Senaste inläggen

Av Åsa - 21 mars 2009 16:40


Himmel vad underbart! Plus 13 grader, solsken och ingenting av det som skulle bli gjort här inne (läs städa och tvätta) har blivit åtgärdat. Har suttit ute och njutit hela dagen. Hundarna har rusat runt som stollar precis som om de också fått en massa energi och spring i benen. Men... i morgon lovar de snö och minusgrader här - snyft. Nu ska jag inte ta ut depressionen i förskott men nog är det väl alldeles förgjort med vädret nu för tiden?!!

     Katterna har suttit i fönstren och tittat ut och jag skulle så gärna släppa ut dem, men tänk och de inte kommer in nu när det ska bli kallt igen. De får vackert vänta tills värmen är stadigare. Jag tycker så synd om dem när de knarrar åt fåglarna och tittar intresserat på grannarnas katter som är ute.

     Jag har just lagat en jättegryta med fläskfile, lök och kantareller, nu står den och puttrar så jag ska smaka av den en sista gång om en stund.  Det blir ris och gula linser till! Sigges mattes syltade granskott, mina syltade kantareller och röd vinbärsgelé. Loke kommer på besök med sin familj. Det verkar som om hundarna fattar, de ligger lite på klorna och vaktar i hallen.

ANNONS
Av Åsa - 19 mars 2009 21:51


I går rullade sig Engla omsorgsfullt och länge i något som stank som gammalt sillspad och kadaver. Hon var helt obeskrivligt nöjd med resultatet, men det rann snabbt av henne inne i duschkabinen. Jag fick schamponera henne två gånger innan lukten försvann, hon är inte så förtjust i att duscha - hämnden är ljuv, hehehe!

     Kattflickorna har fått nya rosa blinghalsband, lilla Hanna är för liten för sitt och Dexter fick naturligtvis ett blått.ANNONS
Av Åsa - 18 mars 2009 11:40


Frost är ju en veritabel rymmare. Han drar i väg och tänker vara ute precis så länge som han vill och inget godis eller något annat i världen kan få honom på andra tankar. Utom möjligen en löptik och en sådan hade vi inte att tillgå. I går glömde en kompis som var här att stänga dörren ordentligt efter att vi varit ute och rökt... och vips så bar det i väg förstås! Stor panik! Ut och ropa och leta, in och ringa polisen, kiosken och affären. Rädd att han ska bli överkörd, hitta en hanhund att slåss med eller så. Snälla grannar som engagerar sig och hjälper till, men han är som bortsopad från jorden yta. Efter nära två timmar så ringer de från kiosken och meddelar att han är vid badplatsen. In i bilen och i väg. Måtte han bara stanna där och inte dra vidare. Han var kvar. Och han äter gärna de godisbitar som vi kastar för att locka in honom. Han har örnkoll på hur långt en människa når och kastar sig försmädligt undan alla försök att gripa tag i honom. Vi testar med pinnar och annat och han tycker att vi är himla trevliga som leker så mycket med honom. Tillslut så får jag ett ryck och ryter sitt och han sätter sig och så ligg och han lägger sig - eureka! Precis när jag kommer fram så drar han förstås. Så jag avgrundsvrålar SITT och han sätter sig och låter sig infångas?!! Gissa om jag gapade?! In i bilen och hem igen och slutet gott allting gott.

     Frost inköptes ju som present till en 10-årig tös, familjen första hund och han var kung över hela världen så klart. Vi har tränat en massa vanlig grundlydnad, inkallning i lina och annat, fungerar jättebra. Men så snart han kommer lös så passar han på! Så samtidigt så blev det ju himla positivt mitt i all oro. Med tiden kanske han kan han med ;)

     Jag är bra från hjärnskakningen nu, jag vill tacka er alla för omtanken!

Av Åsa - 16 mars 2009 18:20


Gamla tanter ska inte hålla på med sådant! Lyckades få till en liten hjärnskakning, jag kommer tillbaka så fort det snurrat klart.

Av Åsa - 14 mars 2009 07:55


... i dag inte! Ett flertal tungor i ansiktet väckte mig denna morgon, de turades om, många gånger, så det blev liksom omöjligt att försöka att inte låtsas om. De gick dock rätt bra att promenera allihop så nu är alla nybajsade och nykissade. Egentligen borde jag sova en stund till, men jag är ju klarvaken.

     Här inne i datorrummet så har katterna förlustat sig med min prästhavre. Plantan har fallit ut krukan, krukan höll fallet - eureka - och så har de lekt med bladen och rötterna så det är jord överallt! Man saknar ju aldrig sysselsättning med djur i alla fall.

     Gråväder, ganska varmt, snön smälter undan och det är lerigt över allt. Jag såg en massa rabattvårtecken på någon blogg och jag saknar mina rabatter! Glädjen att se hur växterna vaknar till liv allt eftersom och konstatera att de överlevt ännu en vinter.Av Åsa - 13 mars 2009 16:50


I helgen har jag alla tre hundarna här, alltså både mamma Varga och pappa Frost. Blir väl lite trångt i sängen ;) Husse ska åka bort så därför är hela bandet här. De blir så glada när de är tillsammans! Men det är lite jobb med att gå ut med tre stora hundar samtidigt. Tror att jag ska ta Frost för sig själv sedan för han drar en del. Tyvärr så fick han ju dra hur mycket som helst för de vi köpte honom av (går väl an när det gäller en valp...). Är han ensam ute så funkar det ganska bra numera, men när de är flera så glömmer han sig.

     Riktigt trist väder, mulet och i går kom det en decimeter snö som håller på att regna bort i dag. Vad sjutton har hänt med solen?!! Men jag kanske bara håller på att bli gammal och väderkänslig... men nog känns det som om det är ett extra uselt väder nu för tiden.


Av Åsa - 12 mars 2009 22:29


Ikväll är jag så slut att det inte blir ork över till att besöka alla bloggar eller något riktigt inlägg från mig. Hoppas att den nya rosa färgen faller herrskapet bättre i smak? ;)

Vi ses i morgon gott folk! Snusa gott!

Av Åsa - 11 mars 2009 12:11


Jag får inte till det så att jag blir nöjd alls. Känner dock att detta rosa har en väckande effekt så jag tror att jag behåller den ett tag i alla fall ;) Mera vårlikt än midnattsblått i alla fall.


Ejmis har en tävling som ni kan delta i här: http://ejmis.blogg.se/category/tavling.html


Vårlikt är det här nu till min stora glädje! Solen tittar fram och det är så varmt att en tunnare jacka fått börja göra tjänst på hundpromenderna. Vanliga lågskor fungerar fint också på gatorna, i skogen gäller andra doningar förstås. Man kan gå ut och röka utan att ta på sig en jacka, det är helt underbart! Jag saknar vårlökarna och att kunna gå runt på tomten och konstatera vilka växter som ser ut att ha överlevt vintern. Men till nästa år ska jag väl ha åstadkommit några egna rabatter här. Jag har alltid samlat på mig enorma mängder växter och grävt upp gräsmattan allt eftersom. Får försöka att tänka på ett annat sätt nu när det är en liten och begränsad yta... Har suttit och tittat på bilder och försöker komma fram till vad jag absolut inte villl vara utan. Mycket svårt!! Här kommer några favoriter:
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se