Alla inlägg under november 2008

Av Åsa - 10 november 2008 10:56


I natt tror jag att en liten tornado drog förbi här, den tömda vattentunnan, ett par gamla takplåtar som låg över veden och den gamla grillen som ska kasseras, har farit iväg en bra bit ut på tomten! Det blåser och regnar som sjutton ännu, varken hundar eller katter vill ut. Inte jag heller för den delen, men jag måste ut om en stund och ta in lite mera ved. Jag tycker alldeles för mycket om den goa värmen och jag skämmer bort mig rejält nu innan jag ska flytta ;) Det är en sådan dag när det värker i alla leder på grund av vädret. Jag ska fortsätta med att packa böcker i dag, de verkar aldrig ta slut, det ser ju inte ut att vara så mycket när de står uppställda i bokhyllorna.

     Kissebäbbarna har mått bra av fisk och risdieten och diarrérna har gått över tack och lov. Jag har vätskat upp dem ofta med koksaltlösning som de gärna diar ur en spruta, det gör ju att de piggnar till fortare. Idag ska vi börja med fildiet, det blir sådant där acidofilusfil, så att de får äta sig ordentligt mätta.

     I går när jag satt här och skulle betala en räkning så kom jag att tänka på en lustig sak. Jag har Swedbank och en sådan där liten dosa som man ska trycka in siffror i. Den börjar med 1, 2, 3 och så vidare uppifrån, nollan är längst ner. Jag håller den alltid i vänsterhand, så att jag kan mata in siffrorna i datorn med höger hand. Siffrorna är ju helt olika på datorn, börjar med 7, 8, 9 och så vidare. Egentligen så borde det ju vara som upplagt för sifferförvirring. Men av någon anledning så har jag lärt mig att tänka olika med vänster och höger hand utan att jag lagt märke till det innan. Jag vet inte om det beror på att jag är i princip dubbelhänt, även om jag skriver för hand med den högra. Någon mer som har reflekterat över detta mysterium?ANNONS
Av Åsa - 8 november 2008 13:20


Idag har vi kattdiarré här, flera av de små har drabbats och jag får tvätta dem i baken med jämna mellanrum. Det är inte populärt! Nu har jag kokat fisk och ris till dem så ska de få dietmat ett par dagar så får vi se. Det ska bara kallna nu så får de en försenad lunch. Det är ju lite vanskligt att fasta dem när de är så små, så något måste de få i sig. Husse ska köpa majsvälling och mildyoghurt till dem när han åker till affären. Bella har i princip slutat att dia dem, det blir en eller ett par kortare stunder per dag nu. Det är så hemskt när djur är sjuka och man inte kan prata med dem och få reda på vad det är liksom. Kanske har någon av de större katterna släpat in en näbbmus eller så som de smakat på, i så fall ska det vara över ganska snart. De stora är duktiga jägare allihop och delar gärna med sig av bytet.

     Hittade äntligen min klotång till hundarna som varit på vift i flyttröran, så nu är alla hundarna nyklippta. Duktigast av dem är Engla som ligger helt stilla och tycker att det är rätt mysigt om man kliar på magen lite emellanåt. Värst är Frost som varit van att få som han vill, nu inser han ju att det inte finns någon återvändo men han skriker som om jag höll på att flå honom levande. Stora stöddiga hanhundar - pftt! Varga gnäller som om jag klippte i pulpan och rycker till men i stort sett så går det bra.

     Såg förresten en annons på blocket idag om Siberian Huskyvalpar, stamtavla och allt, men som är ganska dåligt tecknade i alla fall. Det är ju egentligen bara Loke och Engla som fått tydlig teckning av våra valpar. Varifrån nu det kommer för varken Frost eller Varga är ju särskilt tecknade.

     Trist och grått även denna dag, men varmt och uppehåll. Flera tokblommor som blivit kvar i de gamla rabatterna blommar, en söt rosa näva bland annat. Den är en av mina favoriter så de ska nog få flytta med mig! Gullriset skjuter nya stänglar nerifrån som om det vore tidig försommar. Det är en märklig tid vi lever i.

ANNONS
Av Åsa - 7 november 2008 19:18


Veckorna verkar vara väldigt fredagstäta nu för tiden. Vi har just tittat på en lite udda och bra film, Eastern Promises, med bland annat Viggo Mortensen. Den handlar om ryska maffian i London, klart sevärd!

     Grått och duggregn mest hela dagen, dock är det ganska varmt här igen. Skönt att slippa is och frost. Jag föredrar när det blir en riktig vinter med snö och kyla.

     Den här segdragna förkylningen som vi haft i flera månader nu suger verkligen musten ur en. Vissa dagar vill jag bara sova, så har det varit i dag. Skulle vara skönt att få bli frisk och ha lite ork till flytten. Jag packar lite varje dag, så blir det inte så jobbigt utan flyter på rätt bra. Nu är snart alla tyger och garner nerlagda och märkta i lådor. Det får bli en tidig kväll här för nattugglan som omväxling ;)

Av Åsa - 6 november 2008 12:19


Är det någon som kommer i håg spionthrillern Mullvaden med Alec Guinness, originaltitel är Tinker, tailor, soldier, spy? De visade den på TV för i början av 1980 vill jag minnas. Vi satt och kollade hela serien i går, i detta nådens år 2008 så går ju det mesta att hitta på internet gud bevars. Det var lika bra den här gången, Alec Guinness är fullkomligt lysande som George Smiley! Jag gillar ju böckerna med, John le Carrés Mullvadstrilogi, välskrivna och oerhört spännande. En annan favorit av honom är Den lilla trumslagarflickan, den sträckläste jag och sov knappt innan jag var färdig!

     Nu gillar ju jag spiongenren, Frederick Forsyth har skrivit en massa läsvärt med och många av dem finns filmade Schalaken, Krigshundarna, Det fjärde protokollet. Tom Clancy är en annan klart lysande stjärna på spionthrillerhimlen, filmer som Jakten på röd oktober, Patrioter, Påtagligfara och Summan av skräck. Nu blir jag ju riktigt lässugen och har inte alls lust att fortsätta packa ;)

     Det är rätt makalöst vad man samlar på sig genom åren! Nu kommer ju jag från en hamstrande familj, så det finns väl nästan genetiskt hos mig. Utrensningen jag gör nu är verkligen både nödvändig och rätt befriande. Min snart ex-sambo är nog snäppet värre på att samla än jag är så gissa om vi har en herrans massa grejor att gå igenom?!! Saker jag tvekar om håller jag i handen och tänker: Vad är det värsta som kan hända om jag kastar den här? Då fungerar det ofta lägga det i skräphögen.

     Vi ska försöka tråckla ihop tider och få till en sista valpträff här i mitten av november. Det är svårt att hitta en tid som passar alla. Det skulle vara roligt att samla hela högen där de växte upp och ta en massa bilder. Jag pratade med Lokes matte igår, han väger 24 kilo nu! Engla får bara längre och längre ben, hon börjar bli lite girafflik.Av Åsa - 4 november 2008 14:52


I dag när vi var ute och rökte tillsammans så pratade vi och plötsligt börjar det pipa av bara den i vedboden och ut kommer tre små kalla och rädda rallyraketer (husse kallar dem så). Så fort vi närmade oss så åkte deras små svansar upp som om de vore antenner och de kom rusande så snabbt de kunde. De var så glada att vi hittat dem att de låg alldeles stilla i famnen och bara myste. Deras tokmamma har burit ut dem. Jag fattar inte vad det är med alla katter här som får sådana där idéer?! Hon hade bara fått ut de tre minsta, de två som är större låg i lådan på lekställningen och sov så gott. Jag har alltid haft hundar och katter och aldrig tidigare råkat ut för detta. Kattmamman bor i köket som det är en grind för så att hundarna inte kommer in där. Jag var ute ensam tidigare med hundarna och tyckte att jag hörde en liten katt pip men avfärdade det med att alla är ju inne. Stackarna, fått sitta där någon timma och frysa.

     Jag har börjat packa en del av mina tyger. Tradera är ju outsinlig guldgruva när det gäller tyg och man får dem ofta för en spottstyver med. Det kanske är så att ingen annan vill ha dem - haha! Många av de jag köper är sådana jag minns från min barndom, ärligt talat vet jag inte vad jag ska ha dem till men... det är sådana som ofta var så dyra att jag inte hade råd att köpa dem innan.  Måste visa ett axplock av mina fynd, se och njut ;)


Av Åsa - 3 november 2008 12:51


I dag har jag fått ett mail att jag får hyra huset! Det är det som ligger i mitten på fotot. Jag har just pratat med hyresvärden och jag får tillträde från sista veckan i november. Jag är så glad att jag skulle kunna hjula ;) Det har verkligen tärt att inte ha bostaden ordnad och att försöka hitta något som fungerar både för mig och djuren. Av allt jag tittat på så är ju denna lägenhet absolut bäst. Hurra!!!!Av Åsa - 2 november 2008 12:47


Stålande solsken, klarblå himmel, helt vindstilla och ett par minusgrader. Det enda som saknas nu är snön! Var ute med hundarna en lång stund på tomten så att de fick busa av sig. Engla har fortfarande ont i sitt ben, men stödjer på det ordentligt nu i alla fall. Hon är så rastlös att det kryper utanpå henne så hon fick springa av sig lite med mamma och pappa. Nu biter hon Varga i svansen och bakbenen igen så hon är helt klart på bättringsvägen!

     Det måste ha varit riktigt kallt i natt för huset var helt utkylt och det var bara 15,5 grader *brrrrrrrrrr* Nu har jag eldat några brasor i kaminen och det börjar bli behagligt igen. Husse har nog glömt att ställa golvvärmen efter sommaren. Det är så pilligt att ändra det där att jag inte vill ge mig på det. Tänk om det blir så här kallt i lägenheten (om jag nu får den)?!! Jag kommer att avlida utan kamin! Det finns väl inget goare än vedvärme när man är frusen.

     Jag har börjat att plocka och packa mina tyger, det är en herrans massa, så jag hoppas att symaskinen börjar fungera snabbt nu så att jag kan göra något av dem! Jag måste sy min nyårsklänning, jag hittade ett underbart grönt tyg i stretch översållat med stjärnor och stjärnor med svans. Det har blivit en liten gimmick att ha en knasklänning varje nyår. I fjol hade jag en fotsid, väldigt broderad medeltids- och rollspelsklänning. Jag fick frågan om jag handlade kläder på samma ställe som Tomas Dileva, hrmpf... haha!!

     Nu ska jag försöka hitta klotången, det är hög tid för kloklippning. Men Frost eller Engla som är husets filurer har troligen stulit den och gömt den riktigt väl!

Av Åsa - 1 november 2008 23:49


... hinner jag med att skriva den 1 november. Vi har tittat på NCIS och totalt glömt bort tiden! Det är - 2 grader kallt i kväll och tjock fuktig frost så att det nästan ser ut som ett tunnt täcke snö. Både hundarna och katterna tycker att det är spännande med denna förändring utomhus.

     Jag försökte att sy på min nyservade gamla Husqvarna i dag, men det har hänt något så backknappen har fastnat och den matar bara bakåt. Bara att köra in den till symaskinsdoktorn igen. Han har 3 månaders garanti på servicen tack och lov. Jag kanske blir tvungen att skaffa mig en nyare maskin. Men jag vill inte för de nya som är gjorda i plast står ju knappt stilla när man syr stora grejor på dem, hur bra de än är i övrigt.

    


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se