Alla inlägg under september 2008

Av Åsa - 5 september 2008 15:12


... är det idag. Hundar och katter ligger utströdda och sover överallt. Det blåser en ruggig vind och nu och då så piskar regnet mot rutorna. Himlen skiftar i olika grå nyanser. Särskilt hundarna är rätt slöa efter urladdningen och allt bus med valparna i går, det var en lugn natt ;)

     Min förkylning är rätt okay nu, men jag hostar fortfarande en massa och har inte fått tillbaka rösten. Jag låter som en tonåring i målbrottet ungefär! Svenskdropparna, som jag spetsar med lite flytande honung, fungerar skitbra och smakar dessutom betydligt bättre nu. De driver ut förkylningen och gör så att jag slipper torrhosta och att det fastnar i bihålorna. Som tur är så står det en massa och bara väntar på att bli silade!

     Strumpstickningen har kommit till heders, snart är ett par lurviga, ljusgula med glitter klara. Det är gott att sitta framför tvn och sticka, man följer med lite lagom och får samtidigt något gjort. Och jag har massor med garn som bara ligger och väntar på att bli något bättre än nystan och härvor!

     Gjorde ett kul IQ-test som jag hittade på Camillas blogg: http://bentley.bloggagratis.se/ scrolla ner så hittar ni det! Jag fick faktist 123 poäng :D:D:D

ANNONS
Av Åsa - 4 september 2008 17:33


Idag har vi haft riktigt släktträff här, Loke kom förstås och så Silver som det var första gången vi träffade igen sedan han flyttade. Wargs nya matte Cattis var också med och hämtade hem honom! De är så fina alla bäbbarna att vi blir riktigt stolta över dem, så bra i temperament och karaktär. Silver var jättestor och så lik Frost att det var skrattretande! Han är så fin och har världens mjukaste päls. Loke är också stor och högbent och han och Engla blir bara mer och mer lika varandra i teckningen. Warg är ju av en helt annan typ, lite kortare och kompaktare än sina syskon. Bäst av allt är attt vi nu har hittat bra hem åt alla valpisarna. Tack Cattis för att Warg får flytta till dig!ANNONS
Av Åsa - 2 september 2008 22:01


... på färska, svenska, goda äpplen är alltid årets pajhöjdpunkt! Tyvärr har vi inget äppelträd här men jag fick lite äpplen av en kompis som har träd. Saknar egna, det är så gott att ha frusna klyftor och bara ta fram och tina när man blir pajsugen under vintern.

     Underligt är vädret, det har både blåst och regnat och ändå så är det ganska varmt ute. Var så sugen på att gå en vända och kika efter svamp, men den hostan jag har tillåter inga sådana övningar. I går natt var jag tvungen att smyga upp och ta en hutt pepparmyntslikör för att få slut på eländet. Måste komma i håg att sätta lite timjan i brännvin till vinterns hostmediciner.

     Engla och Warg växer så att det knakar! De är tunna och rangliga och ser rätt kul ut! Ena dagen är rumpan högre än manken och nästa dag är det tvärt om. Benen ränner iväg och så tar det några dagar innan kroppen liksom hinner i kapp. Om allt går som planerat så är det näst sista natten för Warg här innan han flyttar till sin nya matte. Jag har inte hört något bestämt ännu.Av Åsa - 1 september 2008 17:34


För visst är det väl höst nu i september? Det har varit en bedövande vacker höstdag här, hög, klar luft, lagom varmt och ett strålande solsken. Tyvärr har jag sovit bort det mesta, men det känns bättre i lungorna idag. Jag tror att det värsta är över för denna gång!

     Satt och kollade lite bakåt i bloggen, trots att jag korrekturläser så noga jag kan så smiter stavfelen in - den som hittar dem får behålla dem! Jag har dyslexi och det märks så fort jag blir trött eller okoncenterad. Det lustiga är att jag faktiskt stavar fel, precis som jag tänker, alltså även här på datorn!

     Det närmar sig med stormsteg att Warg ska flytta, jag har varit usel på att fota och maila bilder till han nya matte. Det lät som om de skulle komma, nya matten och Silver med sin husse och matte den 4 september. Jag får ta och kolla upp det.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se