Alla inlägg under februari 2009

Av Åsa - 16 februari 2009 22:11


Stjärnhimlen är fantastisk i kväll, man känner sig så liten på något sätt. Samtidigt nära stjärnorna och evigheten på något vis. Det är så ändlöst stort. Det är kallt och jag gissar att det blir värre framåt småtimmarna. Undrar om det är ett riktigt köldhål jag flyttat till...

     Vi har haft några riktigt fina dagar sista tiden. Man känner att solen håller på att börja värma och det är så skönt och glädjande. Jag hoppas verkligen att det blir färre gråvädersdagar. Jag har frågat de flesta av grannarna om de har något emot att jag har mitt växthus här och det har de inte. Så nu återstår bara att kolla med hyresvärden också, jag hoppas att de är välvilligt inställda. Det kliar i fröfingarna :D

Av Åsa - 15 februari 2009 13:00


... för melodifestivalen här! Men den duger ju alltid att sticka till ;) Det blev en tidig natt i går, vi hade besök av min mor och hennes man.

     I natt har vi haft 17 grader kallt här. Det var - 13 grader i morse klockan 08.00 när Engla ville gå ut. Nu är det nästan dagsmeja och bara -2 grader. Nu får det ju gärna börja våras lite grann tycker jag. Nåväl första vårtecknet har ju visat sig, hassel och sälg blommar och jag nyser så jag tappar andan. Det började redan i mitten av januari, med hasseln. Jag är visst extra känslig i år, det skiftar ju rätt rejält fråm år till år, tack och lov.

     Jag är så stolt över min lilla hund! Nu har vi stött upp rådjuren flera mornar i skogen där vi brukar gå. Första dagen hoppade hon efter lite halvhjärtat men vändeoch kom direkt när jag tog fram majorsrösten. Efter det har hon bara stannat och tittat efter dem. Det är mellan 3-5 som har sin lega nära stigen vi går på. Hon är ju faktiskt bara 9 månader lilla Englan!



    

Av Åsa - 13 februari 2009 20:23


Finns inte mycket att berätta om denna dag. Huvudvärken har varit mycket uthärdligare i alla fall! Hoppas att det håller på att ge sig.

     Engla ligger och gnager på ett nytt märgben, hon tycker att jag varit lite trist sista dagarna. Det tycker jag med! Klippte klorna på henne i dag och klippte ner rätt så ordentligt, så när vi var ute efteråt så blödde det från två tassar. Det slutade i alla fall när vi kom hem och jag torkat bort blodet och kollat att det inte var någon annan skada. Klorna har fått bli lite längre nu i vinter men jag klipper in dem då och då så att pulpan inte kommer ut allt för långt.

     Hoppas att ni alla får en skön fredagkväll, trots datumet ;)

    

Av Åsa - 12 februari 2009 17:30


I dag mår jag riktigt pyton, så jag orkar inte kolla runt bland alla bloggarna. Ni får njuta av min nu helt utslagna gula klivia.



Av Åsa - 11 februari 2009 21:04


Jag har försökt med kaffe, bamyl, alvedon och att vila men skallen bangar på för det. I dag har jag nog haft rätt hög feber med för jag har svettats och frusit om varannat. Varför kan det inte ge sig?

     Har försökt att göra lite nytta och har haft turen att kunna ha tvättstugan hela dagen. Fasen vad tvätt det blir av lakan och gardiner. Det är helt sjukt att tvätta här: Tvättmaskinerna tar två timmar vare sig det är 40 grader fintvätt eller 95 grader vit tvätt, tumlaren måste gå i två timmar om det ska bli torrt i den. Den slår av sig varje timme så man måste dit och tömma luddfiltret och starta om. Torkrummet är uselt och det är inte mycket som hinner bli torrt där. Nu har jag våt tvätt i hela lägenheten, men det är ju åtminstone rent.

     Hanna, den lilla datorterroristen har upptäckt att det är varmt och gott uppe på skärmen! Vad besviken hon kommer att bli när jag köper en plattskärm - hihi!



Av Åsa - 10 februari 2009 19:45


En grå och trist dag, som dessutom varit ganska kylslagen. Det har dalat ner lite flingor nu och då, men det är marginellt. Vete sjutton vad det är jag fått, men jag fryser och har ont i huvudet hela tiden.

     Lyckades få med alla katterna på en och samma bild här om dagen. De är så söta och rara mina flickor! Nu ska jag kravla ner under filten i soffan igen. Ha det gott alla!

Av Åsa - 9 februari 2009 19:26


Idag har Varga och Frost varit här. Husse hjälpte mig att hämta de grejor som Telia skickat så jag får alla tv-kanalerna. Sedan var han vänlig och installerade allt med, så nu har jag suttit framför Animal Planet en lång stund! Så lyxigt!

     Det har varit mycket hundbus idag för Engla både med föräldrarna och med Jason. Jason och vi ska ta en sista kvällsprommis runt 21.00, så har jag bara sista kissrundan kvar när jag kan slita mig från tv:n.

     Jag har haft ont i huvudet nu i flera dagar, undrar just om jag ska bli liggande. Det går ju en massa olika snuvor som vandrar runt verkar det som.

Av Åsa - 8 februari 2009 20:26


Tack snälla Frippe!!

The Lemonade Award is given by a previos winner to 5 bloggers who have shown great attitudes and/or gratitude this week. It´s a great way to show these people that you appriciate them. All tou have to do is:

1. Put the logo on your blog or post.

2. Nominate at least 5 blogs and be sure to link your nominees within your post.

3.Let them know that they have received this award by commenting on their blog.

4. Share the Love and link to this post and the person from whom you received your award.

Jag ger den vidare till alla mina bloggvänner som jag besöker och de som besöker mig, varsågoda och ta för er!

Skapa flashcards