Alla inlägg under september 2008

Av Åsa - 14 september 2008 21:36


I går natt var det fullmåne och riktigt bra ljus när jag gick ut med hundarna sista vändan. I kväll är det varmare, himlen täckt av moln och mörkret liksom suger upp varje uns av ljus. Stearinljuset jag tänt på altanen som sällskap när jag röker sprider nästan inget ljus alls. Det är en enorm skillnad att bo här ute i skogen i mörkret mot inne i ett samhälle. Jag är faktiskt mörkrädd måste jag erkänna! Det går bra när det är vindstilla och man hör allt som händer omkring sig. Men när vindarna viner och det knakar överallt så är jag allt lite knäsvag. Jag är lika mörkrädd i stan förvisso och där finns det nog större skäl att vara det med...

    

ANNONS
Av Åsa - 13 september 2008 12:40


Det börjar skifta i gul och rött i skogen runt omkring oss, så vackert att det inte går att beskriva! Hösten kommer med stormsteg som vanligt och man känner sig som varje år lite tagen på sängen. I strålande sol som i dag blir man nästan andlös över fägringen.

     Sitter och väntar på att det ska komma ett par vänner och befria mig från en del av växtligheten utomhus. Sådant som är över i växthuset, man sår jag aldrig någonsin ett lagom antal frö. Perenner som är stora och måste delas, somligt som sprider sig med utlöpare och fröer. Det finns en massa av mycket!

     I går fick jag ett mail från Eksjö och bilder på när busarna Warg och Silver träffats och lekt. Jag blir så stolt när jag ser dem, tänk att vi är skyldiga till de där vackra och underbara hundarna! Att det blev så lyckade avkommor efter Frost och Varga. Det verkar som om en del av valparna mörknar, Engla och Loke och att andra bara blir ljusare som Balto och Yla. Silver rodnar på ryggen och kanske Warg blir mörkare med. Fascinerande att det är så olika i samma kull. Jag tror att vi haft tur också, som fått tag på så bra valpköpare som förstår rasen och gillar att jobba med sina hundar. Jag kollar ofta blocket.se och ser att liknande korsningar prissänks och verkar bara svåra att bli av med. Vi är så tacksamma och glada över att vår kull lyckades så bra på alla sätt!ANNONS
Av Åsa - 12 september 2008 10:56


Det kom ett mail från valpen Balto, före detta Storm, så himla kul för honom har jag inte sett bilder av innan. Han har vuxit massor, ljusnat i färg och är så lik pappa Frost så att det är otroligt! Likadana ögon och samma ansiktsuttryck. Vi ska träffas snart så jag ska försöka att få tag på några fler av valpägarna att bjuda hit vid samma tillfälle.Av Åsa - 11 september 2008 16:06


... har jag fått av Timsevimse och  hundar och ungar och lite till och svamphunden sigge (se mina länkar)! Jag tackar allra ödmjukast och sträcker stolt på mig! Jag delar utmärkelsen vidare till er jag har länkade på min sida och till alla er som bara tittar in och läser. Det är så trivsamt att blogga men det tog lång tid innan jag riktigt trivdes med denna form av internetkontakter. Nu skulle jag inte vilja vara utan någon av er som jag har daglig kontakt med!

Av Åsa - 11 september 2008 00:04


... går den stollen, upp och jagar gummibollen! Valpen min, valpen, vill ha skoj". Någon som kommer i håg? Gullan Bornemark vill jag minnas. Far och dotter har ägnat kvällen åt att molikylisera tre gummikorvar som satt i rad på ett rep ;) Nu ligger båda helt utslagna på rygg i exakt samma ställning, hade inte husse haft kameran så skulle jag ha fotat dem.

    Ytterligare en regnig och grå dag, det börjar kännas kallt på kvällskvisten. Vi har druckit en massa te med honung mot hostan och tittat på filmen Varg med bland annat Peter Stormare. Lite udda, definitivt godkänt. Kul att se Stormare i något annat än en himan-roll.

     Min blogg har fått en utmärkelse av Timsevimse, se länk, jag tackar för vänligheten! Jag ska undersöka hur jag får hit bilden och så... *är inte så bra på datorer*

Av Åsa - 9 september 2008 19:10


Lizzie ligger och hårdbevakar köket som en krypskytt, nåde den som närmar sig utan godkännande från henne. Lilla Bella kom farande i full fart och skrek som en besatt vid gallerdörren vi har in till vardagsrummet. Jag släppte in henne och nu har hon legat och sovit, vaknat och ätit, sovit igen och så vidare hela dagen. Vardagsrum- met är annars hundarnas rum liksom. Men Bella gillar hundarna och är helt orädd så det är inga problem. Bella har sista tiden väst som en huggorm mot alla katter, inklusive sina egna ungar så fort de kommer nära. Maxi syns knapp till, dyker upp och äter någon gång emellanåt. Bella är mamma till kattungarna Sune och Majja som bor hos Christa numera!

     Så tråkigt när det blir så här, jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja får att uppnå borgfred igen... Kanske är dags att leta ett nytt hem till någon av damerna. Det blir ju tyvärr så någon gång emellanåt när man har flera katter levandes i flock.

     Gråväder i dag med, regnet har liksom hängt i luften men inte riktigt kommit till skott. Kollade efter lite svamp när jag var ute med hundarna i eftermiddags men det är ett riktigt uselt svampår här i år. Jag hoppas att trattisarna sätter fart efter första frosten!

     Eftersom en olycka inte kommer ensam så fick husses mor idag reda på att hon har bröstcancer och ska behandlas för detta. Ibland undrar man vad som är meningen när det blir sådana här anhopningar av tråkigheter. Det borde finnas en avknapp, så man kunde stänga av och hoppa några kapitel frammåt...Av Åsa - 8 september 2008 22:00


... har vi av och till, en hösthimmel som skiftar i hela gråskalan. Åskan mullrade lite på avstånd med men rullade sedan bort. Luften är kallare än sjön och det dansar älvor och dimbankar över hela den på kvällarna. Förtrollande vackert och ursvårt att fånga med kameran. Dagarna är ganska varma ännu.

     Det är så roligt med lilla Engla, verkar som om hon uppskattar tiden jag lägger på henne nu när Warg har flyttat. Hon är så hörsam och duktig att det är en ren glädje! Så angelägen att förstå och vara till lags, det är en helt underbar liten tös. Jag tror aldrig att jag tidigare fallit så för en valp som jag gjort för henne. Vilken tur att det blev som det blev, att Yla kom till Kinna och att Engla blev kvar här trots allt! Ibland är det som om ödet vet hur det ska vara. Jag tar mig friheten att lägga in en bild på Yla, som har fått en helt annan färg än när hon bodde här:En fin bild jag fick via mailen på Warg, kolla vad nöjd han ser ut?! Inte kan han få det bättre!!Hoppas att det är ok att jag lånar era bilder? Säg till annars så tar jag genast bort dem. Det är tomt efter valpisarna, men tack och lov så bor ju alla ganska nära så vi kan träffas ofta. Det är så roligt att se hur de växer och hur deras personligheter artar sig.

     Jag har ingen lust alls att höststäda trädgården... det är en massa som borde delas och flyttas. Somliga plantor blir stora så fort. Men det är ju så här vissa år, att man bara vill dra täcket över huvudet och försvinna. Ibland tror jag att det har med åldern att göra, jag kommer ur form så snart mörkret är på väg tillbaka. Måste ta itu med allt i växthuset någon dag, så att det blir urstädat och redo för vintern. Någon dag ja... hihi.

Av Åsa - 7 september 2008 20:39


... har vi haft idag, det har regnat i stort sett hela dagen. På mig har förkylningen tagit om och jag har sovit mestadels och är fortfarande jättetrött. Antagligen skulle lite penicillin hjälpa men eftersom min husläkare beter sig som om han får löneavdrag för varje recept så får det väl vara. Jag saknar min kloka läkare i Bergslagen! Han såg verkligen sina patienter och tänkte på personens bästa. Men man kan inte få alllt...

     Det är tomt efter Warg, Engla är allt lite fundersam. Men hon leker bra med både mamma och pappa så det är väl snart glömt. Fick flera fina bilder på Warg i mailen, det känns bara så bra, att han fått ett kärleksfullt och passande hem tillslut!

     I går var jag och en kompis ute och kollade våra bästa svampmarker. Det är helt otroligt, jag läser på flera bloggar att man hittar hur mycket som helst, men här finns det just inget. Vi hittade blodriskor och brunsopp så att det blev en god svampomelett åtminstone. En enda Karl Johanbäbis och en näve trattkantareller. Hoppas att det bara är sent och kommer i gåntg snart.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se