Alla inlägg under oktober 2008

Av Åsa - 5 oktober 2008 22:32


Det har varit riktigt uselt väder i dag, mest regn hela tiden och så blåser det så man nästan storknar när man är ute. Inte ens hundarna är särskilt intresserade av att vara ute länge och alla katter är inne, hopkurade lite här och där och sover.

     Husse fick lov att åka i väg och skjutsa en kamrat till akuten, det verkar som om han fått propp eller så i benet. Kompisen hade precis fått komma in i undersökningsrummet, hoppas att det inte är något allvarligt! Trist sätt att tillbringa söndagkvällen på i alla fall. Det är lite otrevligt när folk omkring en som är i samma ålder börjar drabbas av olika åkommor eller till och med går bort. Man är inte purung och odödlig längre...

     Nu ska jag klä på mig och ta med hundarna ut på en sista promenad för natten. Jag är jättetrött men det blir jag alltid när det är sådant här väder.

ANNONS
Av Åsa - 4 oktober 2008 20:57


Mulet, regn och lite uppehåll och sol. Jag har grävt upp en massa lungört och mandeltörel och krukat. Hittade en hel del narcisslökar med som jag tog reda på. Det växer upp små olydiga plantor i rabatterna vi redan tömt som jag placerar i krukor med. Mamma ska komma hit och hämta det vi inte fick med oss sist, i mitten av oktober.

     Min väninna som tömt i stort sett hela tomten har grävt som en besatt. Hennes mor kom förbi i går och berättade att allt var i jorden redan. Nu längtar de till våren så att de kan njuta av sitt arbete! Det är roligt att anlägga rabatter och fylla dem med stora uppvuxna plantor.

     Pratade i dag med Lokes matte, han är bättre i sina tänder nu tack och lov. Jag är så glad att Engla byter sina utan att knota. Det går åt lite extra tuggben och -pinnar men det är det enda jag märkt. Eller i sanningens namn så petar hon lite i maten också ;)

ANNONS
Av Åsa - 3 oktober 2008 14:28


Jag kunde inte blogga i går för vid 22-tiden så bröt det ut ett hejdundrande åskväder. Bara att dra ur telefon och datorer så fort som möjligt. Det var som att vara mitt inne i åskmolnet och det blixtrade så mycket och tätt att det var dagsljus emellanåt! Jag satt ute på altanen invirad i en filt och rökte och njöt av skådespelet länge, så magnifikt och så vackert! Jag var ute med Engla vid 03-tiden och då höll det fortfarande på. Egentligen borde det väl vara för kallt för åska?

     Efter en mulen start på denna dag så har det blivit soligt och ganska klart. Man blir alldeles varm av alla höstfärgerna i naturen, tyvärr så är det inte så lätt att få till bra bilder med kameran. Lilla Engla och jag har varit ute och promenerat och tränat lite på sitt och linförighet. Hon vill så väl, men är så pass förarvek att jag får ta det mycket lugnt och muta massor. Det är en balansgång, att inte uppmuntra och förstärka mesigheten, kontra att inte ta i så att hon blir osäker och rädd. Det gäller ju att vara tydlig och konsekvent också. Hon tycker att det är spännande i alla fall att vi ger oss ut utan mamma och pappa! Engla påminner en hel del om min gamla schäfertik som blev nära 15 år.

     Jag har letat bland mina gamla symaskiner och plockat fram ett par som ska in på service. Det är så tröstlöst att försöka sy på något som jävlas hela tiden. Den ena äter nålar som om den var utsvulten! Den andra knyter inte undertråden ordentligt och trasslar hela tiden. Det ska bli lite roligt att sy en massa nya gardiner och annat till att inreda min nya bostad. Jag fyndade en hel rulle med kornblått tyg med några enstaka kinesiska tecken på, som ska vara i sovrummet. Bli gardiner, överkast, lampskärm, kuddöverdrag och så. Jag gillar blått! Särskilt i sovrum ;) Skulle vara så skönt att få klarhet i var jag ska flytta... ska jaga den upptagna mannen nästa vecka så kanske jag kan få ett klart besked.

    

Av Åsa - 1 oktober 2008 21:28


... när regnet stått som spön i backen hela tiden. Tycker att vattennivån i sjön som varit rekordlåg hela sommaren borde stiga lite, men det är högst marginellt.

    Idag har vi fällt ner luckan till kattluckan som varit uppfäst så att kattungarna ska lära sig gå in och ut. Alla verkar fatta galoppen och använda den obehindrat. Det gäller ju att hålla lite koll ett par dagar nu så att någon inte blir utan mat. Maxis vildkattungar är så vackra och har så fina färger. De blir lite tamare för var dag, husse ska försöka att behålla lilla Dixie. En av våra blandrasvalpsköpares dotter ska ta lilla Evert med de vita armhålorna och en av vildkattungarna. Så skönt att veta att de kommer till ett bra hem och att vildisarna får en chans. Det är ju inte det lättaste att placera ut icke handtama kattungar direkt.

     I morgon ska jag ta och livrädda de krukväxter som inte redan dött av vattenbrist. Jag blev så oinspirerad inför flytten och jag har gett bort en massa av dem med. Här finns det ju otaliga fönster, men i en lägenhet så är det ju annorlunda. Det blir mest saintpaulior som jag tar med mig, små, lätthanterliga och tar liten plats. Dessutom tål de min omilda hantering bra!

     Jag ska börja packa ner hela min fotogenlampssamling, jag har hämtat en del banankartonger för det ändamålet. Jag samlar ju på små fotogenlampor av allehanda slag och det börjar bli några stycken nu. Böckerna ska också ner i kartonger och det går  ju att packa en del finporslin och glas också som bara står. Sedan är det dags att dyka in i tygsamlingen och alla garner. Phu... och därefter är det allt annat! Usch vad jag inte ser fram emot detta!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se