Direktlänk till inlägg 31 oktober 2008

Två förändringar blir det i dag

Av Åsa - 31 oktober 2008 13:59


För det första slutar jag kalla mig tanten och använder mitt förnamn, Åsa och för det andra ska jag testa att skriva med rak högermarginal! Det är ju inte grafiskt korrekt, för det blir olika avstånd mellan bokstäverna och det är fult ;)

     Inte fick vi någon snö i går inte, bara en massa snöblandat regnblask som smälte så fort det kom ner. Nu ska det visst frysa på och vara minusgrader i flera dagar, så halt lär det väl bli i alla fall! Bilen har fått på sig vinterhjul i alla fall, så man vågar sig ut på vägarna. Det är kyligt ute och inne med, så nu har jag tänt en eld i kaminen. Den kommer jag att sakna när jag flyttar, det är så gott med snabb vedvärme när det kyler på.

     Visst är Engla en liten ängel, hon kunde inte ha fått ett mer passande namn. Men det är en vek liten dam, särskilt förarvek är hon och det tycker jag är lite svårt att hantera. Rätt hanterat så är det ju en mycket lättfostrad hund som är väldigt angelägen om att vara tillags. Jag tycker det är svårt med gränsdragningen att lugna ner mina rörelser, att uppmuntra hennes självförtroende och att få henne att förstå vad jag vill att hon ska göra. Jag är van vid robustare hundar. Men det är en utmaning och jag ska göra så gott jag kan. Med facit i hand så är det nog tur att hon stannade här hos mig och inte såldes vidare. Varga, hennes mor, lär ha varit likadan när hon växte upp och det är ju en underbar hund nu!

 
ANNONS
 
molle

molle

31 oktober 2008 17:08

hej Åsa

http://bobmarleys.wordpress.com

 
 Anna med Tim

Anna med Tim

31 oktober 2008 18:44

Kul att få ett namn bakom "tanten" :)
Visst är det kluringt med hundar när dom är så olika individer, Tim är i grunden ganska förarvek men samtidigt väldigt påhittig och kvick vilket inte alltid har varit så lätt, hunden jag hade innan var ju precis tvärt om, en tuff "hård" omplaceringshund. Det har varit en krokig väg med Tim att få honom till den hund han är idag och jag har lärt mig oerhört mycket på vägen, en spännande utmaning är det!

http://timsevimse.blogg.se

 
Christa

Christa

1 november 2008 11:50

Så nu får man kalla dig vid namn.. Känns sååå mkt bättre än TANTEN.. Jag har ju haft förmånen att få träffa dig och ngn TANT är du då rakt inte *garvar*
SKickar en kram från änglaverkstan..

Christa

http://hissen.blogg.se

 
Marianne

Marianne

1 november 2008 13:44

(Tack för ditt grattis.)
Hundar är oftast olika i sitt sätt att vara. Och jag håller med dig om att det är lättare att handskas med de hundar som inte är veka. Jag fördrar en hund som klarar av att man tar den i nacken om det behövs. Jag är van vid robusta Berner och skillnaden på dem och Shelti valpen jag har är enorm. Nu får man tänka till lite när den lille spjuvern ska fostras.
Ha en skön helg.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Valles matte

Valles matte

1 november 2008 17:15

Åsa låter trevligt!
Och jag tror mig veta att du kommer att fostra Engla till världens trevligaste hund.
:-)

http://vallevagabond.bloggagratis.se

 
Ingen bild

malte o snoken me matte

1 november 2008 17:37

hej Åsa, genast föryngrades du i min fantasi bild som man får av sina bloggkamrater.
Engla verkar en gotjej som kommer bli en toppen hund!

 
Sigge

Sigge

1 november 2008 18:13

Ska jag ändra länken så du heter Åsa där också?

http://svamphunden.bloggagratis.se

 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

1 november 2008 18:59

Hej, kikar in såhär på kvällskvisten innan vi börjar värma bastun., Jag hoppas verkligen du får lägenheten, när får du besked?
Vi har kommit fram till att vi nog gärna bor i lägenhet och istället försöker hitta antingen en gammal husvagn eller torp att tillbringa ledig tid i. Det är onekligen skönt när allt funkar i en lägenhet, i synnerhet om den också ligger fint till som din verkar göra.
Ha nu en skön lördagskväll!

http://paulaz.se

 
camilla

camilla

1 november 2008 21:53

Hej Åsa!

Ja det är en rackarns balansgång att drilla en förarvek hund.
Men jag har mina aningar om att du kommer att klara det galant!

Natti natti. Upp tidigt i morrn för att tävla...håller du en tumme åt oss...?

http://www.bentley.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 20 juni 2010 15:25

  ... mitt växthus! Jag har sått en del i år förstås men milde moses vad sakta det växer och vad små och ämliga plantorna är! Mycket av det jag ställt ut har blåst sönder och ser ganska anskrämligt ut. Annat gulnar och ser inte alls ut att må bra. ...

Av Åsa - 14 juni 2010 21:37

  ...är en av de aktiviteter vi brukar roa hundarna med. Vi strör ut i hundgården och så får de nosa runt och leta. Idag blev vi lite förvånade när det dök upp en sakletarkatt också! Melvin, vår ragdoll, deltog med stort intresse och käkade hundgod...

Av Åsa - 11 juni 2010 15:56

  Nu har det regnat i tre hela dagar här, 10-12 grader och grått och grått och grått. Så trist att man bara vill dra täcket över huvudet och sova till vädret blir bättre. Hundar och katter ligger i drivor och sover överallt, klokt av dem.      I ...

Av Åsa - 4 juni 2010 21:58

  Inte för att klaga men vi har haft flera riktigt varma sommardagar nu. Hundar, katter och vi med vilar gärna i skuggan. Det är så varmt ännu att linne och shorts är de enda kläder som behövs!      Här om dagen hade vi närkontakt med vår granne ...

Av Åsa - 30 maj 2010 23:16

  ... att Sockan ska få stanna här som fastboende! Vi tycker ju så mycket om honom att det känns riktigt bra. Han är ute nu så jag har inte kunnat delge den glada nyheten. Men jag tror att han blir lika nöjd som vi är.      Det har varit en stora...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se