Direktlänk till inlägg 26 april 2010

Ett dilemma

Av Åsa - 26 april 2010 20:59


... är det med innekatter som plötsligt inte vill något annat än att just gå ut. Tog en promenad med Toots idag och det gick rätt bra när han fick strosa runt som han ville och jag bara gick efter. När jag sedan tyckte att vi skulle gå in så gömde han sig under huset. Det är rörande att se hur han älskar att vara ute, att tugga i sig färskt gräs (krukväxterna får vara ifred nu). Att hoppa efter fjärilar och andra flygfän, hur han njuter i solen och av att känna vinden í pälsen. Melvin går också inne och muttrar och tycker att han borde få gå ut. Det är jättesvårt, för å ena sidan önskar jag dem inget annat än ett riktigt värdigt kattliv. Å andra sidan vet de ingenting om de faror och hot som finns ute. Elaka djur eller människor, bilar och annat. Vi bor i och för sig nästan bilfritt här i slutet av vägen, det är skog runt på tre sidor. Man skulle ju inte förlåta sig själv om det hände dem något... Vi fundrar på att kattsäkra en del av hundgården, men det är ju inte samma sak som att kunna röra sig fritt. Jag lyssnar gärna på eventuella förslag och synpunkter...

 
ANNONS
 
Anna med flock

Anna med flock

26 april 2010 22:01

Det är verkligen svårt, jag har min ena katt ute trots eventuella faror (andra djur/galet folk/trafik etc) för jag har inte hjärta att låta honom vara inne när han älskar att vara ute. Kanske har vi haft tur men hittils har det gått bra förutom ett slagsmål med en annan katt (den var okastrerad och gav sig på vår kastrerade hane). Vår honkatt däremot är bara ute om jag själv sitter ute, annars är hon för feg och verkar trivas som innekatt. För mig väger kattens livskvalite tyngst och om det innebär att den vill vara ute för att må bra så får den det trots risken för skador och annat.

ps... bilden i inlägget nedan är verkligen ljuvig, det ser så härligt avslappnande ut så man önskar man fick vara med och ligga där :)

http://timsevimse.blogg.se

 
Marianne

Marianne

27 april 2010 12:38

Vi bor ju bilfritt mitt i skogen, så våra katter har varit ute sedan de var små. Men de har ju råkat ut för slagsmål någon enstaka gång. Jag förstår att du vill låta dina katter vara ute, det är ju skönt för dem att leva ett uteliv också. En bra inhägnad kattgård låter som ett bra alternativ för katter som är ovana vid utelivet.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 20 juni 2010 15:25

  ... mitt växthus! Jag har sått en del i år förstås men milde moses vad sakta det växer och vad små och ämliga plantorna är! Mycket av det jag ställt ut har blåst sönder och ser ganska anskrämligt ut. Annat gulnar och ser inte alls ut att må bra. ...

Av Åsa - 14 juni 2010 21:37

  ...är en av de aktiviteter vi brukar roa hundarna med. Vi strör ut i hundgården och så får de nosa runt och leta. Idag blev vi lite förvånade när det dök upp en sakletarkatt också! Melvin, vår ragdoll, deltog med stort intresse och käkade hundgod...

Av Åsa - 11 juni 2010 15:56

  Nu har det regnat i tre hela dagar här, 10-12 grader och grått och grått och grått. Så trist att man bara vill dra täcket över huvudet och sova till vädret blir bättre. Hundar och katter ligger i drivor och sover överallt, klokt av dem.      I ...

Av Åsa - 4 juni 2010 21:58

  Inte för att klaga men vi har haft flera riktigt varma sommardagar nu. Hundar, katter och vi med vilar gärna i skuggan. Det är så varmt ännu att linne och shorts är de enda kläder som behövs!      Här om dagen hade vi närkontakt med vår granne ...

Av Åsa - 30 maj 2010 23:16

  ... att Sockan ska få stanna här som fastboende! Vi tycker ju så mycket om honom att det känns riktigt bra. Han är ute nu så jag har inte kunnat delge den glada nyheten. Men jag tror att han blir lika nöjd som vi är.      Det har varit en stora...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se