Alla inlägg under november 2008

Av Åsa - 19 november 2008 19:59


Vräker ner, piskar mot rutorna och vindarna viner så det tjuter. Vi har fyllt på med ännu mera banankartonger att packa i nu, ser inte klokt ut, de står överallt. Djuren verkar trots allt rätt tillfreds med situationen, katterna tycker att det är rena julafton, de små lådpuckona!

     Det går bättre och bättre med vildkatterna, de äter ur handen och man får klappa dem så länge det står ett fat med mat framför dem. De märks att de slappnar av och har börjat förstå att vi inte vill dem något ont. Tog lite bilder på dem, småslumrande i  kökssoffan.ANNONS
Av Åsa - 18 november 2008 21:46


... gjorde jag på min favoritloppis i dag, en 10-liters gjutjärnsgryta för 75 kronor. Någon har tagit mycket väl hand om sin gryta och den är prima skick. Nog för att jag tänkt mig en större än den jag har, som är 3 liter, men detta blev ju bättre än jag kunnat drömma om. I med hela kalkonen till nyår, perfekt!

      Busväder i dag med, det snöade under en timme men allt smälte bor så fort det landade på marken. Sedan regnade det förstås, men stormen har vi tack och lov sluppit i alla fall. Både hundar och katter är uttråkade. Engla rev lite stoppning ur ett av sina mjukdjur och sedan somnade hon i en mycket märklig ställning - haha! Lilla knasfian.

     Tur har jag också haft. Jag har kollat soffor på blocket.se och andra annonstorg, eftersom våra nuvarande är uppätna. Hittade en trevlig mörkblå sak och mailade för att kolla om den finns kvar. Det gör den! Så i morgon ska vi åka och kolla på den. Jag vågar inte köpa något nytt innan jag säkert vet att Engla har slutat att tugga på allt. Jag tror ju att de tuggar lite till mans alla hundarna och liksom inspirerar varandra till nya stordåd. Jag  ska köpa en massa tuggleksaker till Engla när vi flyttar ;)ANNONS
Av Åsa - 17 november 2008 18:10


... hela dagen och nu kryper det iväg ytterligare någon minusgrad neråt. Jag är så avundsjuk på alla som har fått snö! Här ska vi få ännu mera regn enligt smhi. Jag börjar vara lite stressad inför flytten och magkatarren ger sig till känna som på befallning. Fattas väl bara det! Det är faktiskt bara en helg kvar här, totalt elva dagar, innan det bär iväg. Jag funderar en massa över saker som säkerligen kommer att ordna sig hur bra som helst. Jag som alltid varit varit kolugn, det är väl åldern - haha!

     Jag har tömt nästan alla bokhyllor och hittade till min stora glädje en helt gäng böcker som jag inte läst ännu. Jag fyndar ju på loppis och ställer in i hyllorna och glömmer bort. En massa bra litteratur att bita i sedan när jag kommit i ordning i lägenheten, flera spionthrillrar ;) Jag har tillbringat alldeles för mycket tid framför datorn i höst.

     Dags för lussebullar börjar det bli i alla fall! Ett storbak blir det så jag kan stoppa en massa i frysen. Jag är nog lite av lussebullsmissbrukare av tyvärr... här kommer en bild sedan i fjol.    Av Åsa - 16 november 2008 20:57


Fortsatta stormvindar, isande kalla från norr över viken. Tjusningen av att bo vid en sjö är plötsligt långt nere på minusskalan. Det är kallt och fuktigt. Kryddorna i skåpet i sina välstängda brukar klumpar ihop sig och får bankas loss med milt våld. Hårdbrödet blir sunkigt och mjukt om man inte stänger in det i tättslutande plastpåsar.

     Kattbäbbarna växer och blir större och modigare dag för dag. På söndag, nästa alltså, flyttar två av sommarungarna, Evert och Dexter till Lokes mattes dotter. De är vänliga att ta med sig någon som ska titta på kattungarna med! Så skönt om vi kan placera ut busarna trots att det är en hoppsankull.

     Kartongerna att packa i är helt slut, så i morgon får vi kolla runt efter flera. Fattar inte att det är så mycket grejor trots att jag rensar ut ganska hårdhänt denna gång. Bara garn och tyger blev runt 20 banankartonger... haha!!Av Åsa - 15 november 2008 23:28


... bistod Aftonbladet med i kväll: http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewSpecial.action?id=44  Funkar inte länken att klicka på, så kopiera in den på en ny sida och njuuuuuuuuuut!!

Av Åsa - 14 november 2008 22:57


... gör regnet fortfarande! Det stiger snabbt i sjön så att man ser det från dag till dag. Nu är det nästan uppe i normal nivå efter denna rekordtorra sommar. Jag har haft värk i nacken och axlarna i flera dagar nu och det ger sig bara inte. Försöker med värme, vila och tabletter men det bara fortsätter. Humöret är inte alls på topp. I dag har det knappt varit dagsljus heller, en massa svarta moln så att det bara varit som en lång gryning ungefär.

     Hundarna har varit lugna i dag efter gårdagen bus med valparna. Eller valpar, de är ju nästan stora nu ju! Katterna ligger inne och trycker i skrymslen och vrår och ser ut att njuta hur mycket som helst. Evert och Dexter ska nog flytta till veckan, undrar om Erika som är väldigt nära sin bror kommer att bli ledsen? Hon och Evert ligger alltid och sover som Yin och yang. Nog för att de snabbt kommer över sådana ändringar, men det är lite sorgligt när man ser hur de går och letar och kollar efter sin kompis.Av Åsa - 13 november 2008 20:02


Självklart hade jag glömt att ladda nya kamerabatterier, så det blev bara fem bilder från när vi fikade här inne. Det är så roligt att träffa valpisarna och se hur de växer och utvecklas. Loke har vuxit ifrån lilla papsen Frost, med ett par centimeter och Silver ligger inte långt efter! Killarna har blivit så stora och varglika, jag undrar var detta ska sluta... de är ju bara 5  ½ månad ännu! Det är en sådan glädje när alla träffas och de är fantastiskt duktiga och stannar kvar på tomten, som saknar staket, allihopa. Det är friska, starka härliga djur och de leker så att det står härligan till. Märks ingenting alls nu efter Englas benskada. Silver fick provdra Frosts lilla skrinda och var så stolt och duktig! Frost är ju aldrig så stolt som när han får på sig en sele.

     Tråkväder har det varit, men det har inte regnat i alla fall, tack och lov. Nu till kvällen mulnade det på så att det var alldeles mörkt, undrar om det ska bli åska igen eller?Av Åsa - 11 november 2008 22:04


Ingen storm men regnet har vi fått behålla minsann. Jag blir så trött av att det inte är något riktigt dagsljus. Skitväder! Nog är väl vädret annorlunda nu? Om det nu är miljöpåverkan eller vad det beror på. Årstiderna liksom slätas ut och blir just ingenting. Kalla somrar, varma regniga vintrar och ett stort antal stormar åtet runt. *mutter, mutter*

     Idag fick kattbäbbarna sitt första riktiga mål mat, de vill säga Mjau burkmat. Jag trodde att de skulle äta ihjäl sig, du milde tid en sådan iver och ett sådant tuggande. Dagarna med diet har gjort att de kommer farande och piper efter en så fort man går in i köket, jag blir nästan stressad av dem. Men nu sover alla småtrollen så gott med runda, fyllda magar.

     Jag har fortsatt mitt rensande och packande idag med. Högen med eldningsbart växer snabbt. Liksom säcken med trasor som ska till en kompis garage. Kollar lite på blocket efter en soffa, valparna har ju ätit upp de vi har här. Jag vill inte köpa nytt då jag inte riktigt litar på Engla ännu. Hon har ju mest hållit sig till telefoner, men man vet ju aldrig. I natt väckte hon husse när hon började gnaga på det avklädda armstödet till ena soffan... Frost roar sig med att tömma alla gosedjur, man städar bort och så rensar han ett nytt byte på innanmätet så det är tussar överallt igen. De har ju inte kunnat vara ute i hundgården på två dagar nu så de är lite rastlösa. Så här ser lymlarna ut idag:Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se