Senaste inläggen

Av Åsa - 29 april 2010 15:23
Aprilvädret härjar som bäst, ömsom regn och ömsom sol. Men det är varmt i alla fall, hela 18 grader!! Rena sommarvärmen. Har suttit ute och fikat med hundarna och Toots. Kattsäkrade hundgården lite provisoriskt så att Toots kunde vara med. Han njuter verkligen av att vara ute. Än så länge har han inte kommit på att man kan klättra över...

     Melvin fångade ett flygfä här inne och han och Toots delade på nöjet att mörda kräket, det hade jätteroligt en lång stund... Melvin visar också att han vill ut emellanåt, men idag så låg han och stensov i sängen så jag nändes inte väcka honom. Han kan få komma ut i morgon, då ska vi grilla så det är flera som kan hjälpa till att vakta katterna.

     Hundar och katter har en förunderlig förmåga att ta tillvara på tiden på ett njutbart sätt. Så här har det sett ut här under regnskurarna:


 

Toots och Sockan myser i hop. Sockan är alldeles otrolig med att bli kompis med alla, gosemissen


Engla och Flinga tar sig en tupplur


     ANNONS
Av Åsa - 26 april 2010 20:59


... är det med innekatter som plötsligt inte vill något annat än att just gå ut. Tog en promenad med Toots idag och det gick rätt bra när han fick strosa runt som han ville och jag bara gick efter. När jag sedan tyckte att vi skulle gå in så gömde han sig under huset. Det är rörande att se hur han älskar att vara ute, att tugga i sig färskt gräs (krukväxterna får vara ifred nu). Att hoppa efter fjärilar och andra flygfän, hur han njuter i solen och av att känna vinden í pälsen. Melvin går också inne och muttrar och tycker att han borde få gå ut. Det är jättesvårt, för å ena sidan önskar jag dem inget annat än ett riktigt värdigt kattliv. Å andra sidan vet de ingenting om de faror och hot som finns ute. Elaka djur eller människor, bilar och annat. Vi bor i och för sig nästan bilfritt här i slutet av vägen, det är skog runt på tre sidor. Man skulle ju inte förlåta sig själv om det hände dem något... Vi fundrar på att kattsäkra en del av hundgården, men det är ju inte samma sak som att kunna röra sig fritt. Jag lyssnar gärna på eventuella förslag och synpunkter...

ANNONS
Av Åsa - 24 april 2010 22:50  

Av Åsa - 22 april 2010 10:49


... Ragdollklubben, stämmer verkligen!! Jag är så imponerad av Melvin.  I går kväll började han susa runt här på egen hand och utforska alla rum och vrår. Hundarna är han mer reserverad mot, reser ragg och fräser och då vet ju hundarna att katter i den positionen kan vara vassa och viker undan. Nog trodde jag att det skulle ta mer än ett dygn innan han vågade börja tassa runt! Han är lite kompis med Sockan och Toots, jag är så glad att det går så bra. Helt fantastisk kisse, jag är så glad att fått göra bekantskap med rasen. Melvin pratar och muttrar en massa för sig själv, han svarar på tilltal och är jätterolig. Jag är så glad över min nya katt.

     Det blåser iskallt ute, solen tittar fram emellanåt, man får ju vara glad att det varken snöar eller regnar. Jag borde ta mig i kragen och plocka undan tvätten och ta ett varv med snabeldraken, men jag sitter här vid datorn och hittar på en massa strunt i stället. Mor aviserade att hon är i antågande i morgon. Ska bli roligt att träffas och jag hoppas att hon har med sig en hög av sina braatthatyger. Nog för att mitt eget lager är rätt ansenligt men... det skadar aldrig med lite till ;)

  

Isa och Toots älskar verkligen varandra. Här gosar och trängs de på senaste favoritkudden.  

Av Åsa - 21 april 2010 09:48


...med nya katten Melvin har gått bra. Visst har jag vaknat av mjauanden och fräs, men i stort sett så har det varit lugnt och fridfullt. Melvin har hittat ett tryggt ställe uppe på en garderob och där är han mestadels. Jag lyfte ner honom i morse så han fick gå på toan och äta lite i lugn och ro. Han verkar vara lika bra i huvudet som övriga katter här, det blir inga regelrätta slagsmål utan alla säger sitt och går sedan undan. Känns skönt för nu är det bara att se tiden an. Hundarna är mycket nyfikna förstås och kommer rusande på hundars sätt och vill leka och busa. Det funkar givetvis inte så bra ännu!

     Trist väder ute, jämngrått och kallt och enligt väderspåmännen är snö att vänta. Fattas väl bara det... jag vill ha vår, sol och värme. Hur som helst så lär det ju vara rätt snabbt övergående åtminstone.

     Fick mina rosor som jag beställt från www.odla.nu och det var lite trist. Tydligen har de förvarats så varmt att långa skott skjutit som börjat ruttna bort. Nu står de i en hink vatten och återhämtar sig, men jag vågar ju inte sätta ut dem när de är så pass vakna, eventuell frost gör ju stor skada i så fall. Det är två Henry Martin som ska upp i en rosbåge på framsidan av huset. Förhoppningsvis så kommer den att kunna täcka bågen trots att det inte är en riktig klängros. Plus en Isphahan för väldoften och en helenae hybrid till spaljen vid uteplatsen. Det är både lite synd och lite skönt att tomten här är så pass liten.

Av Åsa - 19 april 2010 19:29


... att arbeta hos en snäll arbetsgivare. I dag fick jag med mig en massa påskliljor, Tete á tete (hur det nu stavas), som blivit över efter helgen! Det är mininarcisser och de är så söta när de blommar. Så i morgon ska jag gräva en cirkel och sätta lökarna ungefär där de står i sina lådor. Allt för att glädja han som klipper gräset ;) Vi hade nattfrost i natt, det var -6 grader. Man blir så bortskämd med alla soliga och varma dagar att man glömmer att det är tidig vår.


  

    

Toots går här och surar för att han inte får gå ut. Han är helt knas på att snoka runt ute och vill gärna vara där både länge och väl. Det blåser ju ganska kallt och jag vill inte ha honom ute naken ännu. Jag har köpt en overall till honom på Tradera, så att han inte drar på sig en lunginflammation eller något.

      Idag har det varit dags att storhandla igen. Grannen och jag har varit i Borås och bunkrat för en månad. Sjutton vad tungt det är att släpa på allt. Kattsand och hundmat väger sååå mycket! Men det är gott att ha det gjort nu när allt är hemma och inplockat i skåpen.

Av Åsa - 18 april 2010 18:44


... har vi haft idag. Först var det mulet och nu på eftermiddagen har solen kikat fram. Det har blåst kraftigt ända sedan i går och man blir kall in till märgen när man är ute. Kattluckan är stängd för utgång, den knasiga Tootsen var ute i går så att han skakade av frossa flera gånger. Tack och lov så verkar han ha klarat sig från förkylningar i alla fall.

     Jag måste få presentera Melvin, han är en tvåårig ragdoll och vi ska hämta honom på tisdag. Egentligen vill jag ha honom nu, men vi ska vara borta större delen av dagen i morgon, så det får vänta. Han ser alldeles fantastisk ut och jag är sååå nyfiken på hur han är att lyfta, de ska ju bli som trasdockor! Spännande är det.      

Av Åsa - 17 april 2010 23:27


... sveper fram här och det kommer riktiga kastvindar som välter trädgårdsmöblerna. Träden böjer sig rejält och det skulle inte förvåna mig om det är något av dem som hamnar på marken till i morgon. Lite skumt, för enligt väderrapporterna så är det nästan vindstilla här. Man funderar ju lite över det här askmolnet förstås. Läste någonstans att förra vulkanutbrottet varat i 13 månader...

     I dag hade jag den stora glädjen att få vara med och förlösa grannens katts fyra ungar. Det är andra kullen så mamma Dessi tog det lugnt och allt var klart på ett par timmar. Fyra söta bäbbar, en tös och tre killar som det verkar. Fina välväxta ungar. Åhh, vad jag blir kattungesjuk!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se