Direktlänk till inlägg 25 maj 2010

Hunduslingar

Av Åsa - 25 maj 2010 13:35


I går var det ett gäng väldigt billiga huskys här. Jag höll på att göra i ordning utekrukorna då de börjar stjäla och förstöra mina penséer. Snor hela plantorna och ruskar dem så att allt går av jämnsmed krukkanten och sen så mördar de krukorna! Så det bli gruppsittning och utskällning efter noter, alla skäms så mycket och djupt kännt. När jag vänder ryggen till är Frost där och snor en till... man kan ju inte annat än skratta!! Ibland känns schäfrar så mycket bättre, lydigare och lyhördare, jag har ju alltid haft sådana innan. Men sedan så minns jag varför jag älskar de här egensinniga, uppfinningsrika, intelligenta hundarna och så är allt förlåtet.

     Sju plusgrader har vi i dag. Sju plusgrader, småregn och kalla ilande vindar. I går var det över 20 grader varmt, solsken och hur skönt som helst. Jag lider med mina små vildtomat- och kattmyntaplantor som jag skolat om och ställt ut. De får sova inne till natten i alla fall. Jag har bara sått lite i år eftersom vi har en så liten tomt och hundar som äter upp växtligheten. Sammanlagt så är det ändå alldeles för mycket och gud vet var jag ska göra av allt! Jag fick till riktigt bra drivbänkar av valphagen och kanalplast och det är ju så svårt att hålla fröfingararna i styr. Bara tre krukor av det och två av det och fyra av den sorten och när jag skolar ut det så är det ändå  20-30 talsplantor av varje sort. Det går ju inte att kassera något heller förstås utan allt skolas ordentligt om...

     Vi har ett litet kattkrig här, Isa har lagt beslag på köket, där kattmaten står och Melvin får inte komma dit och äta. Jag konstaterade detta i dag och möjligen så kan det förklara Melvins dalande humör sista tiden, stackarn om han fått gå omkring och vara hungrig. Han har anfallit både hundar och katter och varit riktigt vresig. Nu har jag ställt ut mat i badrummet så att han kan äta där. Dessutom är han skitsur för att han inte får komma och gå genom kattluckan som Sockan och Dexter får. Jag vågar inte släppa ut Melvin och Toots på egen hand, de är ju så annorlunda i färger, päls och båda är blåögda att jag är rädd att någon skulle stjäla dem. Toots har anpassat sig bra till hundgården, men Melvin är sur. Han står och stirrar ut genom stängslet och vet mycket väl att gräset minsann är grönare på andra sidan. Han är extra arg på Sockan, som är den vänligaste och mest diplomatiska katt jag haft. Nåväl jag hoppas att mat på flera ställen kan gjuta olja på vågorna och att lugnet lägrar sig igen.

 
ANNONS
 
Karin

Karin

25 maj 2010 20:07

Nu är jag här !!!!!!

http://bippeliboppen.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

26 maj 2010 23:51

Ibland så är hundarna ganska billiga, men bara för en kort stund. De är ju oftast roliga samtidigt de hittar på bus. Jag är också trädgårdstokig och älskar att pyssla med plantor. men ryggen har satt stopp för de flesta trädgårdsövningar, så i år får det bli färdiga plantor och krukor. Rabatterna får överleva på konstgjord andning.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 20 juni 2010 15:25

  ... mitt växthus! Jag har sått en del i år förstås men milde moses vad sakta det växer och vad små och ämliga plantorna är! Mycket av det jag ställt ut har blåst sönder och ser ganska anskrämligt ut. Annat gulnar och ser inte alls ut att må bra. ...

Av Åsa - 14 juni 2010 21:37

  ...är en av de aktiviteter vi brukar roa hundarna med. Vi strör ut i hundgården och så får de nosa runt och leta. Idag blev vi lite förvånade när det dök upp en sakletarkatt också! Melvin, vår ragdoll, deltog med stort intresse och käkade hundgod...

Av Åsa - 11 juni 2010 15:56

  Nu har det regnat i tre hela dagar här, 10-12 grader och grått och grått och grått. Så trist att man bara vill dra täcket över huvudet och sova till vädret blir bättre. Hundar och katter ligger i drivor och sover överallt, klokt av dem.      I ...

Av Åsa - 4 juni 2010 21:58

  Inte för att klaga men vi har haft flera riktigt varma sommardagar nu. Hundar, katter och vi med vilar gärna i skuggan. Det är så varmt ännu att linne och shorts är de enda kläder som behövs!      Här om dagen hade vi närkontakt med vår granne ...

Av Åsa - 30 maj 2010 23:16

  ... att Sockan ska få stanna här som fastboende! Vi tycker ju så mycket om honom att det känns riktigt bra. Han är ute nu så jag har inte kunnat delge den glada nyheten. Men jag tror att han blir lika nöjd som vi är.      Det har varit en stora...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se