Direktlänk till inlägg 25 oktober 2008

Mörkt

Av Åsa - 25 oktober 2008 18:54


Snart blir det mörkare på mornarna med, för att vara exakt i morgon natt då det är dags att ställa tillbaka klockan en timme. Ställa om till vintertid eller normaltid skulle man kanske säga. För det var ju så tiden var innan detta med sommartid infördes. Nu mera går jag förvisso sällan upp så tidigt att jag märker det. Men jag tyckte det var tungt på den tiden jag arbetade.

     Åh, min gamla symaskin är som ny! Har fått en massa gjort med den idag i pur glädje. Som med mycket annat så har jag ju samlat på mig lite symaskiner också, kanske tio stycken av varierande ålder och kvalitet. Men nu åker en del av dem till metallåtervinningen. En gammal tramphusqvarna som någon börjat elektrifiera - i riktigt dåligt skick, en Pfaff och en Singer i trälåda. Jag hittade en gammal industrimaskin som jag ska lämna in till symaskinsdoktorn och se om det går att få ordning, annars åker den med.

     Jag är mycket förtjust i böcker både romaner och faktalitteratur. Men nu när jag står och packar dem och inser att en hel del knappt blivit bläddrat i så blir jag fundersam. Egentligen kanske jag skulle skicka dem vidare till någon som har glädje av dem. Samtidigt så är det faktiskt så att innehavet av dem ger en känsla av trygghet och rikedom på något vis. På samma sätt som alla tyger och garner gör. Det blir en herrans massa kilon att släpa på i flytten i alla fall!

 
ANNONS
 
 Anna med Tim

Anna med Tim

25 oktober 2008 22:28

Visst är det svårt att veta vad man ska behålla i en flytt, vad man kommer sakna mm Just böcker tycker jag har ett sådant egenvärde, kanske skulle man ha en bokbytardag med bekanta så att man fick möjlighet att låta fler läsa de böcker man själv kanske läst eller troligen inte kommer att läsa.

http://timsevimse.blogg.se

 
Ingen bild

matte till malt eo snoken

26 oktober 2008 10:29

gäsp... vi har ägnat hela förmiddagen med att ställa om klockor o time´rar...önskar man kunde stlla om den inre lika snabbt...gäsp..

 
Christa

Christa

26 oktober 2008 14:45

Hej vännen.
Kolla in min blogg är du snäll...
Har bilder på katterna idag (söndag)
VAR det den 7 juni dom var födda? *fniss*

Ha det gott
Christa

http://hissen.blogg.se

 
Valles matte

Valles matte

26 oktober 2008 17:02

Alla dessa böcker, ja ... Som man VILL läsa, men kanske aldrig hinner med. Eller så kommer det en dag då man plockar upp dem. Jag botaniserar ibland i min bokhylla och hittar nån bok som jag glömt att läsa. Men fast jag har olästa böcker, så kan jag inte låta bli att köpa nya också. De HAR någon magisk dragningskraft ...

http://vallevagabond.bloggagratis.se

 
camilla

camilla

26 oktober 2008 19:13

Min sambo säger att man ska inte ha för bråttom med att slänga saker. Dom måste få ligga till sig lite först...typ ett par tio år eller så ;-)

http://www.bentley.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

26 oktober 2008 21:32

Det är svårt att rensa ut det som är överflödigt. För oftast finns det något skäl till varför man har sparat det.
Men jag har en stenhård regel. Det som inte är använt på ett år åker ut. Och jag rensar alltid när jag är ensam hemma och tejpar ihop allt, annars så rotas det i säckar och kartonger.
Lycka till med packningen.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 20 juni 2010 15:25

  ... mitt växthus! Jag har sått en del i år förstås men milde moses vad sakta det växer och vad små och ämliga plantorna är! Mycket av det jag ställt ut har blåst sönder och ser ganska anskrämligt ut. Annat gulnar och ser inte alls ut att må bra. ...

Av Åsa - 14 juni 2010 21:37

  ...är en av de aktiviteter vi brukar roa hundarna med. Vi strör ut i hundgården och så får de nosa runt och leta. Idag blev vi lite förvånade när det dök upp en sakletarkatt också! Melvin, vår ragdoll, deltog med stort intresse och käkade hundgod...

Av Åsa - 11 juni 2010 15:56

  Nu har det regnat i tre hela dagar här, 10-12 grader och grått och grått och grått. Så trist att man bara vill dra täcket över huvudet och sova till vädret blir bättre. Hundar och katter ligger i drivor och sover överallt, klokt av dem.      I ...

Av Åsa - 4 juni 2010 21:58

  Inte för att klaga men vi har haft flera riktigt varma sommardagar nu. Hundar, katter och vi med vilar gärna i skuggan. Det är så varmt ännu att linne och shorts är de enda kläder som behövs!      Här om dagen hade vi närkontakt med vår granne ...

Av Åsa - 30 maj 2010 23:16

  ... att Sockan ska få stanna här som fastboende! Vi tycker ju så mycket om honom att det känns riktigt bra. Han är ute nu så jag har inte kunnat delge den glada nyheten. Men jag tror att han blir lika nöjd som vi är.      Det har varit en stora...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se