Alla inlägg under april 2010

Av Åsa - 8 april 2010 11:41


... ganska varmt ute, även om det är mulet. Jag är riktigt vårtrött i år och känner att jag behöver en massa sol för att få energi. Det är en lisa för själen att praktisera i handelsträdgården med alla dofter, färger och liv. Kroppen däremot är ett annat kapitel. Ont, ömt, stelt och värkande. Milde moses vad man blir i dålig kondition av att gå och skrota hemma i sin egen takt. Tack och lov har jag tillräckligt med tävlingsnerv för att bli lite triggad av träningsvärken och det är skitkul att märka att kläderna sitter lite lösare än innan.

     Inget nytt om siamestjejerna, det sista jag hörde var att det var någon släkting som kanske skulle kunna ta dem. Vi får väl se, känns inte som att det är lönt att göra sig några större förhoppningar tyvärr. Tråkigt, men det går väl flera tåg.

     Isa och Toots verkar ha riktiga vårkänslor, de tassar runt och pratar och pockar på uppmärksamhet. De drabbas av riktiga springfnattar och busryck och visar mer och mer intresse för vad som händer utanför. Min förhoppning är ju att de ska kunna gå ut så småningom. De ser ju hur Sockan och Dexter använder kattluckan men har inte testat själva ännu.

ANNONS
Av Åsa - 5 april 2010 17:33


Igår bänkade vi oss framför tv:n med en hög filmer, påskmust och lite mumsigt tilltugg. Vi kollade sent omsider den kritikerrosade Avatar, som säkert bör upplevas på biograf för att komma helt till sin rätt, men... nja, jag är inte imponerad. På någotvis så känns kvoten fylld av sagor på just det temat.

     Vi träffade tjejen och killen som äger siameserna, de var här för att se hur vi har det. För att kunna bedömma om det är ett lämpligt hem för tjejerna. Vi hade en riktigt trevlig stund över lite fika och det mesta föll väl i god jord kändes det som. Nu ska de bara fundera lite och kommer att höra av sig inom kort.

     Idag har jag kännt mig förkyld och tillbringat mesta tiden nerbäddad. Småfrusen och med huvudvärk. Stod ute ett par timmar på handelsträdgården och det haglade centimeterstora hagel. Mycket att göra nu när allt som övervintrats ska plockas fram och det samtidigt kommer stora leveranser hela tiden. Jag fick en jättefin påskgrupp och Toots blev jätteglad och betade genast av alla krokusbladen!

ANNONS
Av Åsa - 3 april 2010 20:58


... ta ut något i förskott men jag berättar i alla fall. I morgon ska vi få besök av en tjej som har två siameser som måste placeras om på grund av allergi. Det verkar som om det finns kemi mellan oss telefonledes i alla fall och hon vill komma ut och kolla hur vi har det. Så nu är det bara att hålla tummarna...

     Nu börjar det smälla här och Flinga är lite uppröd. Tack och lov så bryr sig ju ingen annan av hundarna så jag hoppas att hon lugnar ner sig. Toots verkar orolig och joggar runt och stirrar omkring sig. Det är så jobbigt att djuren ska behöva fara illa av något så onödigt som påsksmällare.

    Ena grannen, en äldre tant, har ju flyttat härifrån, hals över huvud, utan uppsägning, bara dragit och lämnat en massa skit efter sig. Taskigt mot grabbarna vi hyr av tycker jag. Nyss när jag var ute med hundarna så smög det omkring två stycken och kikade in genom fönstren på grannlägenheten. Verkar vara en lite udda tidpunkt att kolla lägenhet på liksom... Usch, jag är ju mörkrädd gud bevars, haha!

Av Åsa - 2 april 2010 21:16


... fästing är bortplockad *yeaaaak*. Det var Sockan som kom in med den på halsen. Då är det väl bara en tidsfråga innan de dyker upp på övriga katter och hundar. Nu ligger han och myser med hundtjejerna i sängen och verkar inte särskilt tagen av incidenten.Han ser väl inte helt nöjd ut med uppmärksamheten...Hoppas att det inte blir alltför mycket smällare nu till helgen. Inte för att någon av djuren verkar direkt berörd av skott, men i alla fall, det är rätt skönt om det blir lugnt.

     Idag har jag haft duktigt med träningsvärk vill jag lova!  Men det är klart att även om varje kruka jag flyttar inte väger så mycket så blir det ju en del när man lägger i hop alla. Ryggen protesterar högljutt. Tur att vi bara ska ta det lugnt i helgen!
  

Av Åsa - 1 april 2010 20:30


... till er alla från en riktigt ledbruten praktikant. Idag har jag burit ut och placerat alla rhododendron och azaleor som jag prismärkte i går. Du milde en sådan otränad gammal tant jag blivit!

    Idag har husse duschat alla hundarna och det råder tillfälligt hundgårdsförbud tills något av lervällingen torkat upp. Vi får lov att grusa ordentligt där som det verkar. Synd att hundtassar ska ha en sådan menlig inverkan på gräs. Men de är rätt nöjda med att få promenera flera gånger per dag, så det går ingen nöd på dem. Man blir lite bortskämd med hundgård.

     Nu ska jag bänka mig i tv-soffan!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se