Direktlänk till inlägg 23 november 2008

Första advent - i förskott

Av Åsa - 23 november 2008 12:35


Dagen till ära har jag vinterpyntat bloggen, är inte riktigt nöjd med det, vi får se vad det blir. Dagen är underbar, hög, klar och solig, vi hade -10 grader i morse.

    Snart kommer Malin som ska ta hand om Evert och vildkatten Dexter. Vi mutade in Dexter med kycklingköttbullar så nu sitter han och vantrivs i den största kattburen. Vi är tvungna att fånga honom innan de kommer hit för när vi har gäster så är vildkatterna som uppslukade av jorden. Det kommer att bli lite tomt men det är så skönt att de får bra hem.

     Tänk att varje kattungekull innehåller en liten linslus! I denna är det yttepyttelilla Holly som är den fotogeniska. Det svarta på nosen är inte smuts, jag har försökt att ta bort det en massa gånger. Hon har lite mörkgrått pigment där ;)

     Nu ska jag duka fram första adventkaffet, jag bakade lussebullar i går. Ser nu när jag kollar almanackan att jag går en vecka för fort... det är inte första gången... Troligen inte sista heller! *rodnar* 
ANNONS
 
Ingen bild

Valle Vagabond

23 november 2008 13:29

Vad fint du har gjort på bloggen och vilka ljuvliga bilder, säger min matte! Kissemissen ser ut som en liten bokmärkeskatt!
Jag säger tack för KRAMEN som jag fick på min blogg. Och så vill jag och matte att du kramar Engla också.
Det är bra, att du tjuvstartar med advent, fast det är en vecka kvar! Man kan inte få nog av lussebullar och kaffe och glögg och tända ljus, hälsar matte. Ha det så skönt idag nu. (Är det sista dagen innan du och Engla flyttar?)

 
lotta

lotta

23 november 2008 14:12

jaha..är det bara 4 veckor till jul nu då??
hihi...jaja..mysigt att fira 1a advent, och du kommer ju att få göra det 2!! gånger..;)


gulligullgullmissekatt!! vilken sötis :)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
 Anna

Anna

23 november 2008 14:40

Tack för ditt goa inlägg, jag blev väldigt väldigt glad! Det har nämligen varit en tuff resa med Tim att få honom till den någolunda "lugna" hund han är idag då han trot bra grundmentalitet har haft en del hyss för sig som unghund samt stressbeteenden, vallöverslag mm Nu gäller det bara att ta nya tag och kämpa med att få en lugn hund i Ina också framöver.

Underbara bilder på kissemissen, jag är så oerhört svag för gråa katter så jag vill bara smyga och kidnappa den, så vacker! Gott med lussekatter, jag hoppas hinna baka nu i veckan. Tack ännu en gång för receptet.

http://timsevimse.blogg.se

 
lotta

lotta

23 november 2008 16:57

hihi..det e lätt hänt ;) vart lite nervös först när jag läste här...OH NOO..har jag missat 1a advent..fick fråga gubben för säkerhets skull. jamen då får du en lugn vecka nu då..pyntat o bakat ;)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
lotta

lotta

23 november 2008 17:10

och japp. klickerträning passar nog jättebra till Engla...för vi tycker typ att alla hundar borde träna med klick...speciellt lite veka får ju värsta självförtroende kicken av att ta egna initsiativ och få BELÖNING för det..och aldrig får höra nej-vid träning :)men alla tycker väl att det är kul..så det blir sådan fart i lydnaden ;) lycka till !!!

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Sigge

Sigge

23 november 2008 18:12

Oj vad fint det blivit här!!!!!!!
Vilken helt underbar kattvalp!
Matte är svag för blå/vita såna och bara stönar.

http://svamphunden.blogagratis.se

 
molle

molle

23 november 2008 18:22

men va julfint det var här...jag bara älskar den härliga blåa färgen...missen är ju helt underbar

http://bobmarleys.wordpress.com

 
Marianne

Marianne

23 november 2008 23:03

Vilka fina kort på den urläckra kattungen. Inte konstigt att folk faller för en kattunge, trots att de inte borde skaffa katt. För de är mer eller mindre oemotståndliga.
Men vilket fusk, lussebullar idag. Men visst kan man testa resultatet på bullbaket.
Jag får väl kavla upp ärmarna och sätta till en deg under veckan.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

24 november 2008 09:33

Hihi, adventskaffe? Nu?
Va söt lilla Holly är, jag blir hagalen varje gång jag ser en liten kattunge...
Va intressant att din hjärna funkar likadant som min. Dyslektiker är jag inte, tvärtom är det språk jag har lättast för, matte är nästintill obegripligt.
Ha det nu gott under flytten, hoppas det inte blir för mycket snöoväder när du drar fram!
Kram

http://paulaz.se

 
Lokes matte

Lokes matte

24 november 2008 11:57

Dexter är supersnygg...Malin har till och med fått lyfta upp han ett par ggr nu...han har hittat lådan, men hon har inte sett han äta ännu, kanske gjorde han det inatt när alla sov...men annars äter han säkert när hungern tar överhand:)

Sockan har legat och vräkt sig jämte Malin hela natten....Han är lite småsotis på Dexter sa Malin....Han kommer direkt när Malin ska pyssla med Dexter...:)

http://lokeslya

 
Malin

Malin

24 november 2008 13:07

Sockis har anpassat sig utmärkt här hemma. Han e lite "mammig" och vill gärna vara med överallt. Dexter har flyttat in under sängen tydligen, men sticker fram sitt lilla söta huvud ibland och kollar läget, men det ska nog gå bra. Får ju klappa honom och kela lite. Han vill helst inte erkänna att det är skönt men kan inte stå emot till slut. Lådan är hittad, har skett 2 olyckor inne än så länge men det får man räkna med. Sockis äter allt han hittar, men inte lilla Dexter. Har försökt muta honom med allt men han protesterar. Men som sagt, hungern kommer ju ta över till slut. Har lagt min blogg där också så kan du se de små sötnosarna och läsa lite om deras dagar också :)

http://www.i-mina-tankar-finns.bloggagratis.se

 
camilla

camilla

24 november 2008 18:06

Härligt blå adventssida!!!
Kattungen skulle jag kunna "kattnappa" omgående ;D

http://www.bentley.bloggagratis.se

 
Ingen bild

malte o snoken

25 november 2008 11:05

vilken söt buskisse!

 
Filifjonkan

Filifjonkan

25 november 2008 15:38

Men det var då rent förfärligt en sån liten sötnos åhh man blir ju sjuk av längtan vill ha så där en 4-5 st när de är så där söta men det får räcka med Titti och Pysen

http://filifjonkan-se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 20 juni 2010 15:25

  ... mitt växthus! Jag har sått en del i år förstås men milde moses vad sakta det växer och vad små och ämliga plantorna är! Mycket av det jag ställt ut har blåst sönder och ser ganska anskrämligt ut. Annat gulnar och ser inte alls ut att må bra. ...

Av Åsa - 14 juni 2010 21:37

  ...är en av de aktiviteter vi brukar roa hundarna med. Vi strör ut i hundgården och så får de nosa runt och leta. Idag blev vi lite förvånade när det dök upp en sakletarkatt också! Melvin, vår ragdoll, deltog med stort intresse och käkade hundgod...

Av Åsa - 11 juni 2010 15:56

  Nu har det regnat i tre hela dagar här, 10-12 grader och grått och grått och grått. Så trist att man bara vill dra täcket över huvudet och sova till vädret blir bättre. Hundar och katter ligger i drivor och sover överallt, klokt av dem.      I ...

Av Åsa - 4 juni 2010 21:58

  Inte för att klaga men vi har haft flera riktigt varma sommardagar nu. Hundar, katter och vi med vilar gärna i skuggan. Det är så varmt ännu att linne och shorts är de enda kläder som behövs!      Här om dagen hade vi närkontakt med vår granne ...

Av Åsa - 30 maj 2010 23:16

  ... att Sockan ska få stanna här som fastboende! Vi tycker ju så mycket om honom att det känns riktigt bra. Han är ute nu så jag har inte kunnat delge den glada nyheten. Men jag tror att han blir lika nöjd som vi är.      Det har varit en stora...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se