Alla inlägg under oktober 2008

Av Åsa - 23 oktober 2008 23:06


Jag har packat och för den delen kastat en massa idag. Rensat ut högvis med gamla papper jag sparat på, flera gamla årgångar av Allt Om Trädgård och andra tidningar. Kommer att bli en bra eld här i helgen om det inte blåser alltför mycket. Har hittat en massa saker också som varit på vift.

     Lilla Engla har fått urinvägsinflammation igen och äter en penicillinkur. Hon får inte vara ute hela dagarna i hundgården nu och tycker att det är lite trist att vara inne ensam med matte och promenera i det förargliga kopplet. För att roa sig så har hon stulit garnnystan och ägnat mycket tid åt att förgöra dem en gång för alla.

     Det hade ringt någon hit i eftermiddags när jag var ute och telefonnumret såg lite offientligt ut så där (med många nollor), så jag hoppas att det är någon hyresvärd! Upptäckte det först efter 18-tiden så jag ska ringa tillbaka i morgon. Det skulle vara skönt att få detta med boendet klart.ANNONS
Av Åsa - 22 oktober 2008 18:24


Det är så mycket nu som ska ordnas och packas inför flytten så att ibland känns det inte som om tiden räcker till. Men jag känner mig kanske mest stressad av att jag inte hittat någonstans att bo än. Det finns lägenheter att hyra nu och ingen av dem vill vänta till den 1 december. Jag har inte råd att betala två hyror, så det måste liksom flyta i varandra. Nåväl kommer tid kommer råd, det brukar ju lösa sig.

     I dag har det varit en klar, solig och ganska kylig dag och vinden har legat på förstås. I helgen ska jag tömma växthuset och så ska det flyttas till en kompis som jag lånar ut det till. Alla gropar efter att vi grävt bort växterna ska fyllas igen, plattas till så få lite gräsfrön på sig. Det är en massa sådant här pill som tar tid med.

    

ANNONS
Av Åsa - 21 oktober 2008 18:13


Jag har alltid pratat trasigt och fått in fel ord i de mest skiftande och prekära situationer. I dag köpte jag alla tre Arnböckerna av Jan Guillou i inbunden upplaga för 30 kronor på min favoritloppis. Detta föranledde att min snart exsambo och jag pratade om sevärdheter och araber bland annat. Då säger jag: De här korsryggarna var nog inte guds bästa barn heller! Ridå! Korsriddare skulle det förstås vara, men det var ju nästan rätt.

     Vid ett annat tillfälle frågar en korsordslösande kompis: Vad heter de där bibliska bröderna? Abin och Kabel säger jag blixtsnabbt!!

     Min lugg hade äntligen växt ut så att jag kunde sätta upp allt hår i en tofs vilken föranledde: Det är så skönt att slippa ha pengarna i ansiktet...   

     En granne hade grävt en stor rabatt som vi stod och beundrade, mitt i den fanns det en ganska tjock lönnrot och grannen säger: Jag skulle ha behövt en yxa till den där. Jag funderar en stund och utropar glatt: Ja, men jag har en råtta! Min kära granne såg ut som ett hål i ansiktet och jag fick lov att fråga vad jag sagt... och så vidare. Egentligen skulle jag ha samlat alla i en anteckningsbok, för lite kul är det ju.  Att böja rot, råtta, rötter. Ingen i bekanskapskretsen har någonsin kallat en yxa för något annat än råtta efter det.

     I dag åkte vi en sväng för att kolla på en husvisning. Självfallet hittade vi inte stugan (den där mäklaren orkar aldrig märka ut vägen) men det blev en trevlig tur ute på landet i alla fall. Vi hade Engla med oss för att miljöträna henne och hon mådde så dåligt att hon kräktes lilla gumman. Bilen är ingen favorit för henne. När man bor mitt ute i skogen så här så är det ju enklast att ha henne lös, vilket gör att hon inte är bekväm i koppel, så jag får skärpa mig ordentligt med det. Framförallt se till att det blir en positiv upplevelse och inte bara in i bilen och må illa som i dag.

Av Åsa - 20 oktober 2008 13:31


... kolla länken till valpen Warg! Det har varit kursavslutning på valpkursen i Eksjö och Cattis och Warg blev kursetta på lydnad. GRATTIS, vi är så glada att Warg blev din! Som om det inte räcker så blev Silver tvåa. GRATTIS IGEN! Många varma tankar till Silvers ägare Sofia som gjort allt detta möjligt genom att fostra underbara Varga (som är mamma till kullen) och placera henne här hos oss. Gissa om mitt "uppfödarhjärta" sväller av stolthet?! Det ska bli spännande att se hur det går för Loke och Yla som går valpkursen Borås ;)

Av Åsa - 19 oktober 2008 17:10


Jag har hållit på att packa en del porslin och glas men husse fick inspiration med kameran. Det blåste isvindar på förmiddagen så katterna har sovit gott i sin favoritmöbel kökssoffan!Av Åsa - 18 oktober 2008 19:06


... har vi haft i dag, min mor och hennes man och min son har varit här och ätit idag. Sigges mattes syltade granskott uppskattades mycket, liksom de syltade trattkantarellerna. Vi åt en fläskfilégryta, som jag skrämt upp med lite timjan och enbär, i en gräddig och god trattissås. Mor tog med sig en del av de sista perennerna, så nu är det inte mycket kvar, tack och lov.

     Hundarna har varit inne och umgåtts och nu är de trötta och ligger och sover så gott i sofforna. Kattungarna Erika, Evert och Fjant såg också till att få sin beskärda del av gos. I kväll ska hela bandet avmaskas, jag har tinat ett halv kilo nötfärs åt dem. Jag får ju mosa tabletterna och blanda i så att vildkatterna också får i sig. Kattmammorna och hundarna är det ju lite enkare med. De där inälvsparasiterna är vidriga! 

Av Åsa - 17 oktober 2008 12:57


... har börjat vara inne mycket mera nu sedan det har blivit svalare ute. I dag blåser nordan så alla katterna ligger inne och sover. Vildkatterna är tamare och flera av dem går nästan att klappa nu. Bjuder man på något riktigt gott så äter de ur handen. Här är bilder på Dixie, Denzel och Bella. Bella är ju tam och gosig. Smokarna är ju så snygga, lilla Dixie håller på att bli så ljus så jag vet inte riktigt vad färgen kan heta längre.Av Åsa - 16 oktober 2008 22:41


Engla har ju en egen katt, lilla vita Erika. De två vita kattöserna i den kullen var ju svaga för valparna och hundarna från början liksom. Gick fram och strök sig mot nosen på dem och gosade. Övriga kattungar har varit lite mer avvaktande. Nu har ju de flesta vant sig vid hundarna, men det är så kul att se dem. Engla nosar vänligt och puffar lite på alla, men när Erika kommer så åker tungan fram och det blir pusskalas! Erika i sin tur kommer galopperande efter Engla om hon missar när vi går ut. Det ska bli spännande att se hur de kommer att bete sig när vi flyttar och de får mera tid för varandra. Kattmamman Lizzie ska ju också följa med.

     Det har varit en trist, regnig och blåsig dag och nu känns det riktigt kallt ute. Det är 3,6 grader enligt termometern. Såg ut som om det skulle kunna bli nollgradigt i helgen. Brrrr, dags att plocka fram vinterkläderna igen.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se