Senaste inläggen

Av Åsa - 16 april 2010 19:34


... tjocktv brann upp igår! Bäst som vi satt där så började bilden svaja och det rykte friskt från baksidan. Doften av bränd bakelit fyllde snabbt hela huset. Husse slet ut sladden och rökutvecklingen avtog. Vi fick förstås vädra ordentligt tvärs genom huset, men i stort sett kom vi undan med blotta förskräckelsen. Nu är den placerad ute på gården för alla eventualiteters skull. Tack och lov är vi inte tvberoende. Det är bara jag som vill ha den som sällskap på hösten när jag stickar raggsockar. Just nu, den här och nalkande årstid så kan vi gärna vara utan!

     Idag har husse varit och hämtat en massa byggmaterial så det ska bli en hundkoja på baksidan. Mest för skojsskull, hundarna var väldigt förtjusta i kojan vi hade där vi bodde innan. De tyckte ihop sig tre stycken inne och så låg pappa Frost på altanen och höll bevakningen. Hoppas att de gillar den här med nu!

     Den gode Toots har haft ett uteryck i dag, det blåser en isande kall vind och är inte alls varmt. Tillslut när han fick på sig tröjan igen så kom han in efter ett tag, nu ligger han nerbäddad under en dubbelvikt filt och sover. Kollade lite på tradera, jag ska försöka att köpa en overall till honom där. Vill ju inte att det knasiga djuret ska dra på sig en förkylning eller så.

ANNONS
Av Åsa - 15 april 2010 10:59


... verkar tyvärr bli ett allt vanligare nöje. I dagens tidning kan jag läsa om några 20-åriga grabbar som eldar upp en kanin. Först tejpar de ihop bakbenen och häller tändvätska på den. Sen tuttar de på och häller på mera tändvätska i omgångar för att hålla elden vid liv. Hånskatten haglar. Samma grabbar tar en annan kanin, tejpar ihop bakbenen på den och hetsar en hund på den. Tydligen lyckas de få till en dragkamp om det stackars djuren som avlider till sist. Mera hånskratt. De är i alla fall straffmyndiga och jag hoppas att rätten ser allvarligt på det inträffade. Rättegången är i dag...

     Lite längre in i tidningen står det om en katt, som blivit skjuten på med luftgevär tio gånger. En skott under ögat, ett in i näsgången bland annat. Veterinären konstaterar att katten varit hindrad att fly eftersom det är så många träffar. Mera hånskratt kanske? Vad är det för idioter som roat sig denna gång? Barn, tonåringar eller ännu äldre?

     Blir djurmisshandel på det här sättet vanligare? Eller är tidningarna bara bättre på att rapportera om det? Jag önskar att jag kunde utsätta de skyldiga för samma experimentlusta som de uppvisade med de drabbade djuren.

ANNONS
Av Åsa - 14 april 2010 20:17


... har jag haft hela dagen. Den ger sig bara inte trots tabletter.

     På handelsträdgården har jag har blivit så solbränd i ansiktet att jag ser ut som ett stoppljus! Har stått ute och ansat rosor i solskenet i flera timmar. Extra kul blev det när jag skulle gå hem och fick ta med mig av de som jag dömt ut som för illa åtgångna för att sälja. Husse har grävt ner dem så nu är det bara att hoppas att de tar sig. Sofiero och Drottningen av Danmark blev det. Väntar för övrigt hem flera rosor som jag inte kunde låta bli att beställa från Odla.nu. Vi ska bland annat göra en rosenbåge på framsidan av huset.

     Den gode Toots har varit ute länge i dag med. Jag fick sätta på honom en tröja för att vinden var så kall. Med den på låg han helnöjd i en stol och bara filosoferade. Han gick in själv och har inte visat något intresse för att gå ut igen.

Av Åsa - 13 april 2010 21:34


... saknar det inte sägs det ju. Idag har Toots, vår cornish rexkille genomskådat kattluckan och varit just ute så länge han fick. Jag försökte ta med honom in när jag tog in hundarna men han var ute igen efter ett kort tag. Han går omkring och snokar och kollar och kommenterar alltihop högljutt. Underbart att se att han njöt så av denna nya upplevelse. Det har blåst en liten iskall vind i dag så jag ville ju inte att han ska vara ute så att han blir förkyld. Fantastiskt att se i alla fall. Vi får nog lov att hålla koll på honom för han är så trygg och orädd att han lätt kan komma till skada. Han gick fram till grannens lillkisse och bara kollade helt lugnt, lilla Figaro flydde, hehe! Säkert förvånad och osäker på den pälslösa skrikande varelsen. Nu är kattluckan låst så att man bara kan gå in, till förtret för Dexter och Sockan så klart. Vi får vänja dem vid att säga till när de vill ut igen.

      Undrar om vi får en ny anmälan på oss nu från grannen från helvetet igen... för att vi plågat en katt så att den tappat pälsen, haha!! Hon mittemot anmälde oss först för att vi inte tog reda på bajs (kommunen hittade inget bajs för vi tar undan allt) sedan kom länsstyelsen för att våra hundar inte får gå ut (det får minst en lång promenad varje dag året om). Emotser nästan en anmälan om den plågade Toots ;)

Av Åsa - 12 april 2010 22:19


Underbart väder att vara ute i hela dagen. Vi blev så inspirerade att vi grillade i kväll med, mums. Hundarna busar och njuter, till och med Toots har vågat sig ut flera gånger.


Frost och Varga

  

Engla och Frost


   

Av Åsa - 10 april 2010 22:36


Såg en annan som bytt adress till sin blogg som påpekade den nya adressen. Jag har ju också bytt adress och inte tänkt på att meddela den. Det länkas ju från den gamla adressen, men den tas kanske bort. För alla eventualiteter skull så är numera adressen: http://blandhundarochkatter.bloggagratis.se/

     Ingen bra dag i dag, har mått pyton, med lite feber och värk i hela kroppen. Tack och lov har jag kunnat vila så mycket jag behövt. Husse led av detta för några dagar sedan så det är väl min tur nu, hoppas att det går över snabbt. Har i alla fall druckit så mycket vatten idag att jag kommer att få springa på toan hela natten.

     Det fina vädret tog snabbt slut, idag har det varit småkallt och mulet. En enveten iskall vind har svept fram oavbrutet. Man glömmer så lätt att det bara är april. Kanske för att man längtar så efter värmen!

    Av Åsa - 9 april 2010 16:55


Idag har det varit 19 grader utomhus, strålande sol och så skönt att man blir alldeles lycklig! Jag har fått göra det jag trivs allra bäst med på jobbet också, att kruka. Det vill säga plantera buskar som levereras barrotade. Min förtjusning är kanske lite svår att förstå, men jag gillar verkligen att stå där och skyffla i jord och smutsa ner mig ;)

     Väl hemma hade husse gjort i ordning hela hundgården så att vi kan börja ösa in grus. Min förhoppning är ju att vi ska kunna ha någon gräsyta där med, får väl se hur det går med det... Funderar på om det skulle funka med vintergröna, timjan, myskmadra eller något annat invasivt. Alla idéer och förslag välkomnas!Isa stortrivs med sin nya kudde med flanellöverdrag trots att husse tömt ut en verktygslåda framför den. Det är så roligt att det börjar bli en trygg och lekfull Isa, det har verkligen tagit tid att tina upp henne.  

Av Åsa - 8 april 2010 11:41


... ganska varmt ute, även om det är mulet. Jag är riktigt vårtrött i år och känner att jag behöver en massa sol för att få energi. Det är en lisa för själen att praktisera i handelsträdgården med alla dofter, färger och liv. Kroppen däremot är ett annat kapitel. Ont, ömt, stelt och värkande. Milde moses vad man blir i dålig kondition av att gå och skrota hemma i sin egen takt. Tack och lov har jag tillräckligt med tävlingsnerv för att bli lite triggad av träningsvärken och det är skitkul att märka att kläderna sitter lite lösare än innan.

     Inget nytt om siamestjejerna, det sista jag hörde var att det var någon släkting som kanske skulle kunna ta dem. Vi får väl se, känns inte som att det är lönt att göra sig några större förhoppningar tyvärr. Tråkigt, men det går väl flera tåg.

     Isa och Toots verkar ha riktiga vårkänslor, de tassar runt och pratar och pockar på uppmärksamhet. De drabbas av riktiga springfnattar och busryck och visar mer och mer intresse för vad som händer utanför. Min förhoppning är ju att de ska kunna gå ut så småningom. De ser ju hur Sockan och Dexter använder kattluckan men har inte testat själva ännu.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se