Senaste inläggen

Av Åsa - 17 mars 2010 11:44


Den vackra, livgivande solen är i moln. Det är varmare ute, men känns ändå kallt och grått på något vis. Jag blir mer och mer ljusberoende ju äldre jag blir. Sista dagarnas solsken har gett sådan energi och nu känner jag mig nästan punkterad liksom.

     Jag är ju född i Luleå och har väl hyst något hopp om att kunna återvända innan jag blir för gammal. Men det här ljusberoendet gör att jag inser att vintermörkret i norr skulle ta livet av mig. Årets vinter har väl gjort att det inte känns så nödvändigt heller! Bara ljuset från snön har varit ett rktigt lyft. Undrar om det är en engångsföreteelse eller om det blir likadant i år.

     Katterna har en sovdag, tog just bilder på hur de bäddat ner sig. Inneboende Sockan har blivit jättekompis med Toots, de sover ofta tillsammans nu. Isa har flyttat in i Toots gamla tillhåll i schiffonjen. Dexter är väl ute och snokar runt, han håller stenkoll på sitt revir. Ofta ligger han ute i en av trädgårdsstolarna och vaktar hundgården.


    

ANNONS
Av Åsa - 16 mars 2010 11:07


Härom dagen så köpte jag en galet färgglad Lyckliga Lotta att ha på köksbordet. Nu är det inte så mycket kvar av den, Toots äter blommor! Med stor bestämdhet rycker han loss bitar av dem och smaskar i sig. Alla ampelliljorna är så där 2 cm höga, kapade rätt av, bergpalmen är ett minne blott och nu då vårblomman. Han skäms inte ens, utan tittar upp och blinkar kärleksfullt mot mig innan han tuggar vidare. Här kommer bildbeviset! Undrar om det kanske kan bli någon sorts bonsai med tiden? Tack och lov är han inte så förtjust i själva blommorna, det är bladen som är godast.


  


Jag har inte kommit mig för att dra några fröer ännu på grund av Toots blomsterintresse. Men det kliar i fingrarna! Vi hängnade ju in hela baksidan på radhustomten där vi bor nu. Över 100 kvm hundgård! Frost är tyvärr lika växtintresserad som Toots. I fjol när vi planterade en del klängväxter och jag ställde ner dem i vattenfyllda gropar så gick han efter mig och plockade upp dem! Vi fick hägna in växterna med kompostnät. Detta har dock inte hindrat honom från att toppa en del av dem. I år ska vi göra i ordning flera stora odlingslådor och att driva lite ätbart, vi funderar ännu över hur vi ska skydda dem på ett enkelt sätt. Lutar väl åt fler kompostgaller.

     Isa känner att det är vår i luften. Emellanåt går hon runt och marsjamar, trots att hon är kastrerad. Det har eskalerat väsentligt i takt med att dagarna blir längre och ljusare. Sedan sover hon ett tag i värmen på min gamla datorskärm, den är nästan populärare än fönsterbrädorna.


  

ANNONS
Av Åsa - 15 mars 2010 17:02Efter snart åtta år så har jag äntligen fått diagnosen på min mage. Den har betett sig väldigt illa av och till och emellanåt gjort mig helt isolerad på grund av täta toalettbesök. Tack och lov så har jag Chrons sjukdom, utan kollagen kolit som tidigare ofta diagnostiserades som Chrons. Fördelen är att min tarmsjukdom inte är precancerogen, annars är det ungefär samma sak. Men jag behöver inte oroa mig för påse på magen eller så, tack och lov.

     Jag har börjat äta kortison, förvisso en låg dos av ett nytt preparat som testas av en läkare i Tyskland. Det är det enda som går att medicinera med. Självfallet är jag orolig över att få synsliga spår av kortisonätandet. Jag tycker att jag får plufsigare ansikte, är hungrigare och går upp i vikt. Sambon säger att jag inte har ändrat mig i varesig ansikte eller kropp. Men jag speglar mig flera gånger med fasa för vad jag ska upptäcka. Medicinen fungerar bra så till vida att jag får en sjudagars förstoppning mellan toabesöken, haha! Följden av detta är helt i stil med att föda barn... jag får tala med min läkare.

Skönt i alla fall att äntligen veta vad som är fel!

Av Åsa - 14 mars 2010 15:36


I alla fall på förmiddagen, men strålande sol och dagsmeja. Ut med trädgårdsstolar och sitta och njuta solvärmen. Sedan har det mulnat på och är för tillfället ganska gråtrist.

     Måste ju presentera några nykomlingar på kattfronten. Sockan bor här tillfälligt för att hans matte inte får ha katt i lägenheten. Sockan är Erikas bror (Evert) och det känns gott att ha honom här som tröst. Det är världens goaste katt. Sockans matte hade ju Dexter med från början. Så kul att de trots att det gått ett år känner igen varandra och följs åt och leker.Sambon fick sin älskade "snöbengal" i fyrtioårspresent i höstas. Isa är ingen riktig snöbengal, utan svartsilver spotted tror jag det heter, men så nära att husse är nöjd i alla fall. Hon ligger ofta på min gamla, antika, datorskärm och håller koll på tillvaron. Isa är en bengal och på helgerna heter hon S*Moonstrings Isa. En mycket försiktig och rasotypisk liten tjej. Ska fixa en bättre bild sedan där alla fina prickarna syns.På köpet, med Isa följde Toots med. Han är en Cornish Rexkille och han och Isa har vuxit upp tillsammans. Det märks tydligt att de både älskar, pysslar om och värnar om varandra. Toots är en underbar filosof som är rätt nöjd med tillvaron bara någon klappar honom. Han har satt hundarna på plats, med klora, så ibland när han vill gosa med dem så vet de inte riktigt om de törs. Då jamar Toots det ynkligaste han kan. Toots heter S*Klös och Fräzz Cassanova.  


    

Av Åsa - 13 mars 2010 15:21


Jag saknar Erika så mycket! På kvällen framför tv:n kom hon alltid och gosade med mig i soffan, det var en viktig stund på dagen. Jag saknar hennes vita svans som hon bar rätt upp som en antenn när hon kom inslamrande genom kattluckan. Jag saknar henne sovandes på utestolsdynorna när jag ska ta med mig en sådan ut och röka. Jag saknar henne sovandes i köksfönstret. Hur hon tittar upp och kisar vänligt innan hon slumrar in igen.

     Jag blir så arg när jag tänker på vad som hänt, hur ont hon måste ha haft och ändå släpade hon sig hem. Hon såg så trygg och tillitsfull ut när jag försiktigt bar henne till transportburen... och jag kunde inte hjälpa henne. Eller det var väl en hjälp att slippa lidandet...

Min lilla, varma, kaninmjuka lilla Erika, jag saknar dig sååå mycket.

Av Åsa - 12 mars 2010 09:51


Igår hittade jag min vackra vita bondkatt Erika med ett stort skärsår från ryggen till magen. Hon låg i plaststolen ute på altanen och gjorde inget väsen av sig. Jag fick bära in henne och lägga henne i en transportbur, medan vi väntade på att veterinären skulle ringa tillbaka så åt hon lite leverpastej.

Såret var så långt, konstigt nog så blödde det inte, utan var bara ett öppet snitt med fina jämna kanter. Veterinären trodde inte att det var en dagsfärsk skada. Jag försöker att minnas om jag såg henne dagen innan, samma dag, de går ju som de vill genom kattluckan. Hjärnan känns bara som ett enda tjockt ludd och jag tänker inga klara tankar.

Erikas skador var så omfattande att vi beslöt att det humanaste var att låta henne somna in. Min mjuka, vänliga, tjockpälsade, snälla Erika...

Av Åsa - 12 juni 2009 15:47


Fortsatt skitväder här, nu har det regnat oavbrutet i nära två hela dygn. Ingen värme heller utan fleecetröjan har åkt på, runt en 10-12 grader.Av Åsa - 7 juni 2009 19:26


Här kommer i alla fall ett drös bilder på hundarna! Jag tackar er som trots allt besöker min blogg ännu, för jag är verkligen en urusel bloggare för tillfället. Ärligt talat så är jag rätt usel på datorn överhuvudtaget. Det är ju ingen riktig sommarvärme ännu, men nog vill man vara ute ändå. Det är så kul att se lilla Flinga utvecklas och upptäcka hela världen. Här nedan bekantar hon sig med med stor intensitet med sin första burk potatisallad, mums. En massa familjebilder med och tillsammans med katten Hanna som gillar Flinga massor.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se