Direktlänk till inlägg 21 april 2010

Första natten

Av Åsa - 21 april 2010 09:48


...med nya katten Melvin har gått bra. Visst har jag vaknat av mjauanden och fräs, men i stort sett så har det varit lugnt och fridfullt. Melvin har hittat ett tryggt ställe uppe på en garderob och där är han mestadels. Jag lyfte ner honom i morse så han fick gå på toan och äta lite i lugn och ro. Han verkar vara lika bra i huvudet som övriga katter här, det blir inga regelrätta slagsmål utan alla säger sitt och går sedan undan. Känns skönt för nu är det bara att se tiden an. Hundarna är mycket nyfikna förstås och kommer rusande på hundars sätt och vill leka och busa. Det funkar givetvis inte så bra ännu!

     Trist väder ute, jämngrått och kallt och enligt väderspåmännen är snö att vänta. Fattas väl bara det... jag vill ha vår, sol och värme. Hur som helst så lär det ju vara rätt snabbt övergående åtminstone.

     Fick mina rosor som jag beställt från www.odla.nu och det var lite trist. Tydligen har de förvarats så varmt att långa skott skjutit som börjat ruttna bort. Nu står de i en hink vatten och återhämtar sig, men jag vågar ju inte sätta ut dem när de är så pass vakna, eventuell frost gör ju stor skada i så fall. Det är två Henry Martin som ska upp i en rosbåge på framsidan av huset. Förhoppningsvis så kommer den att kunna täcka bågen trots att det inte är en riktig klängros. Plus en Isphahan för väldoften och en helenae hybrid till spaljen vid uteplatsen. Det är både lite synd och lite skönt att tomten här är så pass liten.

 
ANNONS
 
Marianne

Marianne

21 april 2010 23:32

Vi hade snö i går och det var ingen trevlig överraskning. Nu vill jag bara ha vackert väder så att man kan tina upp efter den långa och kalla vintern. Rosenbågar är vackert. Jag hoppas dina rosor ska ta sig ordentligt.
Grattis till nya katten.
ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 20 juni 2010 15:25

  ... mitt växthus! Jag har sått en del i år förstås men milde moses vad sakta det växer och vad små och ämliga plantorna är! Mycket av det jag ställt ut har blåst sönder och ser ganska anskrämligt ut. Annat gulnar och ser inte alls ut att må bra. ...

Av Åsa - 14 juni 2010 21:37

  ...är en av de aktiviteter vi brukar roa hundarna med. Vi strör ut i hundgården och så får de nosa runt och leta. Idag blev vi lite förvånade när det dök upp en sakletarkatt också! Melvin, vår ragdoll, deltog med stort intresse och käkade hundgod...

Av Åsa - 11 juni 2010 15:56

  Nu har det regnat i tre hela dagar här, 10-12 grader och grått och grått och grått. Så trist att man bara vill dra täcket över huvudet och sova till vädret blir bättre. Hundar och katter ligger i drivor och sover överallt, klokt av dem.      I ...

Av Åsa - 4 juni 2010 21:58

  Inte för att klaga men vi har haft flera riktigt varma sommardagar nu. Hundar, katter och vi med vilar gärna i skuggan. Det är så varmt ännu att linne och shorts är de enda kläder som behövs!      Här om dagen hade vi närkontakt med vår granne ...

Av Åsa - 30 maj 2010 23:16

  ... att Sockan ska få stanna här som fastboende! Vi tycker ju så mycket om honom att det känns riktigt bra. Han är ute nu så jag har inte kunnat delge den glada nyheten. Men jag tror att han blir lika nöjd som vi är.      Det har varit en stora...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se