Senaste inläggen

Av Åsa - 25 februari 2009 18:22


Var just ute med hunden och det kom jättelika, tunga regndroppar som gjorde oss dyngsura på ett nafs. Snön smälter och det är såphalt och vattensamlingar överallt. Engla gillar att vada i pölarna och att tugga på isen som flyter runt. Grått och trist och det blir väl varmt nog att tina bort all snö nu. Så blir det skitigt och lerigt igen... Visst längtar man till våren men hellre snö ett tag till tycker jag.

     Jag har fått tillbaka vildkatten Dexter. Han har bott hos Malin tillsammans med Sockan (Evert) och blivit så tam och fin, så det är en ren glädje att ha honom här! Han är så vacker så att det är helt fantastiskt, lånar en bild av Malin för jag har inte hunnit fota honom ännu. Lizzy är i slutet av sitt löp så vi får se om det blir några barn gjorda ;)

ANNONS
Av Åsa - 23 februari 2009 21:46


... har vi haft det i dag. Först hade vi ett par kompisar här på förmiddagen, trevligt fika sällskap och umgänge. Hanna den lilla lymmeln hoppade rakt upp på bordet och snöt en kaka ur burken - haha! Vi satt bara och gapade medan hon helt oberörd mumsade i sig den och förflyttades ner på golvet igen. Snacka om odräglig ;)

Sedan har vi varit ute och åkt en massa mil med bilen. Vi kom faktiskt hem alldeles nyss. Engla är glad att få ha tillbringat en massa tid tillsammans med mamsen och papsen. Det märks att hon saknar hundsällskap emellanåt. Här kommer lite fler busbilder på Englan och Loke ;)ANNONS
Av Åsa - 22 februari 2009 09:51

Jag har blivit utmanad av http://ejmis.blogg.se/
 

Utmaningen går ut på att skriva ner fem ogoda maträtter, och sedan skicka dem vidare till fem andra bloggare för att se om de vill/vågar äta detta. Vidare ska man tala om ifall man vågar/vill äta något från utmanarens lista.


Här är Ejmis nej-tack-lista:
1. Grisfötter- har aldrig smakat men det är bara så motbjudande.
2. Pressylta- inte heller något jag smakat men även det ser så motbjudande ut.
3. Pepparrotskött- jag tycker jättemycket om pepparrot men INTE tillsammans med kokt kött.
4. Dillkött- dill ska vara till fisk, inte till kött.
5. Räkchips- det smakar ju för sjutton ingenting..förstår inte när folk tycker det är "såååå gott".


Här är mina kommentarer till Ejmis lista

1. Grisfötter- jag skulle aldrig äta något som ser så äckligt ut!
2. Pressylta- Yeaaaaaaaaak!! En massa onämnbara delar från gris...

3. Pepparrotskött- äter jag gärna!
4. Dillkött- äter jag också gärna, mums!
5. Räkchips- har jag inte en susning om vad det är för något?!!


Min lista ser ut så här:

1 Sushi - överreklamerad moderätt. Hur gott är sjögräs på en skala?!!!

2 Ostron - blotta tanken på konsistensen ger mig kväljningar

3 Sniglar - som att äta ett sönderkokt resårband. Finns många trevligare sätt att få i sig vitlök på!

4 Fläskkarré - när jag benat ut de ytterst få köttbitar som är ätliga är alla andra inne på efterrätten...

5 Surströmming - så norrbottning jag är, över min döda kropp! 


Jag delar utmaningen vidare till alla som vill göra den!


I går fick vi över en decimeter nysnö, ett riktigt yrväder var det vid kvällspromenaden med hundarna. I dag tinar det och ligger en underkyld isyta över alltihop, lite intressant att plumsa runt i. Nu regnar det så det lär väl försvinna fort.

Av Åsa - 21 februari 2009 18:26


... har varit här i dag! Det behövdes verkligen för båda var ganska rastlösa och hade lite tråkigt. Detta rådde de dock bot på först inomhus och sedan ute:Av Åsa - 20 februari 2009 14:52


I går kom det 5 cm snö till! Så trevligt och det är alldeles lagom skönt väder i dag, det kommer några få flingor nu och då. Vi har tagit två sköna promenader i dag, det enda som fattas är väl lite sol!


NU är det något mysko här?!! Jag har fått en utmaning av Anna på Gotland och mitt svar på den försvinner när jag skickar inlägget?!! Jag gör ett försök till, hoppas att det fungerar nu då!

Av Åsa - 18 februari 2009 21:35


Jag har fyndat mig ett gammalt Volvolik igen! En 745 som sett bättre dagar men som var väldigt överkomlig i pris. Nu ska den fixas i ordning, svetsas rost och rost och rost förstås och sedan har jag kanske en liten shoppingvagn till nästa månad. Plats för hunden och med dragkrok, vad mer kan man begära ;) Det ska bli mycket trevligt!

     Vi har fortfarande vinter, mellan 5-10 minusgrader och snön ligger kvar! Himla skönt att den inte regnat bort direkt igen. Det märks att dagarna blir längre och längre, jag har fått flytta fram alla timers en dryg timme. Detta ljus är verkligen en välsignelse.

     Jag är urtrött ikväll av någon anledning så det ska bli tidig sänggång! Hoppas att allt är väl med er alla!

    

Av Åsa - 16 februari 2009 22:11


Stjärnhimlen är fantastisk i kväll, man känner sig så liten på något sätt. Samtidigt nära stjärnorna och evigheten på något vis. Det är så ändlöst stort. Det är kallt och jag gissar att det blir värre framåt småtimmarna. Undrar om det är ett riktigt köldhål jag flyttat till...

     Vi har haft några riktigt fina dagar sista tiden. Man känner att solen håller på att börja värma och det är så skönt och glädjande. Jag hoppas verkligen att det blir färre gråvädersdagar. Jag har frågat de flesta av grannarna om de har något emot att jag har mitt växthus här och det har de inte. Så nu återstår bara att kolla med hyresvärden också, jag hoppas att de är välvilligt inställda. Det kliar i fröfingarna :D

Av Åsa - 15 februari 2009 13:00


... för melodifestivalen här! Men den duger ju alltid att sticka till ;) Det blev en tidig natt i går, vi hade besök av min mor och hennes man.

     I natt har vi haft 17 grader kallt här. Det var - 13 grader i morse klockan 08.00 när Engla ville gå ut. Nu är det nästan dagsmeja och bara -2 grader. Nu får det ju gärna börja våras lite grann tycker jag. Nåväl första vårtecknet har ju visat sig, hassel och sälg blommar och jag nyser så jag tappar andan. Det började redan i mitten av januari, med hasseln. Jag är visst extra känslig i år, det skiftar ju rätt rejält fråm år till år, tack och lov.

     Jag är så stolt över min lilla hund! Nu har vi stött upp rådjuren flera mornar i skogen där vi brukar gå. Första dagen hoppade hon efter lite halvhjärtat men vändeoch kom direkt när jag tog fram majorsrösten. Efter det har hon bara stannat och tittat efter dem. Det är mellan 3-5 som har sin lega nära stigen vi går på. Hon är ju faktiskt bara 9 månader lilla Englan!    

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se