Direktlänk till inlägg 26 oktober 2008

Sentimental

Av Åsa - 26 oktober 2008 19:27


Jag har suttit och kollat gamla klipp i SVTs arkiv med Jacob Dahlin från Jacobs Stege och Caramba en lång stund här nu. Plötsligt så är det som om hjärnan fått upp ett spår och det kommer en massa minnen om händelser från tiden när de där avsnitten gick. Jag håller väl på att bli både gammal och sentimental, men visst var livet annorlunda då? Oskyldigare på något vis? Man vågade promenera till bussen mitt i stockholmsnatten för att åka hem. Man vågade prata med alla människor och fick alltid vänliga svar. Polisen fanns på gatorna och var ett naturligt inslag. De kom alltid om det hände något så att man måste ringa till dem (vi hade inbrott i bilar vid några tillfällen). Visst var det väl mindre hotfullt på något vis, snällare och mera omtänksamt.

     Jag har börjat mata kattbäbbarna som är drygt fyra veckor nu med nötfärs. Det är nästan det roligaste med att ha en kattungekull! De suger, biter, hugger och slår klorna i näven på en som om det gällde livet! Några går jättefint att mata med små köttfärsbollar från ett fat. Andra tar längre tid på sig att äta på egen hand. De får små runda hårda tennisbollsmagar när de är nöjda och så sover de gott och stilla i flera timmar. Självfallet blir de mycket handtama av den här behandlingen med och lär sig med tiden att ta fint från handen! De är så ljuvliga.


 
ANNONS
 
 Anna med Tim

Anna med Tim

26 oktober 2008 22:09

Åh vilken ljuvlig beskrivning av kattungematandet du gav, sitter och ler och saknar tiden när mina kissar var små kattungar.

http://timsevimse.blogg.se

 
Ingen bild

malte o snoken

27 oktober 2008 07:51

å det måste va mysigt o ha den kontakten med små-missarna! Engla är duktig som inte ser dom som små leksaker! hur gick det med lgh jakten, var det en värd som ringt? vi håller tassarna!

 
Christa

Christa

27 oktober 2008 11:25

svar.
Jo du har ju redan *en del* som du samlar på ;)

Mailade dig nyss.
Kramiz

http://hissen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 20 juni 2010 15:25

  ... mitt växthus! Jag har sått en del i år förstås men milde moses vad sakta det växer och vad små och ämliga plantorna är! Mycket av det jag ställt ut har blåst sönder och ser ganska anskrämligt ut. Annat gulnar och ser inte alls ut att må bra. ...

Av Åsa - 14 juni 2010 21:37

  ...är en av de aktiviteter vi brukar roa hundarna med. Vi strör ut i hundgården och så får de nosa runt och leta. Idag blev vi lite förvånade när det dök upp en sakletarkatt också! Melvin, vår ragdoll, deltog med stort intresse och käkade hundgod...

Av Åsa - 11 juni 2010 15:56

  Nu har det regnat i tre hela dagar här, 10-12 grader och grått och grått och grått. Så trist att man bara vill dra täcket över huvudet och sova till vädret blir bättre. Hundar och katter ligger i drivor och sover överallt, klokt av dem.      I ...

Av Åsa - 4 juni 2010 21:58

  Inte för att klaga men vi har haft flera riktigt varma sommardagar nu. Hundar, katter och vi med vilar gärna i skuggan. Det är så varmt ännu att linne och shorts är de enda kläder som behövs!      Här om dagen hade vi närkontakt med vår granne ...

Av Åsa - 30 maj 2010 23:16

  ... att Sockan ska få stanna här som fastboende! Vi tycker ju så mycket om honom att det känns riktigt bra. Han är ute nu så jag har inte kunnat delge den glada nyheten. Men jag tror att han blir lika nöjd som vi är.      Det har varit en stora...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se