Senaste inläggen

Av Åsa - 10 mars 2009 13:48


 ... pågår!!

ANNONS
Av Åsa - 9 mars 2009 21:36


Usch, jag är verkligen i urusel bloggform. Inspirationen är väldigt liten och jag känner att jag skriver en massa trivialiteter som inte kan vara särskilt intressant att läsa. Funderar på om jag kanske ska ta ett uppehåll, men jag har inte bestämt mig riktigt ännu...

     Milde Moses så mycket stoppning det finns i en liten soffkudde förresten!! Engla roade sig med att tömma en av dem medan jag fikade med ett par kompisar idag. Det var vitt ludd över hela soffan och golvet nedanför. När jag plockade i hop det så gick det åt en hel plastkasse och motsvarade inte alls storleken på kuddvaret.

     I dag kändes det att våren är på gång. Dagsmeja och en begynnande doft av levande våt jord liksom. Solen var framme och helt plötsligt så finns det energi överallt igen! Måtte det vara så här ett tag framöver nu.

ANNONS
Av Åsa - 6 mars 2009 20:19


Dessutom har det blåst isande kallt hela dagen. Engla fick en motionsrunda med Jason idag, som var välbehövlig! Hon var så lycklig att hon pep och drog som en besatt hela vägen till skogen, där de äntligen kunde vara lösa. Full fart och nu har hon sovit ganska snällt hela eftermiddagen.

     Började kika lite på fröer ute på nätet, jag hinner ju inte så särskilt tidigt eftersom växthuset kommer hit när tjälen gått ur marken. Finns inte en chans att fördra något i några fönster här, de är fulla av kattmarodörer! Tidigare år har jag odlat i en kaninbur för att få ha sådderna i fred...

     Lizzy verkar ha bestämt sig för att hon är dräktig efter närkontakterna med Dexter. Hon är elak mot alla andra katter nu och ligger bara och jäser i soffan. Återstår att se om hon är skendräktig, det har hon varit innan ;)

Av Åsa - 4 mars 2009 19:37


... är Dexter att hantera! I dag har vi kammat och klippt lite tovor och han ligger och sträcker på sig och njuter av denna kvalitetstid. Han har till och med klivit upp i famnen på mig för att uppmärksamma mig på att han vill pyssla mera. Tack Malin för allt jobb du lagt ner på denna fantastiska katt!

     Jag har letat fram lite bilder, morfar Max, mamma Maxi (tillsammans med dottern/Dexters halvsyster Bella och stensovandes på rygg) och på Dixie och Dexter innan han flyttade till Malin. Tre härliga generationer svarta smokekatter :D Hoppas nu att Dexter blir pappa till ytterligare en generation små smokisar tillsammans med Lizzy om ett par månader.

Av Åsa - 3 mars 2009 17:40


Idag fick jag svar av min hyresvärd, att jag får ha växthuset på tomten. Jag är så glad! Måtte bara snön och tjälen försvinna snabbt nu så att det går att få loss markplintarna och flytta det. Ska bli så roligt att botanisera lite bland fröfirmorna och bestämma vad det ska bli i år. Har nog en del fröer kvar sedan innan med lite nytt måste jag ju ha ;) Blir kanske lite sent sått men jag är glad att jag överhuvudtaget kan använda växthuset i år.

     Det regnar i dag, stora, kalla, tunga droppar. Jag skulle ge vad som helst för lite sol, det här grådaskiga gör mig deprimerad. Har sovit middag i flera timmar idag, det är väl förkylningen som gör mig så trött.

     Katterna har vårkänslor och vill ut, Erika och Hanna far som två torra skinn precis överallt! Det ramlar blommor och prydnadssaker och de river ut böcker i bokhyllorna. Ska bli så skönt när det blir så varmt att jag kan öppna dörren så att de kan komma och gå som de vill. Det märks banne mig att de har en vildkatt till far ;)

Av Åsa - 1 mars 2009 09:17


Nu verkar det som om det här viruset/bacillerna jag gått och dragit på bestämt sig för att bryta ut. Så skönt så kan det kanske äntligen gå över! Jag nyser och trumpetar i pur glädje.

     Någon mer än jag som går omkring och är trött jämt? Jag skulle kunna sova dygnet runt tror jag. Jag menar, jag gör ju som man ska, tar flera stärkande promenader med Engla varje dag. Jag får massor av frisk luft och det är väl al eller sälg som håller på att blomma så jag nyser hela tiden med.

     Vädret är grått, det är någon minusgrad och  isgata att tassa fram på. Lizzy har nästan slutat löpa. Men hon får sina ryck och går fram till stackars Dexter och gapar och skriker och förföljer honom. Verkar som om han tycker att han gjort sitt ;)

Av Åsa - 27 februari 2009 15:11


... verkar stortrivas med att flytta hit! Han gosar massor med hundarna och med katterna med förstås. Han och Lizzy sitter ofta på kattställningen och spanar ut genom vardagsrumsfönstren. Jag tror att de blir glada när det går att ha dörren öppen så att de kan få gå och komma som de vill! Mest rörande är när han hoppar upp i soffan och vill bli klappad. Det är så fantastiskt med tanke på hur vilda de blev när mamma Maxi tog ut alla ungarna i skogen i en månad. Tack vare Malin så är Dexter en tamkatt igen! Kom att tänka på att Dexter är tredje svartsmokegenerationen jag har fött upp, ska visa bild på morfar Max och mamma Maxi sen.

     Fick rapport i dag om att Sockan slutat att tjura och ätit av den dyra kattmaten som Malin frestade med ;) Sedan sover han visst med henne i sängen nu när han är ensam. Så skönt att han börjar acklimatisera sig han med. Man blir ju alltid så orolig!

     Idag har det varit ömsom sol och ömsom svarta moln. Dagsmeja som gör att det faktiskt känns riktigt vårlikt. Det har smält undan en massa is, jag hoppas att vattnet rinner undan så att det inte blir isgata igen.

Av Åsa - 26 februari 2009 20:02


... när cybervärlden inte fungerar som den ska. Har inte kunnat komma in på den här sidan på hela dagen. Har läst Aftonbladet mycket noga i dag i alla fall ;) Snacka om lättnad när Sigges matte talade om att det funkar igen!

     Här tinar all snö bort, det har regnat och för all del snöat någon centimeter också, så det är en halvdecimetertjockt lager med blöt snömodd över allt. Nu på kvällen fryser det visst på lite så att det blir riktigt halt också. Fick faktiskt ta fram gummistövlarna, då mina vinterskor blev dyngsura tidigare i dag.

     Annars händer det inte så mycket här i dag. Jag har haft huvudvärk igen och sovit en god stund på eftermiddagen och nu känns det bättre. Engla låg i knävecken på mig, det är så varmt och gosigt med henne i sängen ibland :D.

     Dexter verkar ha funnit sig tillrätta här ordentligt nu i alla fall. Tyvärr fick jag reda på att Sockan vägrar äta nu när han förstått att Dexter verkligen är borta. Hoppas att han kommer på att han är hungrig tillslut. Annars får vi försöka att lösa det på något sätt.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se