orkeslös som en trasa. I dag har vi grävt en del i trädgården och jag är helt slut nu. Kanske skulle lägga mig i soffan med Engla och sova!

     I dag var jag på min favoritloppis och fyndade bland annat flera trevliga böcker. Hittade en av mina favorit sagor som jag hörde ofta som liten i en nyare upplaga så jag köpte den. Lilla Brum-Brum heter den och är full av underbara bilder. Jag har i och för sig lovat mig själv att jag ska rensa i bokberget i höst, för det ligger en massa fådda böcker som jag inte ens läser.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se